yok abi zaten oyun oynamam programlar var onlarıda vmware'nin proğramıyla portable yapıyorum bende şaşırdımYedekleyeceğin sistemi 72gb yapmayı nasıl becerdin içindeki oyunlarla falan yedekleyeceksin heraldeBen sistemi kurarım işime yarayacak programları kurar özelleştirmemi yaparım sonra 20~25gb arası sistemimi clonezilla ile yedeklerim. Yarı yarıya düşüyor yedeğin boyutu.
yani ayrı bir taşınabilir disk'im olacak.CD versiyonları vardır sistem çöktüğünde cdsi ile başlatacaksın bilgisayarı, yedek dosyan farklı bir sürücüde olacak. Yedek dosyanı seçip restore ediyorsun özetle bu. İnternette kullanımını araştırabilirsin.
yani ayrı bir taşınabilir disk'im olacak.
d boşmu olması lazım yoksa içinde klasör olup üzerine kaydetsem bir sorun çıkartırmı??Hayır hayır, sistemin c de kuruluysa sen yedek dosyanı d'de tutacaksın.
Son bir soru abi proğramı'mı dvd'ye yazdırıyoruz yoksa proğramı açtığımızda o kendi'mi yüklliyecek.Hayır sorun çıkartmaz.
Yardımın için çok teşekkür ederim abi internetten araştırma yaptım kolaya benziyor tekrar teşekkürler.Benim bildiğim ve yaptığım programı cdden açıp programa yedek dosyasını gösterip geri yüklemek. Yani cd/dvd de sadece program oluyor yedek dosyası değil. Diğer duyduğum ama kullanmadığım hakkında da bilgi sahibi olmadığım yöntem acronisle yedek alıp başlangıca ayarlayabiliyorsun f11e basınca program çalışıyor yedeği geri yüklüyor falan ama dediğim gibi kullanmadığım için bilmiyorum nasıl yapılıyor.