Windows 7 Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu Sorunu

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
İnternet Explorer'ı aç.Araçlar - eklentileri yönet - eklentileri etkinleştir veya devre dışı bırak'a gel.Orada xsocrohcvetqrqmdy.dll var.Bunu devre dışı bırak.Sonra yine olucak üzüleceksin ama PC'yi yeniden başlat.Düzeliyor.​

---------- Post added at 03:13 ---------- Previous post was at 03:05 ----------

yada

Eğer sizin de Denetim Masası ve diğer Windows bileşenleriniz bu tarz bir hata veriyorsa yapmanız gereken şudur:

C:\Windows\System32 klasörüne geçiniz.
Dosyaların bulunduğu üst kısımda Ad,Değiştirme Tarihi,Tür ve Boyut sıralama seçeneklerinden türü seçin ve Denetim Masası Öğesi olarak sıralanmış olan cpl uzantısına sahip dosyaları görün.
Buradaki dosyaların çoğu Windows kurulumunda geliyor.
Windows ile birlikte gelmeyenleri silerek sorunu aşacağız.

Windows ile birlikte gelenlerin sıralı listesi:

appwiz.cpl
bthprops.cpl
collab.cpl
desk.cpl
Firewall.cpl
hdwwiz.cpl
inetcpl.cpl
infocardcpl.cpl
intl.cpl
irprops.cpl
joy.cpl
main.cpl
mmsys.cpl
ncpa.cpl
powercfg.cpl
sysdm.cpl
TabletPC.cpl
telephon.cpl
timedate.cpl
wscui.cpl

Gördüğünüz gibi çözüm basit. Şimdi Denetim Masası veya Ağ ve Paylaşım Merkezine girerek çalıştığını doğrulayabilirsiniz

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 bölümüne taşındı..

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eklentılerı yönet te bu= xsocrohcvetqrqmdy.dll yok diğer seçeneğide bi türlü yapamadım system 32 de dediğiniz seçenek yok bulamadım

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
İnternet Explorer'ı aç.Araçlar - eklentileri yönet - eklentileri etkinleştir veya devre dışı bırak'a gel.Orada xsocrohcvetqrqmdy.dll var.Bunu devre dışı bırak.Sonra yine olucak üzüleceksin ama PC'yi yeniden başlat.Düzeliyor.​

---------- Post added at 03:13 ---------- Previous post was at 03:05 ----------

yada

Eğer sizin de Denetim Masası ve diğer Windows bileşenleriniz bu tarz bir hata veriyorsa yapmanız gereken şudur:

C:\Windows\System32 klasörüne geçiniz.
Dosyaların bulunduğu üst kısımda Ad,Değiştirme Tarihi,Tür ve Boyut sıralama seçeneklerinden türü seçin ve Denetim Masası Öğesi olarak sıralanmış olan cpl uzantısına sahip dosyaları görün.
Buradaki dosyaların çoğu Windows kurulumunda geliyor.
Windows ile birlikte gelmeyenleri silerek sorunu aşacağız.

Windows ile birlikte gelenlerin sıralı listesi:

appwiz.cpl
bthprops.cpl
collab.cpl
desk.cpl
Firewall.cpl
hdwwiz.cpl
inetcpl.cpl
infocardcpl.cpl
intl.cpl
irprops.cpl
joy.cpl
main.cpl
mmsys.cpl
ncpa.cpl
powercfg.cpl
sysdm.cpl
TabletPC.cpl
telephon.cpl
timedate.cpl
wscui.cpl

Gördüğünüz gibi çözüm basit. Şimdi Denetim Masası veya Ağ ve Paylaşım Merkezine girerek çalıştığını doğrulayabilirsiniz

Her yerde kopyala yapıştır bu çözüm var ama ben bu dosyaları bir türlü silemedim. cpl uzantılı o dosyaları silmem için izin gerekiyormuş ama veremedim bir türlü o izinileri. K-lite ve coreavc kodeklerini kaldırıp tekrar kurdum sorun yok şimdilik.

narratur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sırf bu sorunun çözümünü yazmak için üye oldum. lanet olası şey belki bir haftadır uğraştırıyordu beni. bu system32 taramasında nelere dikkat edileceği yazılmış zaten. aman dikkat iyice tarayın, gerekli dosyayı silip çökertmeyin sistemi. gelelim nasıl sileceğimize, internetten tune up programını kurun. system32 dosyasını açın. yukarıdaki listede olmayan dosyanın üzerinde sağ tuş yapın ve tune up shredder ı seçin size bu bir dosyanın sistem dosyası olduğunu söyleyecek sil deyin, uyarıya izin verin siliniyor lanet olası şeyler... hadi kolay gele...

arda52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu cpl olayı tamam bende win7 bu açtım internet explorer'ı açtım araçlar eklentileri yönet dedim eklentiye tıklayınca devre dışı bırak yada etkinleştir var dll nerede ya nerede yazıyo?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benzer bir sorun ben de yaşadım. Torrentten bir film indirdim daha sonra bu filmin olduğu klasöre girdiğimde "windows gezgini çalışmayı durdurdu" hatası aldım.. Sonrasında çok büyük bir aptallık yaparak bu klasörü masa üstüne kopyaladım. Bu dakikadan sonra süreki bu hatayı almaya başladım. Siystem 32 dosyalarını silmeyi deneyecektim ama bilgisayarıma girdiğim anda bu hatayı veriyordu. Daha sonra sistem geri yükleme yaptım ama hatayı almaktan kurtulamadım. Son çare olarak K-Lite Mega Pack indirdim, kurdum ve sorunum çözüldü. Çözüm bulamayanların bunu yapmasını öneriyorum.