Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Denetlemeyi önceden denemiştim ondan kaynaklanmıyo galiba glary utilites programı yerine advanced systemcare ve ccleaner kullanıyorum. Ama hala bi düzelme yok başka nasıl bi çözüm önerirsiniz?
Yanlış anlamayın ; CCleaner ve SystemCare değil de özellikle GlaryUtilities' i tavsiye ettim; yine tavsiyemin arkasındayım.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Denetlemeyi önceden denemiştim ondan kaynaklanmıyo galiba glary utilites programı yerine advanced systemcare ve ccleaner kullanıyorum. Ama hala bi düzelme yok başka nasıl bi çözüm önerirsiniz?

Tune-Up Utilities ile tam tarama. registry defrag ve logon screen ayarları yapılabiliyor. Benim tavsiyem budur.

tamas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal türkçe dil paketini yükledim ama welcome,windows starting gibi yazılar türkçe olmuyor nedense.Regedit ayarları ile değiştirme imkanı varmı?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Orjinal türkçe dil paketini yükledim ama welcome,windows starting gibi yazılar türkçe olmuyor nedense.Regedit ayarları ile değiştirme imkanı varmı?
Regeditten değil ama o yazıların Türkçe olması kolayca sağlanabilir.
Bölge ve dil seçeneklerine girdikten sonra "yönetimsel" menüsüne tıklayın açılan pencerede en altta yer alan ayarların kopyalanacağı yerde "karşılama ekranı"na tık koyun tamam deyip yeniden başlatın ,açılış Türkçe olacaktır.Kolay gelsin

tamas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@mned

çok teşekkürler.bir problemim daha var.realtek alc662 marka ses kartına sahibim ama vista için çıkan r2.21 driverı hariç ne yüklediysem ses bozuk ve cızırtılı oldu.windows 7 için olan driverların hiçbiri uyumlu değil :/

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
pardon benim soruma kimse cevap vermedi.

Hantallaştığı zaman Ctrl + Alt + Del yaparak görev yöneticisi aç orda hangi programın ne kadar rem yediğini görürüsün benim 4 gb remim var 1.7 gb sini windows media playerın network la ilgili bir dosyası yiyiordu farkına vardığımda hemen hizmeti devre dışı bıraktım:thumbup1:

hkndersim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar

benim sorunum söle pc'imdeki fotolara tıklayıyorum göstermiyoo bellek yetersiz tarzında bişeler diyo. Tam ekran moduna aldıgımda is foto gözüküyo .Ekede koydumm hatayı .. bakarsanız sevinirimmm.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
harddiskin doluysa yer aç biraz ve kullanmadığın programları kapat diyor (warcraft)

warcraft fln kapalıykende öyle oluyormu..

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2hqdtn9.jpg

ekran kartımın ve ekranımın özellikleri resimdeki gibidir....şu anda tüm virüs programlarını dediim halde virüs yok ve donma devam ediyor...

Sorunumu merak edenler ve yardımcı olabilecek arkadaşlar için tekrardan yayınlıyorum :

elimde bulunan mkv destekli hd film( 1080i 1080p ) uygulamalarını açtığımda pcmin ekranı donuyor kararıyor ve yavaşlama oluyor hiçbir şekilde hızlanmıyor...bu durumda restart atmak sorunda kalıyorum ...sistem özelliklerini yazayım

i5 750 4gb ram hd 4850 1tb hdd 530 watt....23''acer monitör...

sorunumun kaynağının nerden olduğunua dair yardım istiyorum...ekran kartı en son driver yüklü...saygılarımla...

hkndersim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiskin doluysa yer aç biraz ve kullanmadığın programları kapat diyor (warcraft)

warcraft fln kapalıykende öyle oluyormu..

ne dedigini bende anlıyorum arkadasım tam ekran yapınca fotoyu gösteriyo .bellek yetersiz olsa ölede göstermez haksızmıyımmm.ayrıca win7yi ilk kurdugumda gösteriyodu driverları güncelledigimde böle oldu.eklentiye ekliyorum sorunu tekrar .ilk sekildeki gibi hafıza yetersiz diyo ama tam ekran yaptıgımız zaman 2 fotodakı gibi gayet ii gösteriyo (kusura bakmayın bu fotograf denk geldi:D:D)

prozac1981

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hantallaştığı zaman Ctrl + Alt + Del yaparak görev yöneticisi aç orda hangi programın ne kadar rem yediğini görürüsün benim 4 gb remim var 1.7 gb sini windows media playerın network la ilgili bir dosyası yiyiordu farkına vardığımda hemen hizmeti devre dışı bıraktım:thumbup1:
teşekkürler hemen deneme yapıcam.

dyurttas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba!
Asus f5r serisi laptopa win7 kurdum ancak camerayı birtürlü çalıştıramıyorum.Donanımda hiç görünmüyor.Sitesinden sürücüleri tektek denedim ancak makinada camera yok kurun diyor.Ustalardan ya da damdan düşenlerden yardım bekliyorum.Teşekkürler...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhaba!
Asus f5r serisi laptopa win7 kurdum ancak camerayı birtürlü çalıştıramıyorum.Donanımda hiç görünmüyor.Sitesinden sürücüleri tektek denedim ancak makinada camera yok kurun diyor.Ustalardan ya da damdan düşenlerden yardım bekliyorum.Teşekkürler...
Aygıt yöneticisinde var mı, yok mu, bize sadece bu gerekli?
Adı bilinmeyen aygıt olur, A olur B olur; var mı öyle yabancı bir nesne ?
Kurulamayacak hiç bir donanım yok diyebiliriz..

dyurttas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aygıtyöneticisinde yok.Bilinmeyen olarakta bir şey yok.Yalnız şüphelendiğim aygıt yöneticisinde bir usb 2,0 hatası var onu gidermedim......Acaba?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aygıtyöneticisinde yok.Bilinmeyen olarakta bir şey yok.Yalnız şüphelendiğim aygıt yöneticisinde bir usb 2,0 hatası var onu gidermedim......Acaba?
Bu USB üzerinde sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyerek anakart sürücü CD sini göstermeyi denediniz mi ?

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba Arkadaşlar Ekranı Video Çekmek İçin HyperCam2 Yükledim Ardından Program Ekle Ve Kaldırda Hiç Birşey Görünmiyor ? Neden Acaba :blushing::cursing:

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@Rise
benim sistem iyice sapıttı :)
windows ses hizmeti otomatik olarak çalışmıyor elle çalıştırmak zorundayım
wireless de sürekli düşüyor ağ geçidi hatası veriyor bağdaştırıcıyı tazeleyince düzeliyor. formatsiz temiz bi çözümün varmı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@Rise
benim sistem iyice sapıttı :)
windows ses hizmeti otomatik olarak çalışmıyor elle çalıştırmak zorundayım
wireless de sürekli düşüyor ağ geçidi hatası veriyor bağdaştırıcıyı tazeleyince düzeliyor. formatsiz temiz bi çözümün varmı?

Resimdeki ses hizmetini kontrol ederek başlayalım, gecikmeli başlangıca alıp sonra yeniden otomatik yapabilirsin.

11i09y8.jpg

Daha önceki mesajlarda bahsettiğim Glary Utilities programı Windows 7 için ilaç niteliğinde :)

http://www.glaryutilities.com/

1/21/2010
Glary Utilities 2.19 has been released.

EN-w7-comp_rgb_M.png

Glary Utilities 100% freeware

Glary Utilities is the #1 free, powerful and all-in-one utility in the world market! It offers numerous powerful and easy-to-use system tools and utilities to fix, speed up, maintain and protect your PC.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
glary i deneyeceğim fakat zaten otomatikte olmasına ragmen otomatik başlamıyor söylediğin şekilde onuda test edeceğim. sanırım yamicsoft un windows 7 manageri kullandıktan sonra böyle birşey oldu.

Kod:
 Gecikmeli başlatma bayrağı algılanamadı
Hata 87: Parametre Hatalı
böyle bir hata alıyorum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
glary i deneyeceğim fakat zaten otomatikte olmasına ragmen otomatik başlamıyor söylediğin şekilde onuda test edeceğim. sanırım yamicsoft un windows 7 manageri kullandıktan sonra böyle birşey oldu.

Kod:
 Gecikmeli başlatma bayrağı algılanamadı
Hata 87: Parametre Hatalı
böyle bir hata alıyorum
Diğer hiç bir tuning/fix/maintenance türünden programı şimdilik önermiyorum.

Glary Utilities Türkçe bir program; Ccleaner, TuneUp vb. birçok programların yaptığı işlerin hepsini çok basit hallediyor, zarar verdiğini görmedim :)

Not: En küçük bir değişiklikte bile sistemi yeniden başlatmakta yarar var.
Wireless için şu an desem eksik olur..
Yine de halledemezsen ona ayrıca bakalım.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Wirelesste driveri silip tekrar kurmayı düşünüyorum. dvdden onarım yapayım dedim yemedi version farkı dedi. sfc ile yeniledim çözüm olmadı microsoft tek tuş ile onarımı geliştirmesi lazım.

birde svchost.exe çok fazla ram kullanmaya başladı düşüremiyorum 150 200mb leri buluyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Wirelesste driveri silip tekrar kurmayı düşünüyorum. dvdden onarım yapayım dedim yemedi version farkı dedi. sfc ile yeniledim çözüm olmadı microsoft tek tuş ile onarımı geliştirmesi lazım.

bir de svchost.exe çok fazla ram kullanmaya başladı düşüremiyorum 150 200mb leri buluyor
Ses hizmeti düzeldi mi?
O uyarıdan sonra hizmeti durdurup/tekrar başlatarak (otomatikte olmalı) sistemi kapatıp açabilirsin.
___
bir de svchost.exe çok fazla ram kullanmaya başladı düşüremiyorum 150 200mb leri buluyor
Kullandığın sistemi yenilememiz gerek :)
Bu svchost.exe belasından ancak yeni sistem yükleyerek kurtulmuştum.
Her defasında o işlemi sağ tıklayıp "işlem ağacını sonlandır" komutu vermekten gına gelmişti.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
driverları sildim ses sıkıntısı düzeldi wireless için test ediyorum bakalım ama en temizi format olacak sanırım

wild style

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Masaüstündeki kısayola tıkladığımda böyle hata alıyorum . C:\Program Files\Metin2_Turkey\metin2.exe bu dosya var . 2 defa silip yükledim yine çözülmedi . Bu sabah yine windows7 yüklü idi oynuyordum sorunsuz . Az önce format attım böyle hata verdi . Sabahinki windows uda az önce yüklediğim windows aynı cd . Yani farklı sürüm veya windows değil . Uyumluluğu xp sp 2 ve 3 yaptım yine çözülmedi .

Arkadaşlar birde bazı dosyalara girerken bu klasöre eşim izniniz yok falan diyor .

Ne saçmalıyor gene bu win7 :angry:

kullanıcı hesaplarında b1 tane hesap var ve oda bilgisayar yönetici diyor :S

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Masaüstündeki kısayola tıkladığımda böyle hata alıyorum . C:\Program Files\Metin2_Turkey\metin2.exe bu dosya var . 2 defa silip yükledim yine çözülmedi . Bu sabah yine windows7 yüklü idi oynuyordum sorunsuz . Az önce format attım böyle hata verdi . Sabahinki windows uda az önce yüklediğim windows aynı cd . Yani farklı sürüm veya windows değil . Uyumluluğu xp sp 2 ve 3 yaptım yine çözülmedi .

Arkadaşlar birde bazı dosyalara girerken bu klasöre eşim izniniz yok falan diyor .

Ne saçmalıyor gene bu win7 :angry:

kullanıcı hesaplarında b1 tane hesap var ve oda bilgisayar yönetici diyor :S
Bahsettiğiniz oyunun Windows 7 desteği yok malesef.....

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Diğer hiç bir tuning/fix/maintenance türünden programı şimdilik önermiyorum.

Glary Utilities Türkçe bir program; Ccleaner, TuneUp vb. birçok programların yaptığı işlerin hepsini çok basit hallediyor, zarar verdiğini görmedim :)

Not: En küçük bir değişiklikte bile sistemi yeniden başlatmakta yarar var.
Wireless için şu an desem eksik olur..
Yine de halledemezsen ona ayrıca bakalım.
Az zamanda çok ve temiz iş budur :

9vi2o7.jpg

2ls742c.jpg

wild style

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rise ne anlatmak istedin bilmiyorum . oyun virüslü veya trojan falan mı var yoksa bu programımı kullanayım ?

ALMİ bir çok arkadaşım aynı benim cd den kurduğum win7 e oynuyor bu oyunu ve bende yazdığım gibi bu sabah oynuyordum win7 de . sabahınki win7 yi kurduğum cd şimdi kurduğumla aynı

faceoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçenlerde lenova s10-2 model netbook satın aldım. windows 7 altında nasıl çalıştığını görmek için windows 7 yükledim. genel itibari ile donanım sorunu yaşatmadı, kamera driver'ı hariç. kamerayı very face sisteminde çalıştırabiliyorum. kendi sitesinden indirdiğim windows 7 driverı donanım olarak tanıtıyor fakat software olarak herhangi birşey yüklemiyor. ayrıca bilgisayarım içerisinde kamera resmide yok. sadece donanımda ve veryface sisteminde çalışıyor. movimaker da donanım olarak hiç görünmüyor bile. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.