Windows 7 UEFI Kurulum Nasıl Yapılır?

Reaksiyon puanı
304
Merhaba Windows 7 Uefi kurulumun nasıl yapılacağını tane tane anlatırsanız çok sevinirim. Memlekette win 7 iso su kalmadığından dolayı şu siteye itibar etmek zorunda kaldım ve iso yu indirdim... Galiba Uefi için gpt bölüm düzenini seçeceğim peki ya bios ayarlarını nasıl yapmalıyım? bu arada ınsydeh20 bios kullanıyorum laptopun markası model Lenovo/G50 80-l0

Son düzenleyen moderatör:

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
Burada Rufus nasıl kullanılır anlatılmış. Gerisi bilgisayarı flash bellekten başlatmak ve kurulum adımlarını takip etmekten geçiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios ayarlarını malesef bilmiyorum. Uefi desteği var mı?

Reaksiyon puanı
304
Burada Rufus nasıl kullanılır anlatılmış. Gerisi bilgisayarı flash bellekten başlatmak ve kurulum adımlarını takip etmekten geçiyor.

Hemen bakıyorum

Hocam sağolasın verdiğin rehberdeki uefi kısmına baktım uyguladım artık usb stick'im hazır tekrardan teşekkürler. :cool:

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
304
Rica ederim iyi forumlar.
Win 7 Ultimate 64 bit kurdum driverları felan yükledim şimdide program yüklüyordum sağolasın tekrardan...
Ekran Alıntısı.PNG

Reaksiyon puanı
304
Yil olmus 2019 7 kurulmaz bu saatten sonra vizyonsuzluk olur Linux Mint 19.2 mate x64 kurman daha mantikli.
Kurdum bile hocam bu 10 sevdanızı da anlamıyorum :p ssd'im yok hocam ben napayım son çare windows 7
hee birde linux konusu var becerebilirsem dual boot yapmayı düşünüyorum...

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,321
Yil olmus 2019 7 kurulmaz bu saatten sonra vizyonsuzluk olur Linux Mint 19.2 mate x64 kurman daha mantikli.

Hiç de vizyonsuzluk olmaz. Adamın laptopu düşük donanımlı, bu bir. İkincisi Windows 7'ten sonraki sistemlerde başlat menüsü diye bir şey yok. Belki adam başlat menüsü kullanmak istiyor. Belki laptopun donanımı Windows 10 ile uyumlu değil.

Reaksiyon puanı
16,128
Msi vr601 var vista starter edition 1gb ramle geldi ona 1+1 ram takip 10 kurduk sorunsuz kullaniliyor grundig gnb 1562 a1i3 notebook'a da 10 sl 64bit kurduk problem yok 10 her pcye tam uyumlu 7 gibi çöp değil.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,321
Msi vr601 var vista starter edition 1gb ramle geldi ona 1+1 ram takip 10 kurduk sorunsuz kullaniliyor grundig gnb 1562 a1i3 notebook'a da 10 sl 64bit kurduk problem yok 10 her pcye tam uyumlu 7 gibi çöp değil.
Mesela benim laptop eski, Intel HD Graphics 3000 gpu var. Sen buna Win 10 uyumlu driver bul da görelim.

Ayrıca Win 7 niye çöp oluyor, gerekçelerini alalım.

Reaksiyon puanı
304
Bana niye uyumlu değil hocam o zaman kasım kasım kasıyor bende win 7 kurdum laptop nefes aldı resmen...

Ben istemezmiyim en güncelini kullanmak maalesef ssd miz yok ben napayım hocam...
Vatandaş Ne Yesin

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Gören de Windows 95'li bilgisayar bile Windows 10 kaldırabilir sanacak...
Windows 10'un düzgün çalışabilmesi için bir SSD ve minimum 4 ya da 8 GB RAM gerektirdiğini unutmuşsun.

Reaksiyon puanı
16,128
Gören de Windows 95'li bilgisayar bile Windows 10 kaldırabilir sanacak...
Windows 10'un düzgün çalışabilmesi için bir SSD ve minimum 4 ya da 8 GB RAM gerektirdiğini unutmuşsun.
Bizim grundig'te ssd yok ram 4gb tek so-dimm hiç performans sorunu yok kullanan teyze ve dayi çok kıl ama kıllık yapmadılar hdd toshiba 5400rpm sorun olmuyor.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Mesela benim laptop eski, Intel HD Graphics 3000 gpu var. Sen buna Win 10 uyumlu driver bul da görelim.

Ayrıca Win 7 niye çöp oluyor, gerekçelerini alalım.
Siz bilmiyorsunuz. Ben İntel HD Graphics 3000 kullanıyorum ve UEFI Windows 10 Pro 64 bit ičin driver var. Ben nasıl kullanıyorum?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Rica etsem link paylaşır mısınız o zaman, ben bulamadım da.
Windows Update 2016 tarihli Windows 10 için kuruyor. En günceli bu. Ancak kendim kurcam diyorsanız Downloads İntel HD Graphics 3000 kısmından Windows 8 64 bit seçin. En güncel sürümü seçin ve indirin? Bende bunu kuruyorum. Sonra Windows Update güncel kuruyor.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
.

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Yahu şu Windows 10 sevdanızdan vazgeçin. İsteyen istediğini kurup kullanır. Windows 10 kullanmayanı resmen taşlıyorsunuz elinizden gelse adamın evine gidip döveceksiniz. Windows 10 kadar çöp sistemi dibine kadar sömüren bir işletim sistemi daha yoktur. Windows 8.1 Home Single Language kurdum geçen gün bilgisayar oh çekti resmen. Windows 10 kuruyorsun senin izinin haberin olmadan Candy Crush geliyor saçma sapan programlar geliyor. Ne gerek var ki?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Yahu şu Windows 10 sevdanızdan vazgeçin. İsteyen istediğini kurup kullanır. Windows 10 kullanmayanı resmen taşlıyorsunuz elinizden gelse adamın evine gidip döveceksiniz. Windows 10 kadar çöp sistemi dibine kadar sömüren bir işletim sistemi daha yoktur. Windows 8.1 Home Single Language kurdum geçen gün bilgisayar oh çekti resmen. Windows 10 kuruyorsun senin izinin haberin olmadan Candy Crush geliyor saçma sapan programlar geliyor. Ne gerek var ki?
Kaldırması zordu zaten. Ayarlardan uygulamaları açıp kaldır butonuna basmanın neyi zor? Ama haklısınız. İzinsiz gizli gizli indiriyor.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Kaldırması zordu zaten. Ayarlardan uygulamaları açıp kaldır butonuna basmanın neyi zor? Ama haklısınız. İzinsiz gizli gizli indiriyor.

Dostum kaldırması kolay ama neden bir ton oyun ve uygulama kuruluyor benim iznim olmadan. Yok Solitaire yok candy crush ne alaka yani? Windows 10 dayatma bir işletim sistemi neden bu kadar üstüne düşüldü anlamıyorum ben. Windows 7'ye Update yaparak DirectX 12 desteği verilerek devam etseydiler çok daha iyi olacaktı. Windows 10 kuruyorsun 1 hafta 10 gün iyi ondan sonra kanser ediyor adamı sisteminin kaldıracağı oyunlarda bile kasma donma yaşıyorsun arka plan da binlerce telemetry çalışıyor hizmet çalışıyor çok ağır bir sistem.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Dostum kaldırması kolay ama neden bir ton oyun ve uygulama kuruluyor benim iznim olmadan. Yok Solitaire yok candy crush ne alaka yani? Windows 10 dayatma bir işletim sistemi neden bu kadar üstüne düşüldü anlamıyorum ben. Windows 7'ye Update yaparak DirectX 12 desteği verilerek devam etseydiler çok daha iyi olacaktı. Windows 10 kuruyorsun 1 hafta 10 gün iyi ondan sonra kanser ediyor adamı sisteminin kaldıracağı oyunlarda bile kasma donma yaşıyorsun arka plan da binlerce telemetry çalışıyor hizmet çalışıyor çok ağır bir sistem.
Evet Microsoft Telemtry Container mi adı öyle bir şey. Onlar fazla çalışıyor. Ama kapatınca açılmıyor. Açılsa bire çok düşük çalışıyor.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
ryzen sisteme win 7 kurup kullanmış biri olarak diyorum ki w7 çok dha hızlı ve daha az ram yiyor amenna. ama.
abi artık hiç bi yeni programadam gibi desteklemiyo.
özellikle yeni donanımların sürücüleri adam gibi hiç değil. söz gelimi command center ya da ryzen master düzgün çalışamıyo.
ryzen master driverleri adam gibi çalışmadığı için de game boost açıp kullanamıyorsun. cpu frekansı 1 mhz değişsin direkt mavi ekran.
discord şu bu adam gibi karakterleri göstermiyo, obs düzgün çalışmıyo. bi de oyunlarda hitbox sorunu çıkıyo.
yeni donanım resmen yeni işletim sistemi istiyo ille ki.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
ryzen sisteme win 7 kurup kullanmış biri olarak diyorum ki w7 çok dha hızlı ve daha az ram yiyor amenna. ama.
özellikle yeni donanımların sürücüleri adam gibi hiç değil. söz gelimi command center ya da ryzen master düzgün çalışamıyo.
ryzen master driverleri adam gibi çalışmadığı için de game boost açıp kullanamıyorsun. cpu frekansı 1 mhz değişsin direkt mavi ekran.
discord şu bu adam gibi karakterleri göstermiyo, obs düzgün çalışmıyo. bi de oyunlarda hitbox sorunu çıkıyo.
O çöpten derhal kurtulun.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
8.1 dene onda oluyor mu bende 7'de kurmadığı ccc(catalyst control center) sürücüsünü 8.1'de kurmuştu.