Windows 7'deki Büyük Güvenlik Açığı

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Windows 7 işletim sistemini uzaktan kontrol etmek için sadece 3 Kbyte yeterli. Bu büyük güvenlik açığı Hacker konferansında ortaya çıktı.

Nitin Kumar ve Vipin Kumar tarafından yapılan açıklamaya göre VBootkit 2,0 adındaki 3 Kbyte'��lık yazılım herhangi bir önyükleme işlemi sırasında sisteme kurulup Windows 7'��yi kontrol edebiliyor. Güvenlik araştırmacılarına göre bu kadar ufak bir yazılımın tam kontrol sağlaması oldukça ilginç.
46812_1b1240588895.jpg
Bir korsan bu yazılım sayesinde Windows 7 kullanıcısının haklarını kısıtlayabilir, şifreleri ve bilgileri çalabilir veya aklınıza gelebilecek her şeyi yapabilir. Kumar konuşmasında kullanıcıları uyardı. Çünkü bu yazılıma engel olabilecek şimdilik bir şey yok. Sözlerine VBootkit 2.0'��ın nerdeyse görünmez olduğunu belirerek devam eden Kumar, bu yazılımdan kurtulmak için şimdilik Windows 7 işletim sistemini sıfırdan kurmanız gerekiyor dedi.

:: Konu hakkındaki yorumlarınızı buradan paylaşın.

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Şimdiden başladı açıklar..:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Aynen şimdiden başladı yakında xp gibi her virüse programa yazılıma hackere açık olur gel abi gel bedava soy soğana çevir beni(dosya sil yok et anlamında):D

Ama gerçekten büyük şey yapmışlar windows 7nin herşeyini kontrol etmek hemde 3 kbyte ile eh be ne akıllı adamlar var.

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
"En büyük sistemlerin bile muhakkak bir açığı vardır."
Ama bence Microsoft'a yakışmıyor...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Çok şükür hiçbir zaman kullanmaya niyetim yok!

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
açık arayan birileri oldukça bu tür şeylerin olması kaçınılmaz. ayrıca sıfırdan bir yazılım yaratıldı gibi bişey. mutlaka açıkları vardır.

çok da şaşırmadım denebilir ama bukadar da ileri gidebilineceğini düşünmemiştim :D

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bu normal bişey bence çünkü hala beta bir işletim sisteminden söz ediyoruz burda. İllaki açıkları olacaktır. Önemli olan bu açıkların full sürümde "tamamına yakınının" kapatılmış olması gerçeğidir. Kaldıki açığı olmayan, hack edilemeyecek bir OS yok. Kimse kalkıp linuxsu yada Mac OS'u savunmasın. Kötü niyetli insanlar olduğu sürece bu kısır döngü böyle devam edecektir.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
açık arayan birileri oldukça bu tür şeylerin olması kaçınılmaz. ayrıca sıfırdan bir yazılım yaratıldı gibi bişey. mutlaka açıkları vardır.

çok da şaşırmadım denebilir ama bukadar da ileri gidebilineceğini düşünmemiştim :D

windows 7 sıfırdan falan yaratılmadı, en göze çarpan yenilik yeni superbar (görev çubuğu - hızlı başlat karışımı) ki gayet seviyorum. onun dışında bir süredir beklenen winfs dahil, daha vista'da yapılacak denilen yenilikler bile entegre edilemedi, genelde arayüz değişiklikleri sağlandı. performansın iyileştirilmesi göze çarpan ikinci artısı.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Neden Xp Pro kullanıyorsunuz diyenler 3-5 kere okusun bu haberi... Daldan dala olmuyor bu işler... Sağlam dal bulduğunuz zaman çökmesini bileceksiniz...

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
demek ki neymiş,beta olan versiyonları kullanmamak lazımmış,gerçi bu yazıyı win7 den yazıyorum ama :D nese ubuntu 9.04 gelsin ondan devam edecez anlaşılan :D

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Normal karşılıyorum, çünkü sürekli açık arayan birileri var, oldukça büyük bir kullanıcı kitlesi var. Bu tür açıklar gayet normal bence.

aquenter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sözlüğümde artık windows yok. forever mac diyorum. kullanmayanlar o rahatlığı anlayamazlar. "aman kredi kartı ile hesabıma bakıyorum ful yetki verdim alısveris yaptım bişi gelmesin başımıza" diye günlerce düşünmüyorum.

Kyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
microsoftu beğenmeyenlerin onun işletim sistemini kullanmaları ilginç doğrusu. Mac ve linux kullanmış biri olarak en rahat kullanımın windowsta olduğunu görürüsünüz...

linuxta bir program kurunca, terminallere falan girince ağlarsınız...

mac de mouse elinize aldığınızda dur bi sağ tık yapayım dediğinizde beyniniz donar...çünkü tek tuş özelliğini yadırgarsınız.

buna rağmen microsoft eleştiriliyor...oysa ben çok seviyorum...

skindiver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ms ne kadar çok meydan okumaya devam ederse okadar çok açığı çıkıyor ama inşallah final sürümünde böyle basit hataları barındırmazlar... nedendir bilinmez istediği kadar kullanımı kolay olsada mecburen xp kullansamda 98 yeri başka benim için

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
demek ki neymiş,beta olan versiyonları kullanmamak lazımmış,gerçi bu yazıyı win7 den yazıyorum ama :D nese ubuntu 9.04 gelsin ondan devam edecez anlaşılan :D

ubuntu 9.04 geldi, indirip kurabilir veya güncelleyebilirsin.

microsoftu beğenmeyenlerin onun işletim sistemini kullanmaları ilginç doğrusu. Mac ve linux kullanmış biri olarak en rahat kullanımın windowsta olduğunu görürüsünüz...

linuxta bir program kurunca, terminallere falan girince ağlarsınız...

mac de mouse elinize aldığınızda dur bi sağ tık yapayım dediğinizde beyniniz donar...çünkü tek tuş özelliğini yadırgarsınız.

buna rağmen microsoft eleştiriliyor...oysa ben çok seviyorum...

arkadaşlar programı çift tıklamayla da kurabiliyorsunuz, internette kurulum dosyası (exe, msi vs) aramadan kendi paket yöneticisiyle de arayıp, içlerinde en çok kullanılanı falan görüp de kurabiliyorsunuz, öyle komut satırı olmadan program kurulmuyor anamız ağlıyor falan yok. bırakın artık bu klişeleri ilgisi yok. isteyen arayüzle kurar, isteyen komut satırından kurar, illa birine mecbur değil kimse?!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ddz5le.jpg

Açık vardır-yoktur ayrı mesele.
İşletim sistemini kurarken internet bağlantınız varsa bağlanıp açıkların önüne geçilebiliyor.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
eğer doğruysa yeni nesil windows'un çıkışı daha hızlı olacak o zaman...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yüce microsoft bu açığı kısa sürede yamar ayrıca henüz windows 7 test aşamasında bu tür şeyler olabilir.