Windows 7 Ultimate: Satın Almaya Değer mi ?

Tscheslaw

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Window 7 Professional VL sürümünü telefonla etkinleştirdim. Şimdilik orjinal olarak kullanıyorum. Microsoft'a göre orjinal görünen PRO VL, ileride sıkıntı yaşatır mı (korsan olarak görülmesi gibi)? Aslında Windows 7 Ultimate kullanmak istiyorum, gidip satın alsam değer mi ? Satın al derseniz PRO mu alayım yoksa Ultimate mi ?

Birde aklıma takılan: Professional ile Ultimate arasındaki, BitLocker ile dil paketleri haricinde başka fark var mı ? Performans bakımından ikisi arasında bir değişiklik olur mu ?

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Window 7 Professional VL sürümünü telefonla etkinleştirdim. Şimdilik orjinal olarak kullanıyorum. Microsoft'a göre orjinal görünen PRO VL, ileride sıkıntı yaşatır mı (korsan olarak görülmesi gibi)? Aslında Windows 7 Ultimate kullanmak istiyorum, gidip satın alsam değer mi ? Satın al derseniz PRO mu alayım yoksa Ultimate mi ?

Birde aklıma takılan: Professional ile Ultimate arasındaki, BitLocker ile dil paketleri haricinde başka fark var mı ? Performans bakımından ikisi arasında bir değişiklik olur mu ?

ultimate ile pro arasinda gozle gorulur bi fark yok.. cok paran varsa git al :) yoksa boyle devam

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
şuanki sistemin orjinallikde bir sorun yaratmassa almana gerek yok..
ayrıca ultimate özelliklerini kullanıcaksan al tabi ama home premium yada kullandığın professional sürüm ev kullanıcısı için ideal..

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Para çok dağıtırım sağa sola diyorsan al :D yoksa her zaman orj yapacak bir program çıkar.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Satın almaya değer elbet. 100 TL olursa.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Dostum pro ve ult.arasında herzaman büyük farklar vardır ve bu önceki sürümlerdede böyle olmuştur,tabi ben çok özellik kullanırım dersen ultimate alman en iyisidir ama herzaman standart olan pro sürümüdür aralarında herhangi performans sorunu yok sadece sürümler farklı ve özellikler ama orjinal ürün herzaman daha çok hizmet sağlar orjinal olmayan sürümler kullanıcıları herzaman yarıyolda bırakır vs.......

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Neymiş bu büyük farklar acaba :confused1:

Büyük fark yok elbette.:)

Buradan tüm Windows 7 sürümlerinin farklarına bakabilirsiniz.

Ultimate sürümde olup, Pro sürümde olmayan sadece;

- BitLocker ile kişisel bilgisayarınızdaki ve taşınabilir depolama aygıtlarınızdaki verilerin kayıp veya çalıntıya karşı korunmasına yardımcı olun.
- İstediğiniz dilde çalışın ve 35 dil arasında geçiş yapın.

Bu iki özellik bulunmakta.

Ancak güvenlik için BitLocker gerçekten önemli sayılabilir. Ayrıca bir O.S'yi 35 ayrı dilde kullanabilmek gerçekten harika.:)