Windows 7 Tecrübeleri

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar bugün karşılaştığım problem formata doğru yol alıyor.
Tahminimce kullandığım kayıt defteri düzenleme-temizleme programlarından bir tanesi
bu sorunu tetikledi. DVD sürücü ve USB aygıtların başaltılamadığı ve registry içinde kayıtların eksik/yanlış olduğundan dem vuruyor.
Bildiğim bütün yolları denedim. Bana mısın demiyor.

image-23D4_498F1B0B.jpg

image-7375_498F1C09.jpg

Bu konuda fikri olan var mı?

Edit: En sağlamı format bu da bir tecrübe, herşey dahil 20 dk. da güncellemeleri bile alıp geçiyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
chipset driverini tekrar yükle düzelir

Dedim ya bütün yolları denedim..
Şimdi taze bir Win7 var sıcağı sıcağına :)
Artık her önüne gelen program ile registry ayar ve temizliği yapmam dersimi aldım ;)

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kesinlikle yapmamalısın ki şunu da söyleyeyim topic e ilk yazdığım zaman kurmuştum win7 yi ve hala hiç bir sorun yaşamadan kullanmaya devam ediyorum. tek sıkıntım pes 2009 un uyumunda biraz sıkıntı var ara sıra grafik donmaları yaşıyorum. o da çok doğal karşıladığım bir durum. inşallah herkes bir gün win7nin tadına bakar ;)

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam,
Büyük merakla beklediğim Windows 7 beta sürümü kurdum.
Kurulum çok hızlı oldu.
Başlama süresi ve görsellik de mükemmel.
Fakat bence beta olmasından mıdır bilmem kararlılık sorunları var.Ekran kartı driverımı vista otomatik bulmasına karşın Windows 7 bulamadı.Uyumluluk modunda tanıtmak zorunda kaldım.Ayrıca açık pencerelerde titreme gibi bir sorun oldu bu da ekran kartınndan mıdır acaba?
Ayrıca XP'deki quick launch yerine gelen ismini bilmediğim ikon kutusunu da sevmedim.Son kararım XP ile devam etmek oldu.Nihai sürümde umarım tüm hatalar düzelir.

Programlar ile ilgili denediklerim ;

1-Kaspersky Internet Security 8 : OK
2-WinRAR 3.7 : OK
3-Treewalk (youtube gibi yasaklı siteler sorunu için DNS programı) : NOK
4-Windows Media Player : Sevmedim eskisi daha güzeldi.

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
win7 çok problemli. zaten test sürümü olduğu için normal. şimdiki hali ile kesinlikle rezalet. çünkü linux türevlerinin testlerinde bile bu kadar kararsızlık olmamıştı. ÖNEMLİ: win7' yi bilgisayarınıza kurup kaldırırken dikkatli olun. Harddiskiniz bozulabilir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yukarıdaki yazdığım problem aynı zamanda elektrik kaçağından kaynaklanmış,
Topraklı priz olmadığı için kasanın her tarafında elektrik vardı,
Harddisklerden birini görmüyordu, aygıt sürücüleri bozulmuştu vs.
çözdüm
Şimdi problem yok.

Frantic!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
microsoft'a windows 7 için beta kullanıcı kaydı nasıl yaptırılıyor ?

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben yüklemedim henüz ama görüntü aynı Vista, hani değişiklik? gerçi performans görüntüden önemli ama madem yeni bir işletim sistemi o zaman daha farklı olmalıydı bence

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İndirme sayfasına gidenlere sadece key veriliyor
İşletim sistemi indirme işi bitti deniliyor :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@HypeRcoDe

sistemin bütün ayarlarını ingilizce yapıp o şekilde kurmayı denersen java ve java teknolojili yazılımları sorun olmaz diye düşünüyorum

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@HapS
olayi çözeli uzun zaman oldu üzerine nasil çözülecegini de yazdım zaten yine de ilgine tsk ederim.

mechanicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar ben vista işletim sistemi kullanıyorum. yazılanları okuyunca win7 ye geçmeye karar verdim. yalnız kurmadan önce sizlere birkaç sorum olacak.

catia V5R17 ve solidworks 2008 kurulumunda sorun çıkarıyor mu hiç deneyen oldu mu?

nvidia geforce 7400 ekran kartım var sorun çıkarır mı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
merhaba arkadaşlar ben vista işletim sistemi kullanıyorum. yazılanları okuyunca win7 ye geçmeye karar verdim. yalnız kurmadan önce sizlere birkaç sorum olacak.

catia V5R17 ve solidworks 2008 kurulumunda sorun çıkarıyor mu hiç deneyen oldu mu?

nvidia geforce 7400 ekran kartım var sorun çıkarır mı?
Bahsettiğin programları kurmadım..
Fakat şu ana kadar tanıtamadığım sürücü veya çalıştıramadığım program yok.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ben de mi indirsem ne !'
Yeteeeer artık yeteeeeeeeer.Sen bile bu kadar çabuk karar değiştirebilyorsanız pes doğrusu:cursing:Windows 7 kulanmacağım kulandıtmacağım:hammer:.17 temmuzdan itibaren herkese Pardus 2009u tanıtacağım kesin bu sefer başarılı olacağım çünkü :kde4 vistayı geçer bir stabilleşse windows 7ide geçer.Linux daima kalacak çünkü kalabilmeli kaldıracağız.

mechanicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar win7 yi indirdim dvd'ye yazdım boot menüde de dvd sürücüsünü ilk sıraya aldım yine de açılışta kuruluma başlamıyor. sizce neden olabilir?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Başka bir Bootable CD/DVD ile (XP/Vista vs.) başlangıç yapabiliyor musun?
Başka CD/DVD ler açıyorsa Windows 7 DVD sinin durumu ortaya çıkar.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bende aynı modelden var. Win 7 ile hiçbir problem yaşamdım.

mechanicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bir Bootable CD/DVD ile (XP/Vista vs.) başlangıç yapabiliyor musun?
Başka CD/DVD ler açıyorsa Windows 7 DVD sinin durumu ortaya çıkar.

vistanınkini denedim onda oldu. kurulumunda eksiklik olabilir diye ikinci kez indirdim yine olmadı.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Masaüstünü tutmadım :D O ne öyle :) Windows'u windows gibi kullanacaksın :P

Bu arada direk nvidia.com dan driver indirim, update ile gelenden çok daha iyi kalitesi ve performansı.

mechanicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kullanan var mı bilmiyorum ama win7 de catia'yı ağ ile güvenli moda gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde kurabiliyorsunuz. vistada çok sorun olabiliyordu catia.

win7 yi öven yazılarınızla beni win7 kurmaya ittiğiniz için teşekkür ederim:yes:

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
daha kurma win7 :D bende gaza geldim geçende rami filan yükselttim yine kastı hem driverleri tanımıyo :D sildim yine XP PRo ya döndüm :D bekLe tam kararlı sürüm çıksın kurarsın ağa.. hem ozaman driver sıkıntısı filan çekmeyiz

Luka

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma indirip kurdum. Ancak indirdiğim sürüm Aero görsellerini içermediği için büyük bir hayal kırıklığıyla başladı Windows 7 tecrübem. Modemimin driverını yüklememesi de işin tuzu biberi oldu. Yani anlayacağınız benim Windows 7 maceram kısa solukluydu. Kim ne derse desin şuana kadar çıkartılan en iyi işletim sistemi Microsoft Windows XP'dir.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Artık alışkanlıkları bir kenara bırakmanın vakti geldi diye düşünüp pılı pırtı yedekleyip build 7260'a adım attık. İlk izlenimlerim gayet güzel tüm donanımlarımı tanıdı fakat yinede eq ayarı için ses driverını ve ati cc'ı kurdum. Bakalım inşallah sorunsuz gideriz 7 ile :)