Windows 7'nin Bir Yılı

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Microsoft'un resmi olarak çıkış adayı sürümünü yayınladığı Windows 7 artık son virajda. Peki işletim sistemi bugünlere nasıl geldi?

Windows Vista'nın ardından, yeni bir işletim sistemi hazırlarken çok daha dikkatli davranması gerektiğini hatırlayan Microsoft'un son birkaç yıldır üzerinde en fazla çalıştığı proje hiç şüphesiz Windows 7.
Microsoft'un emeğinin meyvesini, dün yayınlanan çıkış adayı sürümü ayrıntılı rehberimizden faydalanıp indirerek siz de gözlemleyebilirsiniz. Peki Windows 7 hakkında bugüne kadar neler konuşuldu, ne dedikodular yapıldı hatırlıyor musunuz? İşte Windows 7 hakkında ShiftDelete.Net'te bir yıl boyunca konuşulanlar(linklere tıklayarak ilgili habere kolayca erişebilirsiniz):

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 RC için Türkçe ekran görüntüleri de var ancak ne hikmetse indirme bağlantılarında Microsoft Türkçe sürüm için birşey vermemiş. Yani şimdilik Türkçe Win7'nin sadece ekran görüntülerine bakmakla yetineceğiz. Türkçe'ye çevirmek çok mu zor. Yapsalardı bari.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Abi güzel yazıydı valla okudum hepsine bakıyorum.Paylaşım için teşekkürler abi.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu süreci baştan sona takip ederek geldim.
XP ve vista aşkımız tarihin derin sularına gömüldü

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bende bugun itibari ile bu aşka başladım.:D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İlk aşkım XP'den ayrılamıyorum. :D

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Valla şu an gayet stabil vista kurulu bilgisayarımda, format atıp geçsemmi diye düşünüyorum. Tam sürüm çıkmadan program kurma alışkanlığım pek yoktur. Driver sorunu da çıkarırsa al başına belayı :) en iyisi biraz daha beklemek.

cratos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben iki gündür kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım henüz. pek çok program kurdum onlardada herhangi bir uyum sorunu yaşamadım. vistadan direk upgrade edibiliyorsun sistemi herhangi bir şey silmene gerek yok aynı sistemi windows 7 ile kullanabiliyorsun diyor Microsoft.(Microsoftun sitesinde yapılan açıklama --
Can I upgrade directly from Windows Vista to the RC?

Yes. If you're running Windows Vista, you can install Window 7 RC without having to back up and reinstall your programs and data. But to be on the safe side, please do back up your data before you start.)..driver konusunda bende sorun olur diye bekliyordum ama pek çok driverı kendisi otomatik olarak tanıdı eksik olanlar içinse vista driverlarını kurdum.