Windows 7'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu mu?

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Haddinden fazla Beta sürümüyle gündemi oldukça meşgul eden Windows 7 işletim sisteminin çıkış tarihi belli odlu mu? 2009 yılında görebilecek miyiz?

Microsoft, Windows 7 işletim sisteminin Beta sürümünü ilk önce kendisi dağıttı. Daha sonraki sürümler sadece MSDN'lere gönderildi. Kullanıcılar bu Beta sürümlerini şu anda sadece Torrent sitelerinden indirebiliyor. Bizler Windows 7'yi hemen bağrımıza bastık. Eski işletim sistemlerinin çıkış zamanlarına baktığımızda kullanıcıların bu kadar kolay adapte olduğu tek işletim sistemi Windows 7. Sanki yıllardır kullanmışçasına ısındığımız bu işletim sistemi ne zaman piyasaya çıkıyor?

Bunu Microsoft'un kendisinden öğrenebilirsiniz aslında. Şimdiye kadar çıkan Windows 7 Beta sürümlerinin sonuncusu 7057.0.x86fre.winmain.090305 versiyon numarasına ait. Bu versiyonun son kullanma tarihi ise 1 Mart 2010 tarihi. Yani Microsoft'un Vista ve XP'yi çıkardığı ay. Bir ipucu da Almanya Windows Projesi sorumlusu Rachel Linnemann'dan geldi. Açıklamalarında Almanca Windows 7 işletim sisteminin 2010 yılının ilk çeyreğinde çıkacağını doğruladı.

İş böyle olunca sanıyoruz Microsoft, 20-21 Şubat 2010 tarihinde Windows 7 işletim sisteminin resmi sürümününü çıkaracağını duyuracak. Ve 2010 Mart ayının başından itibaren Windows 7'yi raflarda görebileceğiz.
windows1_121237308572.png

:: Windows 7 işletim sistemini kullananlar kullanmayanlara anlatsın!

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
1 sene daha bekleyelim bakalım.

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkdaşlar bilgisi olanlara bir sorum olacak. Ben bu sözü edilen 5057 kodlu sürümü torrent aracılığıyla indirmeyi düşünüyorum. Acaba herhangi bir riski var mı? Birde beta sürecinde aldığımız anahtarlar bundada geçerli olur mu? Kurupta problem yaşayan var mı?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben yanılmıyorum değil mi? Sanki SDN Linux'tan hiç bahsetmiyor.
Ya da ben hiç görmedim.
Ne bileyim hergün win7, vista ama ubuntu ne durumda, pardus en son hangi sürümü yayınladı yok gibi.

Yanılıyor olabilirim belki vardır ben rastlamamışımdır.

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gözünüzden kaçmış olabilir. Dündü sanırım. Ubuntu alfa 6'nın haberi yapılmıştı. Teknoliji sitelerinden SDN'yi, eşit yaklaşımından dolayı her zaman takip ediyorum. İnşaallah hep böyle -tarafsız- devam eder.

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada soruma yanıt alamadım...
Bilgisi ve ilgisi olanlara duyurulur...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla çıkarsa da pahalı çıkar yani inşaallah türkçesini yaparlada zaten hep türkçesi oldu da buna sonradan türkçe falan şeyler yapmazlar.Yoksa alabilirim yani belli mi olur.

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkdaşlar bilgisi olanlara bir sorum olacak. Ben bu sözü edilen 5057 kodlu sürümü torrent aracılığıyla indirmeyi düşünüyorum. Acaba herhangi bir riski var mı? Birde beta sürecinde aldığımız anahtarlar bundada geçerli olur mu? Kurupta problem yaşayan var mı?

torrent aracılığıyla indirmeyi denersen eger (adsl hızın 1024-256) hıc ındırme derım 3-4 gunde anca ındırısın aldıgın serıallerde bi prblem olmaz
( 4HJRK-X6Q28-HWRFY-WDYHJ-K8HDH ) istiyosan lazım olur 7057 sürümü icin

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Haddinden fazla Beta sürümüyle gündemi oldukça meşgul eden Windows 7 işletim sisteminin çıkış tarihi belli odlu mu? 2009 yılında görebilecek miyiz?

...
Sanki yıllardır kullanmışçasına ısındığımız bu işletim sistemi ne zaman piyasaya çıkıyor?
...
İş böyle olunca sanıyoruz Microsoft, 20-21 Şubat 2010 tarihinde Windows 7 işletim sisteminin resmi sürümününü çıkaracağını duyuracak. Ve 2010 Mart ayının başından itibaren Windows 7'yi raflarda görebileceğiz.

:: Windows 7 işletim sistemini kullananlar kullanmayanlara anlatsın!
...

Neredeyse Winamp günceller gibi her beta sürümünü edindik.
Resmi çıkışından yaklaşık bir yıl önce kariyer yapan bir işletim sistemi.
Sistem zaten yeterli ingilizcesi olanlara kendisini tarif ediyor.

Hep söylüyorum 1 kahve içimlik zaman zarfında kullanıma hazır hale gelen başka sistem var mı bildiğiniz? :D

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
anlatalım kurulumdan itibaren bilgisayarımdaki tüm driverları tamamlayıp övgümü alan sonra yazıcımı taktığımda Allah Allah deyip onuda şippadanak tanıyıp kuran her zaman kullandığım telefonumu (Sony ericsson P990i) bilgisayara bağladığımda onun için bile özel bir driver bulup yüklediğinde yok artık dediğim, hata ayıklama sisteminin gerçekten işe yaradığını gördüğüm 7048, görselliğinden öte gerçekten çalışan adamı karşına oturtduğunda sırtına yastık koyabilecek bi sistem
lakin genede windows'a özgü hatalar yok değil mesela basit bi dosya okuyamamasında explorer hatası verip explorer ı yeniden başlatmak zorunda kaldığımda bi gerçek.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
2010 da Yeni bi bilgisayar alcam... Allah izin verirse tabiki yanındada yepyeni işletim sistemi (windows 7) canavar gibi bi bilgisayar olacak 2 mgb internet vay vay vay...Artık beni kim tutar. dimi

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sabırsızlandırıyolar adamı cıksın kosa kosa alcam orjinalini xp ve vistadan kat kat iyi bir işletim sistemi.....

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
1 Sene uzun ßiraz :( xP qibi oLacaksa bekLemeye değér ..

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
değil 1 sene 10 sene sonra çıkaracağı işletim sistemini bile beklerim adı yeter microsoft windows daha ne olsun ki