Windows 7 Sistem Gereksinimleri

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Peki o kadar övdüğün windowsunda virüs leride var kararsızlığıda var yavaşlığıda var herşey var :D mac os x kendi yolunu çizmiş.Bence e17 kulan fark var ;)

O kadar ovdugum falan yok,
Ayrica virusum'de yok.
diger yandan senin ovdugun linux'ta da cok virus var.
Ayrica beni tasdik etmissin:
mac os x kendi yolunu çizmiş.
Yavaslik nasil var onu anlamadim?
ayni anda 2 tane windows7 sanal pc bir tane windows xp sanal pc aciyorum.
muzik dinliyorum
youtube izliyorum
forum okuyorum yaninda en az 7-8 site acik oluyor.
hatta bazen cep telefonuma video kodluyorum.
Sonrada canim istediginde acip oyun oynuyorum digerleri altta calismaya devam ederken.
Dusunsene linuxta bunlari yaptigini :D

☻/|sDn|
/▌
/ \

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Peki o kadar övdüğün windowsunda virüs leride var kararsızlığıda var yavaşlığıda var herşey var :D mac os x kendi yolunu çizmiş.Bence e17 kulan fark var :D
desktop-20070602-2.png

yahu burasına itiraz ederim işte.

Şöyle düşün; iki banka var
birisi çok fazla hesap barındırıyor. dolayısı ile para fazla.
ötekisi tercih edilir bir banka değil ve hesap sayısı az dolayısı ile para da az.

Sen de dolandırıcısın, hırsızsın diyelim, şimdi kendin yap değerlendirmeyi hangisini soyardın ?

windows'un dünya çapındaki kullanıcı sayısı linux'un bilmem kaç katı. Adam neden oturup 5 kişinin sistemini ele geçiricem diye uğraşsın ki ?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
O kadar ovdugum falan yok,
Ayrica virusum'de yok.
diger yandan senin ovdugun linux'ta da cok virus var.
Ayrica beni tasdik etmissin:

Yavaslik nasil var onu anlamadim?
ayni anda 2 tane windows7 sanal pc bir tane windows xp sanal pc aciyorum.
muzik dinliyorum
youtube izliyorum
forum okuyorum yaninda en az 7-8 site acik oluyor.
hatta bazen cep telefonuma video kodluyorum.
Sonrada canim istediginde acip oyun oynuyorum digerleri altta calismaya devam ederken.
Dusunsene linuxta bunlari yaptigini :D

☻/|sDn|
/▌
/ \
Düşunüyorum rahat rahat yapıyorum mac os x kendi yolunu çizmiş diyorum yavaş değil.Bu siteden bir arkadaşa facebooktan virüs girmiş bana hala girmedi:icon_:

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Duşunüyorum rahat rahat yapıyorum mac os x kendi yolunu çizmiş diyorum yavaş değil.Bu siteden bir arkadaşa facebooktan virüs girmiş bana hala girmedi:icon_:

Bu sitedenmi facebooktanmi olay tam olarak nasil gerceklesmis onu anlamadim.
Mesela bluray filmi ne kadar surede kodlayabiliyorsun?
90 dk lik bir 720p film merak ettigim icin soruyorum.
Yada 10 mpx bir kac tane resmi ayni anda duzenleyebiliyorsun?
Ayrica hangi oyunlari oynarken alttab yapip bu uygulamalar arasinda gecis yapiyorsun?
Karsilastirma yapacagim bir kodlama testi yapsana.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bu sitedenmi facebooktanmi olay tam olarak nasil gerceklesmis onu anlamadim.
Mesela bluray filmi ne kadar surede kodlayabiliyorsun?
90 dk lik bir 720p film merak ettigim icin soruyorum.
Yada 10 mpx bir kac tane resmi ayni anda duzenleyebiliyorsun?
Ayrica hangi oyunlari oynarken alttab yapip bu uygulamalar arasinda gecis yapiyorsun?
Karsilastirma yapacagim bir kodlama testi yapsana.

☻/|sDn|
/▌
/ \
Facebooktan girmiş bende her gün zirayet ederim.Blu ray filimi 2.5 ila 10 dakika arasında değişiyor gerçi hiç kodlamadım ama başka birinsininki böyle

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Facebooktan girmiş bende her gün zirayet ederim.Blu ray filimi 2.5 ila 10 dakika arasında değişiyor gerçi hiç kodlamadım ama başka birinsininki böyle

Gulmekten karnima agrilar girdi be 2,5 dk ile 10 dk arasimi :D
Arkadasinin elinde SkullTrail + 3 tane GTX295 mi var :D

Bluray diyorum 3gp demiyorum:D :D :D

Ben denedigimde 5 dk lik bolum tam tamina 1 saat surmustu.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Şaka bir yana 1 saat :D

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Aslında doğru hata microsoft ta değil bize daha çok şey sunabilir aslında ama sırf biz ekonomi için bu ramlerle bu işlemcilerle bilgisayar kullanıca o da düşük ramli iletim sitemi yapıp kullanıcıtya göre kendini şekillendiriyo

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ben ne diyorum sen ne diyorsun hata linux kulanıcılarında şöyle yeni nesil bir masaüstü yapsalar olmaz sanki

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Vista mode varmıymış git sor :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
:pinch::whistling:

diemcizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence windows vista gibi Windows 7'de hayret edici bir şekilde yüksek miktarda ram yani bellek miktarı kullanacak. Bunu anlamak çok kolay mesela Grafik çözünürlükleri renk kalitesi ve windows 7'e eklenmiş bir sürü yeni özellik yani dosya programlar. gibi. bence tahminen bu windows 7 1024Civarı ve üzerinde %80 Bellek yiyebilir diye düşünüyorum. %20 ihtimalle 850mb 900MB + civarında bellek, ram kullanabilir.
Tema v.b özellik olarak çok çekici kılan bir işletim sistemi tasarlamışlar. ve bu grafiklerde işlemciyi durduk yere yoruyor. grafik kartı ise 128MB olarak istiyor. durduk yere ekran kartının belleklerinden 64 & 82Mb Civarında bellek kullanımı yaparak ekran kartının bellek miktarının çöpe gitmesine neden olur ve gpu'da aşırı kullanımdan dolayı Aşırı ve normal ısınmalara neden olucaktır.
Durduk yere HDD'lerimizden 15GB'yi çöpe atmamıza gerek yok.. bence windows 7 maksimum şu şekil sistem gereksinimleri isteseydi daha çok kullanıcı topluyabilir. ve sistemi düşük olan bilgisayar kullanıcıları ve tüketicileri için daha mâkül seviyelere indirgenebilir. mesela şöyle olabilir sistem
Maksimim 640MB bellek. 640MB'nin sistem boşta iken 400 448MB Civarında bellek tüketimi kullanması. çok güzel ve çekici yapabilirdiki. en az 1GB istiyor vista gibi hayal kırıklığı olacak.
Ekran kartı olarak en fazla 32MB yeterli olması çok iyi olabilir. ve bu 32 mb ekran kartının 10 12 16 mb civarında bellek kullanımına ulaşılabilmesi sistemi yormak yerine canlandırabilir. neden diceksiniz Entegre, Onboard Ekran kartlarında Maksimum bildiğiniz üzere 64 Mb yaygın olarak kullanılmakta bu indirilebiliyor ama Yükselttikçe Ram miktarından düşüyor, ve buda yetmiyormuş gibi CPU yani işlemciye yükleniyor.
Bu işlemci ile oyunmu oynuyacaksınız ? Messenger adresinizemi bağlanacaksınız ? Windows 7'yemi ayıracaksınız ? windows 7'nin çok çekici grafik şöleninemi ayıracaksınız ? MP3 Dinlemeye ve windows ve harici kullandığınız progamlaramı yetireceksiniz. aynı konu ram yani bellekler içinde geçerlidir. Ben xp kullanıyordum
Sistemim şu
AMD SEMPRON SOCKET 754 3000+ 1800MHZ YANİ 1.81GHz iken overclock ile 2.1 Yani 2006.7 mhz civarlarında stabil kullanabiliyorum.
Bellek miktarım 2x1 GB DDR400Mhz Kingston ram bellek.
160GB 2X80GB SATA 2&8MB 7200RPM.
Creative 7.1 Ses kartı
XFX XXX EDİTİON 7600GT DDR3 670/1573Mhz DDR3 128BİT 256MB AGP 3.0 /8X/ ekran kartı overclocklu gördüğünüz gibi 8600GT Saat hızları civarında... overclocklu ve gayet stabil oyunlarda ısınma problemi yok.
Sistemde güzel soğutma çözümleri kullandım
Bellekler ise 223 Dual olarak çalışıyo. 2048MB olan ramler Vista Home Basic'de hiçbir program açmadığım halde en az 640 Arada 800MB+ Çoğu zamanda 1200MB+ Ve civarında kullanıyordu. progamları açtığım zaman msn ie8 winamp v.b driverleri filan kurduğumda ise 1649MB ram çöpe gidiyordu. ekran kartına ayırdığı 768MB ayrılmış belleği 768'mbden 128MBye çektim yani 256kendi belleği ve + 128MB belleklerden kullanıyordu ekran kartı. oda arada sırada oyun oynerken yani ve değişen birşey görmedim. 768mb ve 128MB arasında fark var 640MB civarında bellek kullanımının düşüşe geçmesi gerekirken fark olmadı ve Counter strike 1.6 v.b oyunlarda bile 16 12FPS almaya başladım. Ve vistadan bıktım ama çok güzel görünümü vardı vistanın ama nafile bellek kullanımı insanı bunaltıyodu ve grafikleri kapattım ve baktım sadece 3MB bellek kullanımı düştü. call of duty 4 call of duty 5 Crysis warhead bile vistada donmalara neden olunca Windows xp sp3 son sürüme döndüm tekrar ve Ram bellek kullanımı 1200 1600 1800 800MB'den 243 316Mb civarına indirgedim. Cpu kullanımını vistada iken : %86 %13 %42 %1 %9 %99 %100 %56 civarından Xpde : %0 %1 %3 %6 %13 civarına indirgedim HDD kullanımı ise epeyce düştü ve xp'de memnunum XP Gibisi yok. vista teması çaktım bide :D

5LK

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vistadan biraz yüksek ama en düşük sistem ile sorunsuz çalışıyor