Windows Sürümü

Bertan FB

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Merhaba arkadaşlar benim sistemim ;
intel core 2 q9400
4 gb ddr3 ram
amd r7 240 2gb ekran kartı
fujitsu d3011-a1 anakart
arkadaşlar şimdi benim 2 tane sorum var
1-şuan steamda bir sıkıntı var bazı oyunlarda oyna tuşuna tıklıyorum hiç bir tepki olmuyor geri oyna yazısı geliyor bu sıkıntı birkaç oyunda oldu gta 4 , modern combat 5 vb. bu yüzden bilgisayara format atıcam şuan win 7 pro yüklü sizce win 10 mu yükleyeyim yoksa win 7 ultimate mi hangisinde daha iyi performans alırım??

2-şuan bilgisayarda kinsgton kvr1333d3n9/4g-sp 4 gb ram var ve elimde kingston kvr13n9s/4 var fakat takıyorum çalışmıyor acaba bilgisayarda takılı olan ramden alsam çalışır mı ??
şimdiden teşekkür ediyorum

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Ssd varsa bence güncel olan Windows 10'u kullanmak en doğrusu hatta kaliteli bir hdd varsada 10u öneririm. Ama şayet kurdun performans alamadın ozaman 8.1 öneririm. İllede windows 7 ise de bence o sisteme homepremium yeterli olur. Ram konusundada voltajları , nesilleri farklı olabilir. O özellikleri araştırman lazım. Eğer her şey aynı ise ozaman anakartın desteklemiyor olabilir, ram girişi bozuk olabilir yada direk ram bozuk olabilir. Gta 4 nedense benim sistemimdede Gta5 den daha kötü çalışıyor biraz kronik sorunlu bir oyun sistemlere uyumsuzluk yapabiliyor. Ekran kartı driverlerını güncellemeni tavsiye ederim. Güncelsede demekki bir uyumsuzluk var bendede no mans sky oyununu açmıyor mesela steam . Ben steamden değil oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bazı oyunlarsa sadece.

Bertan FB

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ssd varsa bence güncel olan Windows 10'u kullanmak en doğrusu hatta kaliteli bir hdd varsada 10u öneririm. Ama şayet kurdun performans alamadın ozaman 8.1 öneririm. İllede windows 7 ise de bence o sisteme homepremium yeterli olur. Ram konusundada voltajları , nesilleri farklı olabilir. O özellikleri araştırman lazım. Eğer her şey aynı ise ozaman anakartın desteklemiyor olabilir, ram girişi bozuk olabilir yada direk ram bozuk olabilir. Gta 4 nedense benim sistemimdede Gta5 den daha kötü çalışıyor biraz kronik sorunlu bir oyun sistemlere uyumsuzluk yapabiliyor.
WDC WD3200AVVS-63L2B0 hdd bu bendeki ssd yok ama ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum sizce bu hdd ile verim alabilir miyim win 10 dan. Mesela win 10 a geçersem gta 5 de fps artışı olur mu çünkü şuan minimum sistem gereksinimleri rahat bir şekilde karşıladığı halde gta 5 çok drop giriyor gölgeleri falan kapattım oyun gta san andreas a döndü ama nafile gene kasıyor gene kasıyor.
ram konusunda ise benim bilgisayardaki ramla herşeyi aynı o yüzden çalışmamasına anlam veremiyorum zaten benim bilgisayarda takılı olan rama baktığımda n11 de falan ürün detaylarında çoğu anakarta uyumlu gibisinden birşeyler yazıyor sanırım mecburen ondan alıcam ilerleyen vakitlerde

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
WDC WD3200AVVS-63L2B0 hdd bu bendeki ssd yok ama ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum sizce bu hdd ile verim alabilir miyim win 10 dan. Mesela win 10 a geçersem gta 5 de fps artışı olur mu çünkü şuan minimum sistem gereksinimleri rahat bir şekilde karşıladığı halde gta 5 çok drop giriyor gölgeleri falan kapattım oyun gta san andreas a döndü ama nafile gene kasıyor gene kasıyor.
ram konusunda ise benim bilgisayardaki ramla herşeyi aynı o yüzden çalışmamasına anlam veremiyorum zaten benim bilgisayarda takılı olan rama baktığımda n11 de falan ürün detaylarında çoğu anakarta uyumlu gibisinden birşeyler yazıyor sanırım mecburen ondan alıcam ilerleyen vakitlerde
Bence hdd ile de verim alırsınız ben o kadar öneriden sonra hddden ssdye 3-4 ay önce geçtim süper bir fark olmadı şahsen benim bilgisayarımda hızlı açılıyordu zaten bi tık daha hızlı açılıyor ama yine de fayda var ama olmaması da çok büyük kayıp değil idare edersiniz. Fps konusuna gelirsek performans artışı yaşamazsınız benim kendi laptopumda 7dede 10dada 8.1dede aynı fps değerlerini sunuyor. Ama ekran kartınızın 10da daha güncel bir driverı varsa o zaman olabilir belki ufak bir artış .Ram konusunda da voltaj ,anakart desteği, nesil uyumluysa bende anlam veremedim. Olmadı birde aynısından alın uymazsa iade edersiniz.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
q9550 sistem var bende de. win 7 den şaşma. bi de ssd yokmuş, illa ki drop artacaktır. ram de düşük. yeni win 10 daha fazla ram yiyecektir..

ram çalışmaması konusuna gelirsek, ramde sıkıntı olabilir.. ramin o takıldığı yerleri yumuşak silgi ile silin.. tekrar takın. ramler 1333mhz ve ddr3 gözüküyor. çalışması lazım.

anakartın modelini de yazarsanız iyi olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartı değil, ramlerin ucundaki yerleri sileceksiniz.

Bertan FB

Asistan
Reaksiyon puanı
21
q9550 sistem var bende de. win 7 den şaşma. bi de ssd yokmuş, illa ki drop artacaktır. ram de düşük. yeni win 10 daha fazla ram yiyecektir..

ram çalışmaması konusuna gelirsek, ramde sıkıntı olabilir.. ramin o takıldığı yerleri yumuşak silgi ile silin.. tekrar takın. ramler 1333mhz ve ddr3 gözüküyor. çalışması lazım.

anakartın modelini de yazarsanız iyi olur.
silgi olayını da denedim
anakart modeli :fuijutsu d3011-a1
win 10 konusundada zaten gereksiz hizmetlere falan kapatacağım
Bence hdd ile de verim alırsınız ben o kadar öneriden sonra hddden ssdye 3-4 ay önce geçtim süper bir fark olmadı şahsen benim bilgisayarımda hızlı açılıyordu zaten bi tık daha hızlı açılıyor ama yine de fayda var ama olmaması da çok büyük kayıp değil idare edersiniz. Fps konusuna gelirsek performans artışı yaşamazsınız benim kendi laptopumda 7dede 10dada 8.1dede aynı fps değerlerini sunuyor. Ama ekran kartınızın 10da daha güncel bir driverı varsa o zaman olabilir belki ufak bir artış .Ram konusunda da voltaj ,anakart desteği, nesil uyumluysa bende anlam veremedim. Olmadı birde aynısından alın uymazsa iade edersiniz.
yok şuan ekran kartı driveri son sürüm 20.7.1 win 10 dada win 7 dede aynı zaten yeni yayınlandı şuan çok kararsızım bi arkadaş da memnunsan bozma dedi ama win 10 a geçersem dediğimm gibi gereksiz hizmetleri falan kapatacağım olmadı win 7 ultimate sürümü için format cd si var olmadı tekrar dönerim win 7 ye

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
silgi olayını da denedim
anakart modeli :fuijutsu d3011-a1
win 10 konusundada zaten gereksiz hizmetlere falan kapatacağım

yok şuan ekran kartı driveri son sürüm 20.7.1 win 10 dada win 7 dede aynı zaten yeni yayınlandı şuan çok kararsızım bi arkadaş da memnunsan bozma dedi ama win 10 a geçersem dediğimm gibi gereksiz hizmetleri falan kapatacağım olmadı win 7 ultimate sürümü için format cd si var olmadı tekrar dönerim win 7 ye
Ekran kartı sürümü aynıysa muhtemelen değişen bir şey olmaz o zaman. İşletim sistemi konusunda da deneyip görmeniz lazım kimisinde 7 daha iyi kimisinde 10 daha iyi çalışıyor. Ben 7yi, 8.1i, 10u denedim aynı performansı aldım 3ündede o yüzden 10u tercih ettim en günceli olduğu için. Ama siz 7de daha memnunsanız 7yi kullanmanız sizin için daha iyi olur. Bu arada 8.1 proyu da tavsiye ederim güvenlik güncellemesi alıyor oda az kaynak tüketiyor. Biraz tipi hoşuna gitmiyor milletin oda biraz göreceli benimde vistadan sona görsel olarak en çok beğendiğim windows 8.1 mesela windows 10 kullanmama rağmen.

Bertan FB

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ekran kartı sürümü aynıysa muhtemelen değişen bir şey olmaz o zaman. İşletim sistemi konusunda da deneyip görmeniz lazım kimisinde 7 daha iyi kimisinde 10 daha iyi çalışıyor. Ben 7yi, 8.1i, 10u denedim aynı performansı aldım 3ündede o yüzden 10u tercih ettim en günceli olduğu için. Ama siz 7de daha memnunsanız 7yi kullanmanız sizin için daha iyi olur. Bu arada 8.1 proyu da tavsiye ederim güvenlik güncellemesi alıyor oda az kaynak tüketiyor. Biraz tipi hoşuna gitmiyor milletin oda biraz göreceli benimde vistadan sona görsel olarak en çok beğendiğim windows 8.1 mesela windows 10 kullanmama rağmen.
şuan win 7 ultimate format cd sini buldum birazdan atıcam format eğer bu steamdaki bahsettiğim sorun düzelmezse mecbur 10 yapıcam teşekkür ediyorum ilgin için formatı atayım steam sorunu hakkında bilgilendirme yaparım düzeldimi diye