• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 7 Yavaş Açılıyor

myefsane

Dekan
Samsung r538 laptobuma windows 7 ultimate kurdum sistem sorunsuz çalışıyor ama windows başlatılıyor ekranından sonra çok bekliyor sonra açılıyor. Sebebi ne olabilir msconfig ile başlangıçtaki herşeyi devre dışı bıraktım yine işe yaramaadı ne yapmak lazım....

Neden Home Premium yahut Basic değil de Ultimate tercih ettiniz ? W7 Ultimate' in kullanmayacağınız birçok sistem bileşeni sebebiyle cihaz yok yere daha ağır çalışır... Ayrıca 8 GB ın üstünde ram kullanmıyorsanız Premium dahi gereksiz bence... Yok eğer Ultimate' in özelliklerine ihtiyacım var diyorsanız ona bir şey diyemem... Bu durumda kilit noktaları sıralıyorum...

- İlk formattan sonra mutlaka disk birleştirme işlemi yapın... İşlem uzun sürebilir 10 dk da bitmiştir bu diye kapatmayın, 1. aşamada takılı kalıyor uzun süre bu durum yanıltıcı olabiliyor... Onun 2. 3. bazen 9. aşaması olabiliyor sabırla bekleyin o süre zarfında başka bir işlem yapmamanızı tavsiye ederim...

- Update Windows' un belasıdır, Windows updateden uzak durun... Önce Denetim Masasından kapatın daha sonra Hizmetlerden Windows Update servisini durdurup devre dışı bırakın... Açıkları koruma işini Microsoft' a yamatmayın, güvendiğiniz bir Antivirüs programına bırakın...

- Saydam pencereler, mouse altında gölge, pencere altında gölge vs. gibi gereksiz ek özellikleri kapatın...

- En güncel driverları kurun ve driver kurulumunda restart isteyen programları geri çevirmeyin... Restartların tümünü sonraya bırakmayın...

- Driver kurulumu bittikten sonra "ps, firefox, msn" misal bu tip programları kurmak yerine öncelikle ana sistem gereksinimi olan şeyleri kurun... Microsoft Visual C++, Silverlight, .NET Framework 3.5 gibi... (Neden .NET Framework 3.5 dediğimi daha önce açıklamıştım uzunca, önceki Win 7 ile ilgili mesajlarımda onun cevabı var)

- Bu işlemler bittikten sonra ihtiyacınız olan diğer programları da kurun ve restart attıktan sonra 2. ve son defa disk birleştirin...

x--- Son İşlem : Revo Pro ile sistem başlangıcında çalışan programları gözden geçirin ve sistemin ana unsurları için gerekli olanlar hariç diğer tüm gereksiz şeylerin tikini kaldırın... Restart atın ve pc açıldıktan bir süre sonra CCleaner ile Cleaner ve Kayıt Defteri taraması yaparak bulunan tüm girdileri sildirin...

Artık keyfinize bakabilirsiniz... Selametle

BaşlaT çalıştıra msconfig yaz yönetici olarak aç başlata aç başlangıçta çalışan programı tık kaldır bilgisayarı yeniden başlat
cclaner program kur.
Pc hızlandığı göreceksin..

BaşlaT çalıştıra msconfig yaz yönetici olarak aç başlata aç başlangıçta çalışan programı tık kaldır bilgisayarı yeniden başlat
cclaner program kur.
Pc hızlandığı göreceksin..
zaten öyle yaptığımı ilk mesajımda yazmıştım...

@HRNKC dediklerine kesinlikle katılıyorum ama bu olayın cd den kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yasal bir ultimate alıp deneyeceğim yarın.

[MENTION=38252]HRNKC[/MENTION] ne kadar güzel anlatmışsın. Teşekkürler.

Neden Home Premium yahut Basic değil de Ultimate tercih ettiniz ? W7 Ultimate' in kullanmayacağınız birçok sistem bileşeni sebebiyle cihaz yok yere daha ağır çalışır... Ayrıca 8 GB ın üstünde ram kullanmıyorsanız Premium dahi gereksiz bence... Yok eğer Ultimate' in özelliklerine ihtiyacım var diyorsanız ona bir şey diyemem... Bu durumda kilit noktaları sıralıyorum...

- İlk formattan sonra mutlaka disk birleştirme işlemi yapın... İşlem uzun sürebilir 10 dk da bitmiştir bu diye kapatmayın, 1. aşamada takılı kalıyor uzun süre bu durum yanıltıcı olabiliyor... Onun 2. 3. bazen 9. aşaması olabiliyor sabırla bekleyin o süre zarfında başka bir işlem yapmamanızı tavsiye ederim...

- Update Windows' un belasıdır, Windows updateden uzak durun... Önce Denetim Masasından kapatın daha sonra Hizmetlerden Windows Update servisini durdurup devre dışı bırakın... Açıkları koruma işini Microsoft' a yamatmayın, güvendiğiniz bir Antivirüs programına bırakın...

- Saydam pencereler, mouse altında gölge, pencere altında gölge vs. gibi gereksiz ek özellikleri kapatın...

- En güncel driverları kurun ve driver kurulumunda restart isteyen programları geri çevirmeyin... Restartların tümünü sonraya bırakmayın...

- Driver kurulumu bittikten sonra "ps, firefox, msn" misal bu tip programları kurmak yerine öncelikle ana sistem gereksinimi olan şeyleri kurun... Microsoft Visual C++, Silverlight, .NET Framework 3.5 gibi... (Neden .NET Framework 3.5 dediğimi daha önce açıklamıştım uzunca, önceki Win 7 ile ilgili mesajlarımda onun cevabı var)

- Bu işlemler bittikten sonra ihtiyacınız olan diğer programları da kurun ve restart attıktan sonra 2. ve son defa disk birleştirin...

x--- Son İşlem : Revo Pro ile sistem başlangıcında çalışan programları gözden geçirin ve sistemin ana unsurları için gerekli olanlar hariç diğer tüm gereksiz şeylerin tikini kaldırın... Restart atın ve pc açıldıktan bir süre sonra CCleaner ile Cleaner ve Kayıt Defteri taraması yaparak bulunan tüm girdileri sildirin...

Süpersin aynı ben..

HRNKC teşekkürler güzel bir anlatım olmuş

Açıklama için teşekkürler.. :)

HRNKC çok güzel anlatmışsın. Yalnız üstteki yoruma katılmıyorum. Güncelleme her zaman iyidir. Açıklar kapatılır.

Yalnız bu açıkları kapattım sistem sağlam antivirüs vs kullanmaya gerek yok diye de Windows başı boş bırakılmaz. Yanında koruma programıda lazımdır. (İleri düzey kullanıcılar hariç :))

bilgisayarını her seferinde kapatmak yerine, kapatacağın zaman hazırda beklet seçeneğini kullan.Bir haftadır öle kullanıyorum bir sorun yok. Hiçbir ek yazlım kullanmadan 20 sn de açıkıyo. (Windows 7 Home Premium x64)

Kapanış süresi de 24 sn ye düştü. Hazırda beklet kullan, beğeneceksin :)

Windows ile işiniz olmasın.Yavaşlık,donma,hata verme, antivirüs programı alıp kurma derdim olmasın diyorsanız size Ubuntu'yu tavsiye ederim. Hem açık kaynaklıhem de ücretsiz bir yazılım hem de mükemmel bir masa üstüne sahip olun.Ben üç yıldır ubuntu kullanıyorum daha bir kere disk birleştirme yapmadım.Ubntunuz varsa:
1-bilgisayarınız daha hızlı açılır ve kapanır
2-ekran asla donmaz
3-antivirüse para harcamanız gerekmez
4-disk birleştirme, gereksiz dosya kalıntılarını silme, gibi işlerle zamanınızı boşa harcamazsınız
5-mükemmel bir masa üstüne sahipp olursunuz.
6-25000 tane programı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz....