Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Klasöre sağ tuş yaparak gir güvenlik sekmesinde administratörü seç gelişmişi tıkla izinlerin tümüne onay ver birde aynı işlemi kendi kullancı isminin üzerine tıklayarak yap sorunun çözülür

Arkadaşım önerin için teşekkür ederim, fakat ben bu bahsetmiş olduğıun çözümü ilk olarak denedim ve mesajımda 1 ile başlayarak yazdım. Sanırım gözünden kaçtı.

Kod:
1- Security ayarlarında kullanıcı adımı ve administrator 
haklarının hepsine full kontrol verdim.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1-Verdiğiniz codec le hd video ( mkv formatlı 1080i ) açılır gibi başlarken ekran yine kararma yavaşlama hatta donma olayına döndü tekrar resetlemek zorunda kaldım ....:cursing:

2- dirct x 9 sıkıntısı sadece eski yüklü oyunda idi asıl benim sıkıntım ise direct x değil bilgisayrımda bulunan HİÇBİR STEUP DOSYASI ÇALIŞMIYOR YANİ YÜKLEME KURMA GİBİ İŞLEMLERİ YAPAMIYORUM....oyun prog vs ne varsa çalışmıyor...:cursing:
(1)
Kurulum yapacağınız dosyalara sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır"
komutunu denediniz mi?

34t4f0o.jpg

(2)
Ayrıca aşağıdaki ekrandan kullanıcı adınızın özelliklerinden yönetici olup
olmadığına bakabilirsiniz.. (Bilgisayar>sağ tık>Yönet>Kullanıcılar ve
gruplar)

oataqd.jpg

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğiniz tüm yönteleri denedim üstadım...yönetici olarak denedim olmadı hatta uyumluluk sorunu olarak xp sp2 uyumluluğunda çalıştırmak istedim win7 de ama yine çalışmadı...

video sıkıntımı halen devam etmekte hd videoları açınca 1080i 1080p çok acaip bir yavaşlama oluyor...güncel sürümler mevcut ekran kartımın...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Dediğiniz tüm yönteleri denedim üstadım...yönetici olarak denedim olmadı hatta uyumluluk sorunu olarak xp sp2 uyumluluğunda çalıştırmak istedim win7 de ama yine çalışmadı...

video sıkıntımı halen devam etmekte hd videoları açınca 1080i 1080p çok acaip bir yavaşlama oluyor...güncel sürümler mevcut ekran kartımın...
PureCodec Settings kısayolunu çalıştırarak, aşağıdaki ayarlara getirebilir misin?
(4.1 Channel kısmını kendi sisteminize göre ayarlayabilirsiniz)

oktulw.jpg

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ok birde o şekilde kullanmayaı deniyeceğim ...

ama ilk problemim daha önemli aslında yani pc deki setup dosyalarının hiçbiri çalışmıyor buna bir çözüm bulamadım ne yaptıysam olmadı ve merak ediyorum benim gibi bir sıkıntı çeken varmı acaba...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Birinci sorun; hiç bir exe dosyası çalışmıyor mu?
....
Bende açılmayan ya da sıkıntılı hiç bir medya biçimi yok :)
(Bu kadar düşük donanıma rağmen)

zyhild.jpg

2yxewr9.jpg

Not : Daum PotPlayer C:\Program Files\PureCodec klasöründe yeralmakta ve mükemmel ses çıkışı sağlıyor:)

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu anda sistemimde çalışan setup dosyası yok anlıyamıyorum bu sıkıntı neden oluyor ilginç...

yani şu anda pc de oyun prog gibi yüklenmesi gereken halihazırdaki setup dosyalarını çalıştırıp pcye kuramıyorum çalışmıyor...xp de çalışıyordu halbuki

video izleme konusundaki sıkıntım ise sadece 1080i 1080p olan videolarda aşırı yavaşlama sorunum var...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
şu anda sistemimde çalışan setup dosyası yok anlıyamıyorum bu sıkıntı neden oluyor ilginç...

yani şu anda pc de oyun prog gibi yüklenmesi gereken halihazırdaki setup dosyalarını çalıştırıp pcye kuramıyorum çalışmıyor...xp de çalışıyordu halbuki

video izleme konusundaki sıkıntım ise sadece 1080i 1080p olan videolarda aşırı yavaşlama sorunum var...
Windows 7 kurulumundan sonra neleri yüklediniz?
Bu sorun ilk baştan bu yana var mı?, yeni ortaya çıkan bir şey mi?

Yüklü programları gösteren bir ekran görüntüsü alabilir miyiz?

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 kurulumundan sonra neleri yüklediniz?
Bu sorun ilk baştan bu yana var mı?, yeni ortaya çıkan bir şey mi?

Yüklü programları gösteren bir ekran görüntüsü alabilir miyiz?

şimdi yeni format atıcam ondan sonra istediğiniz ekran görüntüsünüz size yollıyacağım...
size birde hdd içinden görüntü vereceğim ayrıca...

sistemde kurulu hiçbir program yok ki zaten kuramadım ...
sadece internetten download yaparak kurabiliryorum yani hdd içinde varolan setup dosyalarını çalıştırmıyor ama netten çektiğimde kurabiliyorum ...
sorunum en baştan beri var win 7 yüklediğimden beri devam ediyor...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
şimdi yeni format atıcam ondan sonra istediğiniz ekran görüntüsünüz size yollıyacağım...
size birde hdd içinden görüntü vereceğim ayrıca...

sistemde kurulu hiçbir program yok ki zaten kuramadım ...
sadece internetten download yaparak kurabiliryorum yani hdd içinde varolan setup dosyalarını çalıştırmıyor ama netten çektiğimde kurabiliyorum ...
sorunum en baştan beri var win 7 yüklediğimden beri devam ediyor...
En baştan başlayacaksanız, yeni ve temiz bir Windows Ultimate İngilizce ISO dosyası edinmenizi tavsiye ederim.

Orijinal Windows 7 Ultimate İngilizce DVD

Mesela bu konudaki paylaşımı indirebilirsiniz. Daha sonra isterseniz Türkçe dil dosyası da yükleriz.

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ok bu akşam verdiğiniz linkteki ing sürümle deniyeceğim crack aktivite gibi vs işlemler yapmama gerek yok sanırım ...türkçe olarak çevirmeden programları kurmayı deniyeceğim...

inş problemlerim kalmaz tekrardan bilgi vereceğim bu konuda şimdiden teşekkürler dilerim...saygılarımla...

bu arada ben etkinleştirme yapmıyacağım değilmi ilk linkteki 64 bit olan torrent linkinden çekebilirim...e ve n serisinin özelliklerini bilmiyorum çünkü...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ok bu akşam verdiğiniz linkteki ing sürümle deniyeceğim crack aktivite gibi vs işlemler yapmama gerek yok sanırım ...türkçe olarak çevirmeden programları kurmayı deniyeceğim...

inş problemlerim kalmaz tekrardan bilgi vereceğim bu konuda şimdiden teşekkürler dilerim...saygılarımla...

bu arada ben etkinleştirme yapmıyacağım değilmi ilk linkteki 64 bit olan torrent linkinden çekebilirim...e ve n serisinin özelliklerini bilmiyorum çünkü...
32 veya 64 bit sürümlerden indirebilirsiniz. E ve N olanları değil tabii
30 gün süreyle kullanabileceğiniz Windows yüklemeleridir. :cool:

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Arkadaşım önerin için teşekkür ederim, fakat ben bu bahsetmiş olduğıun çözümü ilk olarak denedim ve mesajımda 1 ile başlayarak yazdım. Sanırım gözünden kaçtı.

Kod:
1- Security ayarlarında kullanıcı adımı ve administrator 
haklarının hepsine full kontrol verdim.
technette senin sorunun aynısı bir başka kullanıcını başına gelmiş ve bu şekilde çözmüz limewire türündeki programlar yapıyormuş bu tür hataları verilen yardıma göre çoktan sorununun çözülmesi gerekiyordu

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
technette senin sorunun aynısı bir başka kullanıcını başına gelmiş ve bu şekilde çözmüz limewire türündeki programlar yapıyormuş bu tür hataları verilen yardıma göre çoktan sorununun çözülmesi gerekiyordu
Technet kaynağını verebilir misin?

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32 veya 64 bit sürümlerden indirebilirsiniz. E ve N olanları değil tabii
30 gün süreyle kullanabileceğiniz Windows yüklemeleridir. :cool:

bütün yüklemeler 30 gün süreli değil mi üstadım yanlış anlamak istemedim...
ben denemelerden sonra size bildireceğim inş çözüm bulurum ...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
bütün yüklemeler 30 gün süreli değil mi üstadım yanlış anlamak istemedim...
ben denemelerden sonra size bildireceğim inş çözüm bulurum ...
Windows 7 yi yükledikten sonra tekrar bakalım.
Windows 7 de her şeyin ama herşeyin çözümü var; o anda yoksa 2 gün sonra mutlaka var :thumbup1:

Teşekkürler :)
Fakat benim bu kadar uzun komut vs. işlemlere girmeme gerek kalmadan sorunları hallediyorum.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Windows 7 yi yükledikten sonra tekrar bakalım.
Windows 7 de her şeyin ama herşeyin çözümü var; o anda yoksa 2 gün sonra mutlaka var :thumbup1:

Teşekkürler :)
Fakat benim bu kadar uzun komut vs. işlemlere girmeme gerek kalmadan sorunları hallediyorum.
sanırım unlocker den bahsediyorsun arkadaşın sorunun devam ettiğine göre halledemiyorsun :) mesela benim sağ tuş sorunum halen devam ediyor pure codecte işe yaramadı dediğin programla idare etmeye çalışıyorum olurda sitelerde benim sorumua benzer bir srun yaşayıp çözmüş birine rastlarsan bana haber verirsin tabi zahmet olmazssa gerçekten çok gıcık bir sorun

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
:)

vegaturk,

Güncel olması için sorunu bir daha ayrıntılı olarak yazar mısın ?
Çünkü önceki mesajlardan toplayıp gelmekten iyi olur.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
:)

vegaturk,

Güncel olması için sorunu bir daha ayrıntılı olarak yazar mısın ?
Çünkü önceki mesajlardan toplayıp gelmekten iyi olur.

tabi yazayım masaüstünde sağ tuş yapıyorum yeni sekmesine tıklıyorum bilgisayar 1/2 dakika donuyor kendine geldiğinde tekrar aynı işlemi yaptığımde yeni sekmesine giriyor

codec ten olabilir demiştin kliteyi kaldırıp pureyi kurdum vlc playeri kurdum çare etmedi dediğin küçük programı kurdum idaretenlik ama oda tatmin etmedi beni zahmet olmaz ise bir araştırsan acaba varmıdır bu sorunu yaşayıp çözebilen ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
tabi yazayım masaüstünde sağ tuş yapıyorum yeni sekmesine tıklıyorum bilgisayar 1/2 dakika donuyor kendine geldiğinde tekrar aynı işlemi yaptığımde yeni sekmesine giriyor

codec ten olabilir demiştin kliteyi kaldırıp pureyi kurdum vlc playeri kurdum çare etmedi dediğin küçük programı kurdum idaretenlik ama oda tatmin etmedi beni zahmet olmaz ise bir araştırsan acaba varmıdır bu sorunu yaşayıp çözebilen ?
Bu program ile Seçili Birimleri denetle komutu vererek çıkan sorunları giderebilir miyiz ? Ayrıca işlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatarak aynı işlemi tekrarlayıp sonucu yazabilir misin?

Özellikle 1. ve 2. maddeler sizin sorununuzla ilgili :)

2445vvc.jpg

Powerful and Top all-in-one utility
to fix, speed up, maintain and protect your PC.

Glary Utilities PRO

arrow_small.gif
Automatic care in background
arrow_small.gif
Optimize, clean and boost the speed of your Windows.
arrow_small.gif
Protect your privacy and security.
arrow_small.gif
Block spyware, trojans, adware, etc.
arrow_small.gif
Fix certain application errors.
arrow_small.gif
Simple, fast and User friendly interface
arrow_small.gif
Much much more powerful utilities

Download Glary Utilities PRO free trial

Glary Utilities Pro offers numerous powerful and easy-to-use system tools and utilities to fix, speed up, maintain and protect your PC.
It allows you to clean common system junk files, as well as invalid registry entries and Internet traces. You can manage and delete browser add-ons, analyze disk space usage and **** duplicate files. You can also view and manage installed shell extensions, encrypt your files from unauthorized access and use, split large files into smaller manageable files and then rejoin them. Furthermore, Glary Utilities includes the options to optimize memory, ****, fix, or remove broken Windows shortcuts, manage the programs that start at Windows startup and uninstall software. Other features include secure file deletion, an Empty Folder finder and more.
All Glary Utilities Pro tools can be accessed through an eye-pleasing and totally simplistic interface.

Category
Modules

Clean Up & Repair

Disk Cleaner
Removes junk data from your disks and recovers disk space

Registry Cleaner

Scans and cleans up your registry to improve your system's performance.

Shortcuts Fixer

Corrects the errors in your startmenu & desktop shortcuts

Uninstall Manager

Uninstalls programs completely that you don't need any more

Optimize & Improve

Startup Manager
Manages programs which run automatically on startup

Memory Optimizer

Monitors and optimizes free memory in the background

Context Menu Manager
Manages the context-menu entries for files, folders...

Registry Defrag
Defrag the Windows registry to speed up your computer

Privacy & Security

Tracks Eraser
Erases all the traces,evidences,cookies,internet history and more

File Shredder
Erases files permanently so that no one can recover them

File Undelete
Quick and effective way to retrieve accidentally deleted files

File Encrypter and Decrypter
Protects your files from unauthorized access and use.

Files & Folders

Disk Analysis
Shows you the disk space usage of your files and folders

Duplicate Files Finder
Searches for space-wasting and error producing duplicate files

Empty Folders Finder
Finds and removes empty folders in your windows

File Splitter and Joiner
Splits large files into smaller manageable files, and then rejoin them.

System Tools

Process Manager
Monitors programs that run on your PC and stop spyware and Trojans.

Internet Explorer Assistant
Manages Internet Explorer Add-ons and restores hijacked settings

Windows Standard Tools
Provides direct access to the useful windows default functions.

System Requirements Glary Utilities PRO is able to adapt to differing Windows versions and supports the following Windows releases: Windows 7, 2000, XP, Vista. 32/64bit version.
Minimal system configuration

• Graphics mode 800x600 with 16-bit colors
  • 20 MB free hard disk space at least
  • Intel Pentium or AMD K5 processor with 133 MHz
  • 32 MB RAM
Recommended system configuration

• Graphics mode 1024x768 with 32-bit color
  • 30 MB or more free hard disk space
  • Intel Pentium 3/4 or AMD Athlon processor with 500 or above MHz
  • 128 MB RAM or more
  • Internet access

100% safe

Current Version: 2.19.0.800 File Size: 5.32 MB Release Date: Jan. 21, 2010 Operating System: Designed for Windows 7, 2000, XP, and Vista. 32/64bit version

Download Glary Utilities PRO free trial

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Bu program ile Seçili Birimleri denetle komutu vererek çıkan sorunları giderebilir miyiz ? Ayrıca işlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatarak aynı işlemi tekrarlayıp sonucu yazabilir misin?

Özellikle 1. ve 2. maddeler sizin sorununuzla ilgili :)

2445vvc.jpg

Vay bee bu program sorunumu gerçekten çözdü:laugh: çok sağol rise hemen bu programın full sürümünü araştırayım :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Rise elimden kurtulamazssın:mrgreen: son sorunumuda belki çözeriz bu sorunum windows7 yi kurduktan sonra başladı yani sürekli var sorunumu şöyle anlatayım ben bilgisayarımı kapattığımda modemi kapatmıyorum bilgisayarı açtığımda modem açık olduğu halde internete giremiyorum ağ bağlantılarımda bağlantımı devre dışı bırakıp tekrar devreye sokunca internetim geri geliyor modem markası airties rt 205 modemlik bir sorun değilde windows7 lik bir sorun bu sorunumu nasıl çözeriz ? bu sorunumuda çözersek hiçbir sorunum kalmayacak :P

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rise elimden kurtulamazssın:mrgreen: son sorunumuda belki çözeriz bu sorunum windows7 yi kurduktan sonra başladı yani sürekli var sorunumu şöyle anlatayım ben bilgisayarımı kapattığımda modemi kapatmıyorum bilgisayarı açtığımda modem açık olduğu halde internete giremiyorum ağ bağlantılarımda bağlantımı devre dışı bırakıp tekrar devreye sokunca internetim geri geliyor modem markası airties rt 205 modemlik bir sorun değilde windows7 lik bir sorun bu sorunumu nasıl çözeriz ? bu sorunumuda çözersek hiçbir sorunum kalmayacak :P
Adres burası : :)
Kablosuz ve USB seçeneklerini değiştirmeyi deneyebilirsin.

25ai1li.jpg

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Bir de burayı kontrol edebilirsin :)

2duicxy.jpg

Bu işe yarabilir o işareti kaldırdım restart yaptım bağlantım kesilmedi birkaç kez restarttan sonra işe yarayıp yaramadığı ortaya çıkar ama şuan için sorun yok sağol :)

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar.Benim de bir sorunum var çözemedim.Pc kapanırken çalışan uygulama olmadığı halde çalışan uygulama var diyor.3-5 saniye sonra kapanıyor.Çalışan uygulama penceresi açıyor ve onun da içi boş.Şimdiden teşekkürler.Kusura bakmayın yeni başlık açamadım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İyi günler arkadaşlar.Benim de bir sorunum var çözemedim.Pc kapanırken çalışan uygulama olmadığı halde çalışan uygulama var diyor.3-5 saniye sonra kapanıyor.Çalışan uygulama penceresi açıyor ve onun da içi boş.Şimdiden teşekkürler.Kusura bakmayın yeni başlık açamadım.
Önceki mesajlarda bahsettiğim Glary Utilities programı ile denetleme gerçekleştirmenizi öneririm.

Bahsettiğiniz bir hata değil, Windows 7 nin güzel bir özelliğidir.

Örneğin bir uygulama çalışıyor ve projenizi/dosyanızı kaydetmeden windowsu kapatmak istediğinizde bu uyarı çıkar. Cancel/Vazgeç butonuna tıklayıp geri dönebilir, kaydetmediğiniz dosyalarınızı kaydedebilirsiniz.

Bu uyarının boş çıkması konusunda Microsofttan iyileştirmelerin geleceğini tahmin ediyorum.