Windows 7'ye Türkçe Dil Paketi

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Microsoft, Windows 7 üzerinde son çalışmalarını tamamlarken Türkçe Dil Paketi için yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi.

Windows 7'nin satış öncesi sürümü üzerinde yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. İngilizce dışındaki dil paketleri hazırlanan yeni işletim sistemi yakında Türkçe olarak kullanıma girecek.
Türkçeleştirme çalışmaları Beta testi yapan 60 kullanıcının deneme sürecinden geçti ve beğenildi. Windows 7 Ultimate Türkçe Dil Paketi Test Sürümü 26 Mayıs'ta kullanıcılarla buluştu.

Kullanım Konforu Yüksek

011243600843.jpg

İşletim sisteminin Türkçeleştirme çalışmaları başarılı bulundu.

Önceki Windows işletim sistemlerine oranla daha yoğun ve hızlı bir ajandası olan Windows 7'nin satış öncesi sürümü Release Candidate (RC), 5 Mayıs'tan itibaren www.microsoft.com/windows7 web adresinden indirilmeye başladı.

Windows 7 dokunmatik arayüzleri, güçlü sistem altyapısı ve yüksek performansı ile bireylerin ve kurumların bilgi teknolojilerine bakışını değiştirecek gibi görünüyor.

Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayar sistemlerini çok daha hızlı başlatıp, aynı hızda kapatabiliyorlar. Windows 7'nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar gerçek anlamda bilgisayar kullanmanın keyfini yaşayabiliyorlar.

Ayrıca Windows 7'nin sezgisel tasarımı ve kolay erişim olanakları kullanıcıya ayrı bir konfor sunuyor. Windows 7'yi cazip kılan ve üzerinde çok konuşulması beklenen çoklu temas teknolojisi, kullanıcının PC ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza saniyeler içinde erişmesini sağlıyor.

Yaygın Endüstri Desteği

021243600897.jpg

Windows 7, günümüzde geliştirilen yeni cihazlara ve yazılımlara aşina mimarisiyle işletmelerin sistem kurulum ve yönetim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak.

Windows 7, daha hazırlık aşamasında bilişim endüstrisinin büyük ilgisiyle karşılaştı. Corel, Cyberlink, ATI ve Nvidia gibi bilişim endüstrisinin önde gelen büyük markaları başta olmak üzere 10 bine yakın şirketten 32 bin katılımcı anlaşma imzalayarak kendi teknolojilerine erişim sağlaması için Windows 7'ye doğrudan destek verdi.

Windows Vista işletim sistemi bugün 77,000 farklı donanım, uygulama ve aygıtı desteklerken, Windows 7 daha fazla sayıda sürücüye destek veriyor.

:: Vista mı Windows 7 mi yoksa XP mi?

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
XP kullanıyorum. Şimdilik tabiki XP.

Ama Windows 7 en iyi işletim sistemi olacaktır kısa zamanda...

Rapch Pishico

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 Kullanıyorum. Emin Adımlarla İlerliyorum :) Hayırlısı Bakalım Ne Olacak. Zaman Gösterecek Herşeyi.

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 kullanıyorum xp ile aynı hızda şuan betası

final sürümü çıksın xp solda sıfır kalacağından eminim

Şuan bile bu görsellikle xp yi geçiyorsa windows 7 daha çalışkan bir işletim sistemidir

Yanlız bir uyarı yapmak istiyorum 512 mb ram le çalıştırmaya kalkmayın hayal kırıklığı yaşarsınız. minimum 1 gb olmasında fayda var.:)

Zaten vistanında sevilmemesinin altında bu yatıyor

Benim bilgisayarımda windows seven hızlı
Sistemim core 2 duo 2.13
3 gb ram
512 mb ddr3 ekran kartı

konsolos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows 7 ile beraber vista kullanıyorum. vista da kurulu virtual pc ile de xp kullanıyorum. o xp nin içindeki virtual box ile pardus kullanıyorum. pardus'un içinde..........

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
7127 sürümü kullanıyorum xp benim için bitmiştir..:D

systemplus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Vista kullanıyorum ve memnunum...

Herhalde ilk ve tek söyleyen ben olacağım. :)

blood_rhyme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de win7 7057 kurulu bu nası türkçe olacak uptade de bişey çıkmıyo

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
windows 7 ile beraber vista kullanıyorum. vista da kurulu virtual pc ile de xp kullanıyorum. o xp nin içindeki virtual box ile pardus kullanıyorum. pardus'un içinde..........

Maşallah daha devamı var yani:D:D:D

Valla ben windows 7 ve vista kullanıyorum... İkisinden de çok memnunum... Hatta tamamen windows 7 kullanıyordum ama gerekli bazı ğrogramlar adam akıllı çalışmadı... vista kurdum... Ama windows 7 harika bir sistem...

CieM

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Birde Virtual olarak 98 onun içine 95 kursan tam olacak :)

Suddenly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben vista kullanıyorum ve sorunumda yok denebilir anlamıyorum vistayı sevmeyenleri tamam biraz fazla soru soruyor ama bence öncekilerinden daha iyi ayrıca yavaşta değil yani benim bilgisayar rahat rahat kasmadan çalıştırıyor vistayı. windows7 de var ama kurdum ingi. olduğu için kaldırdım türkçesini kurarım artıkın bakalım.

yusufaga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Merhaba,

Bunlarin hepsini birarada kullanmayi nasil bereciyorsun? Bilen varsa yarimci olsun lutfen.

Simdiden tesekkurler...

maxmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben vista kullanıyorum ve sorunumda yok denebilir anlamıyorum vistayı sevmeyenleri tamam biraz fazla soru soruyor ama bence öncekilerinden daha iyi ayrıca yavaşta değil yani benim bilgisayar rahat rahat kasmadan çalıştırıyor vistayı. windows7 de var ama kurdum ingi. olduğu için kaldırdım türkçesini kurarım artıkın bakalım.
Bencede sistemin iyi oldugu sürece vista da bir problem yok ben gayet memmunum çok soru sormasına gelince Denetim masası+ kullanıcı hesapları+ kullanıcı hesabı denetimi oradanda en sondaki UAC önündeki tıkı kaldırdıgın an hiç bir soru sormaz sana

307kd

Asistan
Reaksiyon puanı
3
windows 7.... olay bitmiştir... zaten tam sürümü çıkınca kimse yanında birşey kullanma gereği duymaz sanırım...

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu dil paketi 7137 ile uyumlu mu,sadece 7100 için mi?