Windows 7 'yi Test Edenler!!??

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Düşünüyorumda . Ve Madde Olarak Sıralıyorum

Bizim Yaptıklarımız:
1 - Windows 7 yi Biz Deniyoruz
2 - Açıkları Bizim Sayemizde bulunuyor
3 - Sistem Kararsızlıkları Bizim Sayemizde Ortaya Çıkıyor
4 - Driver Sorunlarını Biz Keşfediyoruz
5 - Açılma/Kapanma Sistem İşleyişi Bizim Sayemizde Keşfediliyor
6 - Kararlılık ve Stabilite Raporlari Bizim Sayemizde OrtayaÇıkıyor
7 - Güvenlik Açıklarını Gene biz Buluyoruz
8 - Donanım Hataları Bizdeki Varolan Donanımlara Göre Ortaya Çıkıyor
9 - Windows 7 yi Beğendiysek Reklamınıda Etrafımıza Biz yapıyoruz
10 Geliştirmeleri Ve izlenecek Yolu Biz Temin ediyoruz
11 Hepimiz En az 5 Program Yüklüyoruz. 1 Milyon Sadece Türkiyede Kullanıcısı Olduğunu Varsayarsak . 5 Milyon Programı Farklı Farklı Donanımlarda Test Etmiş Oluyoruz

Biz Kimiz .? Windows 7 'yi Test Edenler

Microsoft'un Yaptıkları:

1- Gönüllü Çalışan Milyonlarca Mühendisi Oldu
2- Halıhazırda Çalışanlarına Ek mesailer Vermek zorunda Değil
3- Son Kullanıcıya Ulaştırdıklarında en Az sorunla Prestij Kazanacaklar
4- İşletim Sistemi Sorunsali Raporu Tutabiliyolar . Hemen hemen Varolan Tüm Donanımlar için (Bizlerden Aldıkları Raporlarla)
5-Böyle Bir Test için Her Donanımı Denemek Zorundalarki .Buda Büyük Bir Külfiyet

Hepsi Windows 7 Yi Test Edenler Sayesinde

Konunun Asıl Amacı:

Windows 7 yi En az 2 ay Test Edenlere , Kararlı Sürüm Yayınlandığı Zaman %50 den daha az Olmamak Kaydıyla İNDİRİM le Satılması.!!

-Hepimizin Halıhazırda Bir İşletim Sistemi Mevcut.!

Bu Konuya Destek Veren Arkadaşların Konuyu Cevaplamasını . Ve İrtibate Geçebilecek Arkadaşlar Varsa Bu Konuyu Microsoft Türkiye'ye Bildirmesini İsterim.!

SaygılarımLa

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Keşke verse ama nerde ...:)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben üstüne para da istiyorum :)

Arkadaş bu iş bütün dünyada böyle. Microsoft bir yıl boyunca kullanabileceğin ücretsiz bir işletim sistemi veriyor sana. Canavar gibi hemde. Karşılığında da eksiğini gediğini bi zahmet ilet diyor. var mı ileteniniz? Burası böyle olsaydı daha iyi olurdu diyeniniz? Kota gitmesin diye update'leri bile kapatıyoruz. Bu gibi isteğin abartı olduğunu düşünüyorum. Destek verenlerin konuyu cevaplamasını istemişsin, bu da bir eleştiri olsun arada ;)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ben üstüne para da istiyorum :)

Arkadaş bu iş bütün dünyada böyle. Microsoft bir yıl boyunca kullanabileceğin ücretsiz bir işletim sistemi veriyor sana. Canavar gibi hemde. Karşılığında da eksiğini gediğini bi zahmet ilet diyor. var mı ileteniniz? Burası böyle olsaydı daha iyi olurdu diyeniniz? Kota gitmesin diye update'leri bile kapatıyoruz. Bu gibi isteğin abartı olduğunu düşünüyorum. Destek verenlerin konuyu cevaplamasını istemişsin, bu da bir eleştiri olsun arada ;)

Eleştiriside Olur Destekçiside .!

Yıllardan Beri Böyle Diyerek Şimdide Böyle Olmasını Beklemek ve Cılızda Olsa Bir Ses Çıkartmamak Bana Göre Değil . Eğer Senin nezdinde Kabulse bu Tamamen Seni Bağlar Zaten. Zaten Babasının Hayrına Bedava Versin Demiyorum İndirimli Versin Diyorum. Yapılan iş ile İstenen Pekde Absürt Bir Durum Değil.!

SaygılarımLa

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
microsoftun mühendislerinin neden çalışmadığı düşünüyorsun ya da nasıl düşünebilirsin gördün mü ayrıca microsoft olmasa bir başkası olacak ve yine böyle düzen sürüp gidecekti yani birileri daima kazanır ve birileri de daima vaad alır

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
microsoftun mühendislerinin neden çalışmadığı düşünüyorsun ya da nasıl düşünebilirsin gördün mü ayrıca microsoft olmasa bir başkası olacak ve yine böyle düzen sürüp gidecekti yani birileri daima kazanır ve birileri de daima vaad alır

Ya Biraz Mantık.!!!!!

Microsoftun Kaç Tane Mühendisi Var ? 10 bin mi 20 bin mi ? Kaç Programı veya Kaç Farklı donanımı Tesbit edebilirler.!

Burda Tester'ler Üstlenmiş bu Yükü.! Hemde Milyonlarca

Ayrıca Microsoft Olmasa Xp/vista/Windows Seven Olmazdı . Linux veya Macintosh İşletim Sistemlerini Kullanıyorduk Şimdi.! Yani Microsoft olmasa başkası Olacaktı Tez'inide Bu Çürütür Herhalde.!

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Crackleyin. Şahsen EULA adlı rezaleti okumuş biri olarak tüm kullanıcıların korsan yazılım kullanmasından yanayım.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Crackleyin. Şahsen EULA adlı rezaleti okumuş biri olarak tüm kullanıcıların korsan yazılım kullanmasından yanayım.

İşLetim Sistemini "Kürek"Lemek . Çok Sorun Çıkartıyor . Xp veya Vista Kdr Kolay Olmayacak "Kürek"Lemek O Yüzden Bu Yazıyı Yazdım Zaten .

Korsan Sistem Kullanmayalim Diye.!

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Pardus gibi bir işletim sistemi varken Windows 7 ye kim para verir ki?hemde çok yakında 2009 sürümü çıkacak çok önemli olarak kde ve ext4 dosya sistemleri var.Windows ilk önce Linux'un performansını ve güvenliğini yakalasın ancak o zaman Windows kullanmaya başlarım.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Pardus gibi bir işletim sistemi varken Windows 7 ye kim para verir ki?hemde çok yakında 2009 sürümü çıkacak çok önemli olarak kde ve ext4 dosya sistemleri var.Windows ilk önce Linux'un performansını ve güvenliğini yakalasın ancak o zaman Windows kullanmaya başlarım.

Ben Pardus'uda Kullandım . Pardus'un Daha Çok yol Alması Lazım . Lunix Tabanlı Bir işletim Sistemine ben Milli işletim Sistemide Demem.!!!

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben Pardus'uda Kullandım . Pardus'un Daha Çok yol Alması Lazım . Lunix Tabanlı Bir işletim Sistemine ben Milli işletim Sistemide Demem.!!!

ben Pardus'tan çok daha memnun kaldım.Ayrıca Linux tabanlı olması neyi değiştirir anlamış değilim.Sadece Linux tabanından kasıt Linux çekirdeğine sahip olması.Bildiğim kadarıyla Almanlar geliştiriyor bu çekirdeği.Zaten her şeyiyle yeni bi işletim sistemi yazamazlar.Yiyosa yazsınlar (!).Hangi programı çalıştıracak sana soruyorum?Eğer yazarlarsa office programında tut web browsere kadar.Hiç bi programı destekleyemecek.Zaten programlar hariç yazmaları 6-7 seneyi alır.Pardus yazılmaya başlanmada önce Linux tabanlı olacağı belliydi.Pardus'un hedeflerinden biri de diğer Linux dağıtımlarından daha iyi olmaktı şimdi bunu başarmış gözüküyor.Sadece Ubuntu'nun popülerliği var.

• Ulusal bağımsızlık, güvenlik ve tasarruf amacıyla, kritik uygulamaların üzerinde çalışabileceği, açık ve standart bir veri yapısını destekleyen, güvenlik izlemesine imkan verecek şekilde kaynak kodu açık olan ve finansal yük oluşturmadan yaygınlaştırılabilecek bir işletim sistemine gereksinim duyulmaktadır.
  • Türkiye’nin bilgi teknolojileri konusundaki etkinliğinin katma değerli projelere yöneltilmesi, araştırma ve geliştirme ağırlıklı yüksek teknoloji üretimi yoluna gidilmesi gerekmektedir.
  • Bunun bir yandan öncülü ve bir yandan da ürünü olarak yerel bilgi birikiminin, gerek teknolojik alanda ve gerekse iş süreçleri düzeyinde, sağlanması zorunluluğu vardır.
  • Ülke gereklerine bağlı olarak teknolojik gelişmenin yönünü belirlemek, farklı alanların ağırlığını değiştirmek ve dolayısıyla söz konusu işletim sisteminin yol haritasına hakim olmak tercih edilmektedir.(bkz. pardus.org.tr)
bunlarda Pardus'un milli bi işletim sistemi olduğunun sebepleridir.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145

Ubuntu desen belki tamam derdim ama pardus gitsin win98 veya xp ile yarışsın :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ben Pardus'tan çok daha memnun kaldım.Ayrıca Linux tabanlı olması neyi değiştirir anlamış değilim.Sadece Linux tabanından kasıt Linux çekirdeğine sahip olması.Bildiğim kadarıyla Almanlar geliştiriyor bu çekirdeği.Zaten her şeyiyle yeni bi işletim sistemi yazamazlar.Yiyosa yazsınlar (!).Hangi programı çalıştıracak sana soruyorum?Eğer yazarlarsa office programında tut web browsere kadar.Hiç bi programı destekleyemecek.Zaten programlar hariç yazmaları 6-7 seneyi alır.Pardus yazılmaya başlanmada önce Linux tabanlı olacağı belliydi.Pardus'un hedeflerinden biri de diğer Linux dağıtımlarından daha iyi olmaktı şimdi bunu başarmış gözüküyor.Sadece Ubuntu'nun popülerliği var.

• Ulusal bağımsızlık, güvenlik ve tasarruf amacıyla, kritik uygulamaların üzerinde çalışabileceği, açık ve standart bir veri yapısını destekleyen, güvenlik izlemesine imkan verecek şekilde kaynak kodu açık olan ve finansal yük oluşturmadan yaygınlaştırılabilecek bir işletim sistemine gereksinim duyulmaktadır.
  • Türkiye’nin bilgi teknolojileri konusundaki etkinliğinin katma değerli projelere yöneltilmesi, araştırma ve geliştirme ağırlıklı yüksek teknoloji üretimi yoluna gidilmesi gerekmektedir.
  • Bunun bir yandan öncülü ve bir yandan da ürünü olarak yerel bilgi birikiminin, gerek teknolojik alanda ve gerekse iş süreçleri düzeyinde, sağlanması zorunluluğu vardır.
  • Ülke gereklerine bağlı olarak teknolojik gelişmenin yönünü belirlemek, farklı alanların ağırlığını değiştirmek ve dolayısıyla söz konusu işletim sisteminin yol haritasına hakim olmak tercih edilmektedir.(bkz. pardus.org.tr)

Bu Senin ve Pardus'un Düşüncesi . Ama Şunu Söylemek istiyorum Katılırsın veya Katılmassın . Teknoloji Dünyasında Zor Olan TemeL ve Projedir , Bu Projeninde Çalışması Gereklidir .
Pardus Linux Tabanli olduğu için Ben buna Milli işletim Sistemi Demem, Varolan Bir Projeyi Makyajlamak Ara Kod Değiştirmek Le İşletim Sistemi Yaratılmaz . Benim Demek istedim Tamamen Dosya Yazım Kodlarından Ara Bellek Donanım Bellek . Cache, Dosya Sistem , erişim , Kullanabilirlik , Yapay Zeka , Şeklinde Sıfırdan Bir işletim Sistemi Kurmaktır . Bu işletim Sistemi Windows 1 Ayarlarında da oLsa ben Ona Milli işletim Sistemi Derim.!

Sen Senin düşünceni söyledin ben Benimkini , Senin Düşünce Seni Bağlar Benimki ise Beni.!

Konu Sapmasın Saygılarımla Sevgililerimle.!!

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Nasıl bu kadar güvenli olduğunu iddaa diyorsunuz ki sadece hackerlar üzerinde durmuyor milyomlarca windows kullanıcısı varken...

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Yaaa benim anlamadığım nokta oknu Windows7'de beta testerların katkısı iken nasıl oluyor da bir anda pardus/linux/MS tartışmasına dönüyor? Burda tartışılan konu şuan Windows7 resmi olarak çıktığı zaman biz beta testerlar nasıl bir fayda elde edebileceğiz. Diyeceğim şudur ki hizaya girelim :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Microsoft zorla test et demiyor . Bizler sadece meraklı kullanıcılarız

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yaaa benim anlamadığım nokta oknu Windows7'de beta testerların katkısı iken nasıl oluyor da bir anda pardus/linux/MS tartışmasına dönüyor? Burda tartışılan konu şuan Windows7 resmi olarak çıktığı zaman biz beta testerlar nasıl bir fayda elde edebileceğiz. Diyeceğim şudur ki hizaya girelim :)

Benden bununla İlgili Bir şey yazcaktım valla . Sen benden Çok yaşıcan

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Düşünüyorumda . Ve Madde Olarak Sıralıyorum

Bizim Yaptıklarımız:
1 - Windows 7 yi Biz Deniyoruz
2 - Açıkları Bizim Sayemizde bulunuyor
3 - Sistem Kararsızlıkları Bizim Sayemizde Ortaya Çıkıyor
4 - Driver Sorunlarını Biz Keşfediyoruz
5 - Açılma/Kapanma Sistem İşleyişi Bizim Sayemizde Keşfediliyor
6 - Kararlılık ve Stabilite Raporlari Bizim Sayemizde OrtayaÇıkıyor
7 - Güvenlik Açıklarını Gene biz Buluyoruz
8 - Donanım Hataları Bizdeki Varolan Donanımlara Göre Ortaya Çıkıyor
9 - Windows 7 yi Beğendiysek Reklamınıda Etrafımıza Biz yapıyoruz
10 Geliştirmeleri Ve izlenecek Yolu Biz Temin ediyoruz
11 Hepimiz En az 5 Program Yüklüyoruz. 1 Milyon Sadece Türkiyede Kullanıcısı Olduğunu Varsayarsak . 5 Milyon Programı Farklı Farklı Donanımlarda Test Etmiş Oluyoruz

Biz Kimiz .? Windows 7 'yi Test Edenler

Aslında bunların hiçbirisini siz yapmıyorsunuz Microsoft sizin yerinize yapıyor siz sadece kullanıyorsunuz. Yapmadığınız birşey için istekde bulunmakda bana pek mantıklı gelmiyor.

Dersinki benim üzerimden bu işlemler gerçekleştiriliyor bunlar beni kullanıyorlar ve bana yardımları olmalı. O zaman bknz. deney fareleri - Google'da Ara

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Aslında bunların hiçbirisini siz yapmıyorsunuz Microsoft sizin yerinize yapıyor siz sadece kullanıyorsunuz. Yapmadığınız birşey için istekde bulunmakda bana pek mantıklı gelmiyor.

Dersinki benim üzerimden bu işlemler gerçekleştiriliyor bunlar beni kullanıyorlar ve bana yardımları olmalı. O zaman bknz. deney fareleri - Google'da Ara

Ya sen beni Anlamadın yada ben Seni.!

1'incisi Deney Fareleri ile ne Alakası var
2'incisi Yukarda Saydıklarımı Biz Yapıyoruz . Onlar Düzeltiyo . Keşfetmek Düzeltmekten Daha Zordur. Ve işin En sonundaki Prestij öyle Parayla pulla alınacak Şeyde Pek Değil.

3üncüsü Sanırım Sen Anti - Windows Kulanıcısısın Deney Fareleri filan dediğine Göre.!

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63

ya işte böyle sen almanların geliştirdiğini sanarsın sonra Linux 10 numara diye nağra atarsın senin yazdıklarını okuyan bir kullanıcıda sana inanir hey allahim yarabbim ya

milli işletim sistemi diye bişey yok sadece %1 code parçacığını bile türkler yazmamışken nasil milli işletim sistemi oluyor mesela debian evrensel bir işletim sistemi olduğunu söylüyor ki bunda haklı gerçekten evrensel işletim sistemi her ülkeden her coğrafyadan geliştirici var ama pardus dediğin nedir ya al kde yi giydir icon temalarını türkçeleştir bir iki araç gereç ekle milli işletim sistemi oldu gözlerim doldu

ayrıca hiçbir linux windows 98 in bile eline su dökemez bunu defalarca yazdım izah ettim diğer mesajlarımı oku cevap vermeden önce

konuyu açan arkadaş microsoft bizi kullanıyor ama karşılığında bişey vermiyor manasına gelen bir yazı dile getirmiş evet haklısın dostum malesef öyle ama birde Linux kullananların durumuna bak :D yıllardır bu durum böyle Linux kullanıcıları kullanır test eder hata raporlar yama yapar code yazar ama parayı IBM SUN NOVELL REDHAT kazanır :D yani microsoft bunların yanında süt dökmüş kedir en azından parayla verdiği işletim sistemi işe yarar çalışır ve güzeldir kendini iyi hissettirir :)

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede pek bişey yapmıyoruz. Çünkü isteyerek kendiliğimizden atladık betalara, Windows için mi yaptık allah aşkına? Hayır, kendimiz için, kendi meraklarımız için. Ha katkımız olsun çünkü elimize daha iyi bir işletim sistemi gelsin istiyoruz o başka. Ama merakdan atladık bence hepimiz. Bişey istemeye fazlaca hakkımız olduğunu sanmıyorum. Microsoft bize bir kıyak geçerse kendi bilir ki hiç ama hiç sanmam.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ya sen beni Anlamadın yada ben Seni.!

1'incisi Deney Fareleri ile ne Alakası var
2'incisi Yukarda Saydıklarımı Biz Yapıyoruz . Onlar Düzeltiyo . Keşfetmek Düzeltmekten Daha Zordur. Ve işin En sonundaki Prestij öyle Parayla pulla alınacak Şeyde Pek Değil.

3üncüsü Sanırım Sen Anti - Windows Kulanıcısısın Deney Fareleri filan dediğine Göre.!

1. Deney fareleriyle alakası çok, aşıyı yaparlar fareye tutmazsa dozajını değiştirirler bakarlar yine farede sorun var aşı tutmamış yine bi düzeltme ile böle dener dener dururlar. Sonunda aşı tutar parayı firma alır fareye birşey verilmez :dil:

2. Yukarıdaki saydıklarını sen yapmıyorsun. Ne keşfettin windows 7de hata olarak oturup kapalı kodlardan hata buldum geri dönüşüm yaptım diyemeyeceğine göre microsoftun hata raporlama olayı zaten seninle ilgili değil hiç birşey yapmıyorsun en fazla bazen gereksiz hatalarda hata göndermek için tıklaya tıklarsın...

3. Kimseyi kullandığı işletim sistemiyle yargılamam ona görede davranmam bazen ufak takılmalarım olur o kadar deney farelerini tekrar açıklamıyorum bknz. 1.maddeye.

Benden sanada bir tavsiye şu başlığına 5 msj yazılmış görüşler sunulmuş hepsinde ters ters cevap yazmışsın kendi fikirlerini millete kabul ettireceksen böyle bi konu açma otur evde al kağıt kalem yaz yaz altına imzanı at sürekli...

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
1. Deney fareleriyle alakası çok, aşıyı yaparlar fareye tutmazsa dozajını değiştirirler bakarlar yine farede sorun var aşı tutmamış yine bi düzeltme ile böle dener dener dururlar. Sonunda aşı tutar parayı firma alır fareye birşey verilmez :dil:

2. Yukarıdaki saydıklarını sen yapmıyorsun. Ne keşfettin windows 7de hata olarak oturup kapalı kodlardan hata buldum geri dönüşüm yaptım diyemeyeceğine göre microsoftun hata raporlama olayı zaten seninle ilgili değil hiç birşey yapmıyorsun en fazla bazen gereksiz hatalarda hata göndermek için tıklaya tıklarsın...

3. Kimseyi kullandığı işletim sistemiyle yargılamam ona görede davranmam bazen ufak takılmalarım olur o kadar deney farelerini tekrar açıklamıyorum bknz. 1.maddeye.

Benden sanada bir tavsiye şu başlığına 5 msj yazılmış görüşler sunulmuş hepsinde ters ters cevap yazmışsın kendi fikirlerini millete kabul ettireceksen böyle bi konu açma otur evde al kağıt kalem yaz yaz altına imzanı at sürekli...
Şİmdiye kadar yaklaşık 15 tane feedbackim var microsoft'a quick launch'tan tutun da klasik başlat menüsü eksikliği ve network activity monitor'e kadar. Feedback yapmayıp hatası ile kullananlar da var yok değil. Ama gerçekten test edenler de var. Fakat sonuça doğru bizim elimize geçen şey daha piyasaya sürülmeden böyle bir işletim sistemini kullanıp onun geliştirilmesine katkıda bulunmak.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Şİmdiye kadar yaklaşık 15 tane feedbackim var microsoft'a quick launch'tan tutun da klasik başlat menüsü eksikliği ve network activity monitor'e kadar. Feedback yapmayıp hatası ile kullananlar da var yok değil. Ama gerçekten test edenler de var. Fakat sonuça doğru bizim elimize geçen şey daha piyasaya sürülmeden böyle bir işletim sistemini kullanıp onun geliştirilmesine katkıda bulunmak.

Açıkcası ben microsofta hiç geri bildirim (feedback) bulunmadım hatta windows 7 yi denemedim bile (indirmedim hatta) windowsda bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama çok garip geldi sizin geri bildirimleriniz. Eksikleri söylemeklemi yani burası olmamış, klasik başlat menüsü yok gibimi?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131

1 inci Dediğine Diyecek bişey Bulamıyorum Bişey Dicem Konu Tartışmaya Gidecek . Yaşında Pek müsait Değil anladığım Kadarıyla.!
2 incisine Gelince Ben tester'im farkinda olduğun Gibi Sahip Olduğum Donanım ve Yüklediğim Programlarla Çakışma da olsa Test Ediyorum. Benim En başta Kastımda Budur .
3 üncüne ne de bişey Eklemim Müadilim değilsin

En son Not yazdığınıda . Kalem kağıt yazcak Yaşı Çoktan Geçtim Arkadaşım. Varsa Merakın Buyur elini Kolunu Bağlamıyoruz .

Ve Ters Cevaplar nie Vereyim kendi Görüşümü Yazmışım . Sana uymadı ise Benim yapabileceğim bişey Yok.!

hadi Kal Sağlıcakla

Benim Başlıkta yazdıklarıma Katılan .Katılıyorum Desin Katılmayan Katılmıyorum Desin Bu Kadar . Konu Sapmasın Lütfen.!

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya işte böyle sen almanların geliştirdiğini sanarsın sonra Linux 10 numara diye nağra atarsın senin yazdıklarını okuyan bir kullanıcıda sana inanir hey allahim yarabbim ya

milli işletim sistemi diye bişey yok sadece %1 code parçacığını bile türkler yazmamışken nasil milli işletim sistemi oluyor mesela debian evrensel bir işletim sistemi olduğunu söylüyor ki bunda haklı gerçekten evrensel işletim sistemi her ülkeden her coğrafyadan geliştirici var ama pardus dediğin nedir ya al kde yi giydir icon temalarını türkçeleştir bir iki araç gereç ekle milli işletim sistemi oldu gözlerim doldu

ayrıca hiçbir linux windows 98 in bile eline su dökemez bunu defalarca yazdım izah ettim diğer mesajlarımı oku cevap vermeden önce

konuyu açan arkadaş microsoft bizi kullanıyor ama karşılığında bişey vermiyor manasına gelen bir yazı dile getirmiş evet haklısın dostum malesef öyle ama birde Linux kullananların durumuna bak :D yıllardır bu durum böyle Linux kullanıcıları kullanır test eder hata raporlar yama yapar code yazar ama parayı IBM SUN NOVELL REDHAT kazanır :D yani microsoft bunların yanında süt dökmüş kedir en azından parayla verdiği işletim sistemi işe yarar çalışır ve güzeldir kendini iyi hissettirir :)

bu microsoft hayranlığı sana hiçbir şey kazandırmayacaktır.Linux'un Windows'dan tek eksiği arayüzünün biraz daha profesyonel kullanıcılara hitap etmesidir.zaten KDE ve Xfce'nin yeni sürümleriyle bu aşılmış görülüyor.daha önce mesaj yazdım bana vista nın linux'tan üstün özellikleri nelerdir hala cevap bekliyorum?Is it Windows 7 or KDE 4?: Insight - Software - ZDNet Australia
gir buradaki linke adamlar linux'u windows olarak tanıtıyolar ve insanlar vista 'dan ve xp den memnun olmadıklarını söylüyorlar(galiba daha önce forumda da verilmişti).Sen hala windows 98 ile yarışamayacağını söylüyorsun.insanlar popüler olanı pahalı olanı severler.linux sadece açık kaynak kod olmasıyla windows'tan çok daha üstün bi durumda.ama insanlar ve önyargılar..Einstein'in de dediği gibi önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.bende 5 sene Xp ve Vista kullandım bi arkadaşımda Pardus CD sini gördüm alıp yükledim hiçbir zorluk çekmedim windows kullanan bi insan pardus'u da çok rahat yükleyebilir.Pardus'un da milli bir işletim sistemi olmadığından bahsetmişsin.Bu neyi değiştirir ? Windows 7 sanki milli OS'umuz da bana windows'u övüyorsun.Belki yazanların biri bile türk değildir.Pardus'un milli OS olması kişiye gire değişir bu da Pardus Linux bir LinuX dağıtımımı yoksa bir işletim sistemi mi olduğudur.Doğru bir Linux dağıtımıdır ama Linux diye bir işletim sistemi olmadığı için Linux tabanını kullandığı için de bi işletim sistemidir ve TÜBİTAK tarafından geliştirilmesi de milli bir OS olduğunun kanıtıdır!!

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Linux'un Windows'dan tek eksiği arayüzünün biraz daha profesyonel kullanıcılara hitap etmesidir

Profesyoneller oyun oynamaz diyorsun...
O da güzel...

Bu arada NikeSteeL'in dediklerine katılıyorum ve konunun dağılması üzücü.. Ama microsoft en fazla şunu yapar: gerçekten önemli bir açığı raporlayana belki %40 indirim yapar.. o da en iyi ihtimal... Her tester'a yapmaz yani indirim..

O yüzden crack forever.. :thumbup:

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Eskiden elini sallasan bilgisayarcıya değiyordu önüne gelen bilgisayarcıyım derdi şimdi moda testerlık heralde elini sallasan testera değiyor hiç birşey yapmadan çok şey yaptıklarını sanıyorlar neyse bu moda bitsin ayağa düşsün şu testerlardanda kurtuluruz. %50 yi rüyanda görmeye devam et testere..