Windows 7'nin Anahtarını Kim Kaptırdı?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
RTM sürümü de paylaşım ağlarına düşen Windows 7'nin aktivasyonu için gereken ürün anahtarı nasıl "hacılandı"?

Windows 7'nin RTM sürümünün torrent ağlarına düştüğünü, ancak orijinal ürün anahtarı gerektirmesi ve RC sürümdeki anahtarların işe yaramaması nedeniyle pek işe yaramayacağını daha önce belirtmiştik. Süreç içerisinde ise beklenen oldu ve büyük OEM dağıtıcılardan birinden araklanan toplu ön aktivasyon anahtarı, Windows 7 RTM sürümü aktif hale getirmeyi sağlayan crack'in temelini oluşturdu.
Her Sistemi Açıyor
Windows 7 Ultimate'in 32 bit ve 64 bit sürümlerini aktive eden ve paylaşım ağlarında Lost'un yeni bölümleri kadar ilgi gören Windows 7 crack'leri, Genuine Advantage testinden de şimdilik geçiyor.
Vista'da da benzer bir durum yaşanmış ve ürün anahtarını kaptıran OEM satıcı Dell olmuştu. Crack'in yapılmasına zemin hazırlayan Windows 7'nin toplu ürün anahtarının(belki de buna işletim sistemi maymuncuğu demeliyiz) sahibi ise Lenovo. Bakalım Microsoft bu açığa nihai sürüm ile birlikte bir çözüm getirecek mi.
windows7activated1248907610.jpg
:: Windows 7 RTM sürümü indirdiniz mi?
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
İndirdik fakat daha kurmaya cesaret edemedik:D

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
indirdim ve yeni harddiske kurdum süper performans var...

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben msdn'den indircem beklemedeyim :D

yrss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. dalgayı bekliyorum sanırım türkçe dil yaması o dalgada yayınlanacakmıs rc 7100 e devam :))

peki arkadaşlar xp de hizmetlerde bazı hizmetleri kapatıyorduk win7 de bu şansımız varmı acaba cvp verebilirmisinizz???

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Türkçe Dil Paket içeren 7600 RTM sürümünü indirdim kurdum ve denedim; Acer notebook kulanıyorum ve üzerindeki bazı uygulama ve driverlarda sorun yaşadım ite kaka kurduğun driver ve uygulamalardan sonra fonksiyon tuşlarımın çalışmadığını gördüm, Oyunlardaki performansı gerçekten çok iyi, dosya kopyalama Xp kadar olmasada Vistadan biraz daha iyi ancak ben genel yapısı itibari ile Vistadan çok fazla bir fark göremedim, Vistanın buglarını düzeltip biraz makyajlanarak yeni diye itelenen bir işletim sistemi olarak görüyorum, sürekli piyasaya çıkış tarihi öne çekmelerinden kıllanmıştım ki gerçekten çok sevemedim Windows 7'yi oysa Vista hüsranından sonra 4 gözle bekliyordum ancak hayallerim yıkıldı. Keşke 1 yıl daha bekleyip verdikleri bütün sözleri tutarak bir işletim sistemi çıkartabilseydi Microsoft acele etmiş vede yazık etmiş....

yrss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. versiyon da ne değişiklikler olucak kardeş ???

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Windows 7 nin hicbir betasini ya da RTM'sini kuramadim (Sebep ekran kartim yandi ve Türkiye stoklarina gelmesini bekliyorum) Ancak final sürümü cikana kadar da kurabilecegimi sanmiyorum. Acikcasi netten 1.5 aydir uzak oldugum icin guvendigim sitelerden birinde yayinlanmasi gerek.

Final sürümü cikinca final icin crack yapmalari 1.5 saat sürmez tahminimce o zaman onu kullaniriz :)

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Rtm kurdum bende. Lisansı Rc olarak değiştiren bir anahtar buldum. 2010 a kadar :D

Çoğu kişinin aksine oyunlarda sorun yaşıyorum. Geniş ekran açamıyorum oyunları. 800x600 açıyorum geri kalan siyah oluyor. Bi çözüm bulamadım buna. :confused1:
Intel in sitesinden sürücü buldum ama hiç bir işe yaramıyor.

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ben rcden sonraki betalardan biri sandım meğer değilmiş
şifreler işe yaramadı
bende madem kurduk kullanayım bari diye 7264 aktivasyonu ile aktive ettim. şimdi süre belirtmiyor sistem aktif diyo

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben orjinal türkçe versiyon çıkana kadar bekleyeceğim. Çıktından kısa süre sonra net e düşer zaten

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben ilk deneme sürümünü bugün kurudum
indireli 5 ay falan oldu ama ilk defa deneme ihtişyacı hissettim.
hoşuma gitti.
masa üstü pc de gayet iyi çalışıyo
bi kaç gün sonra da laptopta denemeyi düşünüyorum.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
slic 2.1 tablosunu bekliyorum..sonra eski vista certificası ile basacam CMD ye :D..en garannti ve kesin yol..hehe

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Son 55 mb kaldı kuruluma.:D

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aman bu işler zor işler uğraşamam valla hiç :D

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ne kapanma sorunu ne süre kısıtlaması şu an crack falan yapmadığım 7077 versiyon kullanıyorum. diğer sistemler pardus 2009 ve ubuntu 9.04. 7'den memnunum ama asker dönüşüne kadar böyle kalacak; eğer yeni bilgisayar alırsam yanında belki 7 verirler belki de komple elveda derim windows'a. gerçi oyun mevzu yine el kol bağlıyor; bakalım.

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
slm arkadaslar,
yaa ne yaparsalar yapsinlar,her isin engeli kirilir.siz bosuna ugrasmayin.ne kadar para harcadikca okadar batarsiniz.cünkü insan beyini okadar geri kalmamiski her isi asiyor.bakin apple iphone 3gs kirlimaz diyorlardi cikmadan kirildi.yeni premiere systemi bile kirildi.ve bunca <eni systeme para harciyorlar ama hic bir ise engel olamiyorlar.yazik cok yazik sizin üzerinize gülerler.hadi bakalim kolay gelsin ise yaramazlar.
.. . :helpsmilie::4:

promaestro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slic 2.1 tablosunu bekliyorum..sonra eski vista certificası ile basacam CMD ye :D..en garannti ve kesin yol..hehe

kesinlikle doğru bir yöntem, slic 2.1 ler yavaş yavaş çıkıyor ama OEM dağıtılar tarafından da resmi olarak yayınlanınca sertifika ve oem anahtarlar ile daha garanti bir aktivasyon gerçekleşecektir. yabancı bir windows ve teknoloji forumunda bu işlere coktan giriştiel bios mod ile aktivasyona başladılar bile. dedim bende öğreneyim bios güncellememi bulamadım. biraz daha beleyeceğiz anlaşılan. ben biosu modlarım, slic 2.1 i yerleştiririm diyen varsa gerekli kaynakları sağlayabilirim. :)