Windows 7'nin ekran kartıma torpili

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
merhabalar arkadaşlar

ben 1 hafta önce win. 7 kurdum tabi herkes gibi meraklandım ve güzelde oldu şikayetim yok vista kullandığım için daha çok hoşuma gitti neyse asıl konuya geliyim milleti uyutmadan :D bende ;

asus radeon eax1300pro var 512mb ama ne gariptirki win 7 bunu 766 mb olarak görüyor bunu nedeni nedir sizce 2gb ram sisteme fazla ben bunun birazını ekran kartına naklediyim abim rahat etsin dememiştir dimi :D :P

ekranalnts1w.jpg

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Dirextx'e nasıl bakılıyor kardeş..:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bendede 128 mb ekran kartı var ama 798 mb gözüküyo..:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ne yani "W" yerine "w" yazdım diyemi bu uyarı saçma :hammer:

Kural Kuraldır . Sana ne KAdar Saçma Gelse Bile

Win 7 Ekran kartını yanlış okuyor da olabilir . Win 7 Driverleri Daha Tam Stabil olmadı

bende aynı ekran kartını kullanıyorum bende de Sendeki gibi

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hani bunun nedeni Hyper Memory diyeceğim ama bu Vista için de geçerli... Yani orda da böyle görmesi lazım... Evet yanlış okuyor olabilir...

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim ekran kartımda 1024 mb. ama senin baktıın yerde 2809 mb görüyo :) başka bir sebebi vardır. Ben sanmıyorum ekran kartını öyle göreceğini. Sen birde sistemi tamamen kontrol edip bilgi veren Everest gibi bir program yükle ve ordan bak. Yada Ati katalitikten (Catalyst) bak :D

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
@titanyum

Sen vista'da da durumun böyle olmadığından emin misin?

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O gordugun ekran kartlarinin kullanabilmesi icin ayarlanmis bir limit.
O rakamin hepsini kullanmiyor ama kullanabilecegini gosteriyor.
Bu durum genelde yuksek cozunurlukte ve yuksek kalite oyun oynarken ihtiyaciniz olan bir durum olsa da bu rakam cok fazla bir anlam ifade etmez.
Sanal bellek gibi dusunebilirsiniz ekran kartlari icin.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Vista'dan beri olan bir özellik o zaten...
Ekran Kartının kullanabileceği maximum belleği gösteriyor. Senin Ekran Kartın 512'likse yetmediği durumlarda Ram'den 256 daha alabilme kapasitesine sahip. Daha doğrusu Ram'in 2 Gb olduğu için o kadar verebiliyor.

Benim laptopumda da 9600Gs var. Ram'im 4 Gb olduğu için ve x64 O.S. kullandığım için 2288 Mb görünüyor. Ama benim ekran kartım 2288 Mb mi?? Tabii ki değil. 512 Mb. Turbocache özelliği olduğu için Ram'den aldığı belleği daha iyi kullanır o ayrı konu tabii.
9600 Gt olan modeller var benim laptopta. Onlarda 3 Gb Ram var. Onların dxdiag'ında 1912 Mb görünmesine rağmen benim ekran kartından performanslıdır.

Yani burada bir gerçek daha gözler önüne seriliyor. O da şudur; ekran kartındaki bellektense çekirdek hızı, ramdac hızı, üretim teknolojisi vs vs daha önemlidir.
Çünkü ilerleyen teknolojiler sayesinde işletim sistemi bile fiziksel ram'i ekran kartı içi kullanabilir duruma gelmiştir. Ancak çekirdek hızı ve ramdac hızı gibi şeyler sabit olup, sadece garantiyi tehlikeye sokan overclock işlemleri ile bi nebze artırılabilmektedir.

Bu sebeple ekran kartı alırken belleğinden çok diğer özelliklerine bakın.

Ben 3 yıldır 512 Mb ekran kartı kullanıyorum.
1. X1600 Pro = 512 Mb idi.
2. Hd 2600 Pro = 512 Mb idi.
3. Hd 3870 Turbo = 512 Mb.
Bu üç ekran kartı da 512 Mb. Ama 3870 bin kat iyi diğerlerinden.

ki şu an laptopumdaki ekran kartı 9600 Gs ve inanın X1600'den de Hd 2600'den de iyi performans veriyor.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vista'dan beri olan bir özellik o zaten...
Ekran Kartının kullanabileceği maximum belleği gösteriyor. Senin Ekran Kartın 512'likse yetmediği durumlarda Ram'den 256 daha alabilme kapasitesine sahip. Daha doğrusu Ram'in 2 Gb olduğu için o kadar verebiliyor.

Benim laptopumda da 9600Gs var. Ram'im 4 Gb olduğu için ve x64 O.S. kullandığım için 2288 Mb görünüyor. Ama benim ekran kartım 2288 Mb mi?? Tabii ki değil. 512 Mb. Turbocache özelliği olduğu için Ram'den aldığı belleği daha iyi kullanır o ayrı konu tabii.
9600 Gt olan modeller var benim laptopta. Onlarda 3 Gb Ram var. Onların dxdiag'ında 1912 Mb görünmesine rağmen benim ekran kartından performanslıdır.

Yani burada bir gerçek daha gözler önüne seriliyor. O da şudur; ekran kartındaki bellektense çekirdek hızı, ramdac hızı, üretim teknolojisi vs vs daha önemlidir.
Çünkü ilerleyen teknolojiler sayesinde işletim sistemi bile fiziksel ram'i ekran kartı içi kullanabilir duruma gelmiştir. Ancak çekirdek hızı ve ramdac hızı gibi şeyler sabit olup, sadece garantiyi tehlikeye sokan overclock işlemleri ile bi nebze artırılabilmektedir.

Bu sebeple ekran kartı alırken belleğinden çok diğer özelliklerine bakın.

Ben 3 yıldır 512 Mb ekran kartı kullanıyorum.
1. X1600 Pro = 512 Mb idi.
2. Hd 2600 Pro = 512 Mb idi.
3. Hd 3870 Turbo = 512 Mb.
Bu üç ekran kartı da 512 Mb. Ama 3870 bin kat iyi diğerlerinden.

ki şu an laptopumdaki ekran kartı 9600 Gs ve inanın X1600'den de Hd 2600'den de iyi performans veriyor.

Aynen sana katılıyorum. :yes: 512 zaten günümüz oyunlarında yeterli. Önemli olan diğer özelliklerin olması. Her ekran kartı her efetki veremez :) .

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ekran kartlarının çoğu turbo cache teknolojisi ile çok elzem durumlarda ram'den de kullanarak belleklerini artırabilir.. ancak önemli olan ekran kartının kendi belleğidir. çünkü ram ile etkileşim sırasında vakit ve performans kaybı oluşur..

RealCeday

Asistan
Reaksiyon puanı
2
RAMDAC hızının ekran kartının performansıyla yakından ve uzaktan alakası yoktur. Bilginize...

RAMDAC digial-analog çeviri işlemidir ve tüm ekran kartları 400 mhz desteğini sunar.

Ekran kartınız ve monitörünüz digital bağlantı kullanıyorsa RAMDAC hiç kullanılmaz.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
vista'da da aynı..

Bende vista var 512 mb ekran kartım 1779 mb gözüküyor.. Toplam kullanılabilir belleği gösteriyor

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Ram'in belli bir bölümünü ekran kartı için ayırıyor. Çok bilindik bir durum. 512 paylaşımsız ekran kartımın boyutunu 2033 MB olarak görüyor. 4gb ramim var belli bir bölümü gerektiği zaman kullanmak için ram den alıyor. Her zaman almıyor ama gerektiği zaman ramden bunu sağlayabiliyor dediğim gibi. Ekran kartınızın kapasitesinde bir değişme veya windows' un size yaptığı bir torpil yok.

XP de bu olay yok 512 ise 512 gösterir. Vista da da yoktu diyebilirsiniz fakat driverınızın eski oluşundan veya başka bir sebepten kaynaklanabilir. Vistada da aynı özellik kısmen mevcut.

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Demedi deme ibrahim kurala uymazsan forumdan uzaklaştırılırsın.

thierycihan37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben yeni girdim de bu siteye nasıl diğer arkadaşlar gibi ekran kartının bilgisini yazan resimleri koyabilirim.burda link ekle grafik ekle insert video yazıyo yardımcı olabilirmisiniz

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bir resim yükleyici siteye resimleri yükle..
örn: www.imageshack.us

Browse diyorsun resmi gösterip yükle iyorsun. sana fotoğrafların linkini gsteriyor. o linkleri alıp grafik ekle kısmına yapıştırmak yeterli..

thierycihan37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam teşekkür ederim

---------- Post added at 00:49 ---------- Previous post was at 00:46 ----------

adszfmb.png

ekran bu özelliklerde ve 1 gb ram var bu bilgisayar windows 7 yi kaldırır mı kaldırsa da kasılır mı arkadaşlar bilgi almak istiyorum