Windows 7 ye geçerken

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar internettten yeni indirdiğim windows 7 laptopu ma kuracağım kurmadan önce aklıma takılan bir kaç soru var.Yardımcı olursanız sevinirim.
Şöyle ki :
1)Windows 7 elimde iso dosyası olarak kurulu.Laptopum da kendi yazıcısı var.Ben bu iso dosyasını nasıl yazdırabilirim?Direk olarak mı yazdıracağım?

2)Oldu ki win 7 yi kuramadım.Elimde yedekleme DVD lerim var?Laptop Lenovo olduğu için üzerindeki tek tuşla recovery programına erişebiliyorum.Bu recovery programını çalıştırdığımda DVD lerimi takarak Vista yı tekrar kurabilirim sanırım.Fakat daha önce yedekleme programı kullanmadığımdan soruyorum:Harddiskimin diğer kısımlarındaki belgelerime bir zarar gelir mi?Onları harici bir belleğe almak gerekli mi?Yedekleme programı sadece sistemin kurulu olduğu kısımla mı işlem yapıyor?

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
İso dosyasına sağ tıklayarak nero ile aç dediğinde direk buradan yazdırabilirsin.

Diğeri hakkında herhangi bir bilgim yok.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
İso kalıbını dvdye yazan çeşitli yazılımlarla yapabilirsiniz ashampoo burn. power iso,ultra iso vs. gibi. Pc ile gelen recovery ise ulaşabildiğiniz hard diski elinize geçen ilk günkü haline döndürür dikkat edin bütün bölümler silinebilir yedek almakta fayda var.Sistem görüntüsü varsa elinizde o da sadece sisteminizin bulunduğu bölüm alındı ise orayı yeniler.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar internettten yeni indirdiğim windows 7 laptopu ma kuracağım kurmadan önce aklıma takılan bir kaç soru var.Yardımcı olursanız sevinirim.
Şöyle ki :
1)Windows 7 elimde iso dosyası olarak kurulu.Laptopum da kendi yazıcısı var.Ben bu iso dosyasını nasıl yazdırabilirim?Direk olarak mı yazdıracağım?

2)Oldu ki win 7 yi kuramadım.Elimde yedekleme DVD lerim var?Laptop Lenovo olduğu için üzerindeki tek tuşla recovery programına erişebiliyorum.Bu recovery programını çalıştırdığımda DVD lerimi takarak Vista yı tekrar kurabilirim sanırım.Fakat daha önce yedekleme programı kullanmadığımdan soruyorum:Harddiskimin diğer kısımlarındaki belgelerime bir zarar gelir mi?Onları harici bir belleğe almak gerekli mi?Yedekleme programı sadece sistemin kurulu olduğu kısımla mı işlem yapıyor?

recovery bilgisayarda yüklü...
CD lere ihtiyaç duymadan yükleyebilirsin bilgisayarını tekrar... CD ile işin olmaz..
İLk aldığın günkü haline döner...

Recovery yaparken orda sana seçenekler sunar...

Onlar ingilizcedir dikkatli okursan belgelerine hiç zarar gelmeden yükleyebilirsin...

Öncelikle C de olan belgelerimde olan Masüstüne olan sana gerekli olduğunu düşündüğün her şeyi D ye alacaksın...

Sonra recovery sayfası geldiğinde recover only FIRST PARTITION dersen sadece C yi formatlayıp bilgisayarı tekrar kurar...

recover ENTIRE disc dersen tüm C ve D ye format atar...

Oradaki seçenekleri iyi oku sna uyun olanı seç ve devam et...

CD lere gerek kalmadan çok hızlı bir şekilde Bilgisayarın ilk aldığın günkü haline gelir...