Windows 7'ye Geçiş Kolay Olmayacak

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Yapılan son araştırmalar, Windows 7'nin işyerleri tarafından pek de kolay benimsenmeyeceğini öne sürüyor. Detaylar burada.

Dimensional Research adlı araştırma firması tarafından sunulan rapora göre, birçok firma önümüzdeki yıl Windows 7'ye geçmeyi düşünmüyor. Büyük şirketlerdeki 1.100 BT uzmanının katılımıyla yapılan ankette, %83'lük bir kesim önümüzdeki yıl yeni işletim sistemine geçmeyeceklerini söylüyor.

Forza Windows XP

Şirketlerin Windows XP aşkını bir kez daha gözler önüne seren ankete göre, yanıt verenlerin %42'si 12-24 ay, %24'ü 24-36 ay, %17'si ise en az 36 ay bekleyip sonra Windows 7'ye geçiş yapacak.

Bu bekleyişin sorumlusu ise doğrudan Microsoft değil. Zira ekonomik kriz nedeniyle kısıtlanan bütçeler, çoğu şirkette yeni bir işletim sistemine yükseltme için yeterli olmuyor.

Ayrıca Microsoft'un ofislerdeki güvenilirliğini de yeniden gözden geçirmesi gerekebilir. Ankete katılanların %67'si Windows 7'nin yazılım uyumsuzluğundan endişe ediyor. Bakalım Vista'nın işyerlerindeki fiyaskosunun ardından, Windows 7 nasıl bir rota izleyecek.

:: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,901
Reaksiyon puanı
181
Puanları
1,243
Yüksek ihtimalle yine bir çok konuda yazılımsal uyumsuzluk olacak. Vista'nın XP kurulu bilgisayarları ağda görmemesi, bunun için ek programa ihtiyaç duyması akıllardan silinmeyecek gibi.

Bu durum piyasanın işletim sistemleri konusunda Windows'a bağımlılığını da ortaya koyuyor. Nitekim her yeni Windows sürümünde herkesin bu "yeni" sürüme geçmesi bekleniyor. Halbuki XP, Vista, Win7, bunlar farklı sistemler. Özünde beklentilerin aksine, bu sistemler birbirlerinin bir üst versiyonu gibi davranmıyorlar. O nedenle de her yeni bir Windows çıkışında eski Windows kullanıcılarının bu yeni sisteme geçmesini beklememek gerekir.

Halbuki diğer platformlara baktığınızda durum çok farklıdır. Örneğin Ubuntu Linux 'u 4.x sürümlerinden beri takip ediyorum ve insanlar Ubuntu 8.x 'e kadar "acaba yeni versiyona geçilecek mi" diye anketler yapmadılar. Çünkü Ubuntu 7.x'ten 8.x'e, aynı şekilde 8.x 'den 9.x'e geçiş çok normal karşılanmakta ve beklentilere uygun olarak büyük çoğunluk bu versiyon yükseltme işlemini yapmakta ve bundan da memnuniyet duymaktadır. Zira bu sürüm farkı kullanıcılara sanki farklı bir sistemmiş gibi hissettirilmemekte ve bir gelişim süreci içermektedir.

Ancak Windows Vista ile Windows XP arasındaki büyük kullanım farkı, özelliklerdeki değişimler, geriye dönük uyumluluk sağlanmamış olması, Vista'nın benimsenmesine ve onun XP'nin bir üst versiyonu gibi görülmesine darbe vurmuştur.

Kısacası Microsoft her ne kadar Windows 5, Windows 6, Windows 7 diye birbirinin üst versiyonu gibi görünen sürümlendirme yapsa da, aslında bu sistemler birbirinden tamamen ayrı yazılımlar gibi davranmaktadırlar ve sorun da işte buradan kaynaklanmakta..
 

5LK

Asistan
Katılım
26 Ağustos 2009
Mesajlar
156
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şirketlerden banane ben geçeyim de gerisi önemli değil!
 
Üst