Windows 7 SP1'in Detayları Belli Oldu

Erdem Yener

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Yakın bir süre içerisinde çıkarılacağı tahmin edilen Windows 7'nin ilk servis paketinin aslında çok da merakla beklenmesi gerekmiyor. Çünkü Microsoft, bu paketin sadece ufak güncelleştirmeleri içereceğini açıkladı.

İki yıldan önce çıkmaz denilen ancak 2010'un yaz aylarında çıkacağı dedikoduları yayılan Windows 7'nin ilk servis paketi, sadece ufak güncelleştirmeleri içerecek. Üstelik bu pakette yer alacak olan güncelleştirme dosyalarının çoğunluğu, önceden Windows Update tarafından kullanıcıların indirdiği dosyalardan oluşacak.
windows71268974847.jpg
Ayrıca bir tür uzaktan destek ve yardım servisi olan Microsoft RemoteFX'i de bünyesinde barındıracak olan SP1, kısaca Windows Update'i aktif olarak kullananları memnun edecek gibi görünmüyor.
:: Windows Update ile aranız ne durumda? Servis paketi işinize yarayacak mı?
Yazan: M. Erdem Yener
SDN - http://shiftdelete.net

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

windows updateyi kapalı tutarım her güncelleme de sistem restartlamak hoşuma gitmiyor.
servis paketiyle 1 kere kurarım 1 kere restart atarım.. işime yaracak.

Bu arada geleceğin vazgeçilmezi Linux ile yaşamak güzel.

konuyu baltalamaya çalışmasana arkadaş linux kullandığını belirtmek gibi bir zorunluluğun yok
konunun linuxla ilgisi de yok.

RedBull

Asistan
Reaksiyon puanı
2
daha yılını doldurmadan sp1 çıktı işte microsof't'un gerçeği sürekli açıklarla uğraşsın

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662

Windows Update ile aram çok kötü.Aramızda kocaman kota farkı var.Onun için güncelleştirmeler Off durumda :)

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
daha yılını doldurmadan sp1 çıktı işte microsof't'un gerçeği sürekli açıklarla uğraşsın

ne güzel işte çıksın açıklarla da uğraşsın, açıksız işletim sistemi yoktur, bu microsoft un ürünlerine verdiği önemi ve desteği gösterir sp12345 çıkması kötü birşey değil aksine microsoftun ürünlerine sahip çıkmasıdır. :dirol:

---------- saat 12:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:02 eklenmişti ----------

Windows'u sürekli güncel tutmak lazım. Şu SP1 olayına gelince hepsi bu mu? :blink:

Yakında daha ayrıntılı haberler çıkar.

Bu arada geleceğin vazgeçilmezi Linux ile yaşamak güzel.

Arkadaşım forumdaki mesajlarından anladığım kadarıyla Linux Windows arasında sürekli gezip duran ne istediğini bilmeyen meraklı gazla çalışan bi arkadaşsın, birkaç hafta en fazla 1 ay sonra windows a döneceksin demedi deme :)

eonder87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
walla ben sp1 den daha çok şey beklerdim ama yinede işime yarıyacak nedeni ise win7 cdmin içine ekleyerek sonradan windows update ile ugraşmayacagım :D

bu arada arkadaşa demişsin ki "linux ile windows arasında kalmıs birisin 1 ay sonra windowsa döneceksin" bence öyle dönme işlemini cok zor pcde oyun oynamak yada fotoshop gibi programlar kullanmıyor sadece film izliyip müzik dinliyip internete giriyorsa linux pekala yeter kod bilgisi olmadan oyun ve programlarla ilgili olan kısmıda windows üzerinde halleder... bence 2 sinin arasında kalmak degil 2 siyle birlikte en kolay olanı yapıyor arkadaş...

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
windows ortalama olarak ayda bir günceleniyor. linux ise saat başı :D şimdi düşünüyorum kimin daha çok açığı var :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
windows ortalama olarak ayda bir günceleniyor. linux ise saat başı :D şimdi düşünüyorum kimin daha çok açığı var :D
Senin daha çok bilgi açığın var :D. Madem bilmiyorsun niye yorum yapıyorsun. Linux'ta tüm programlar yeni sürümleri çıktığında otomatik güncellendikleri için sürekli güncelleme alıyorsun. Önce kullanın, sonra yorum yapın.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
güncellemeler temelde olcak zaten + şu sistem geri yükleme sorununu düzeltsinler başka bişi istemiyom :D çünkü geri yükle yapınca sistem kararlılığı denen bişi kalmıyor :Dformat at daha iyi :D inanmayan deneyebilir :D

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Windows Update ile aranız ne durumda? Servis paketi işinize yarayacak mı? aram iyi devamlı güncelliyorum servis paketi işime yarar tek tek yükleneceğine tek parça paket olsun daha iyi olur...