Windows 7 Service Pack 1 Sızdırıldı!

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 7 için geliştirilen Service Pack 1, dosya paylaşım sitelerine sızdırıldı.

Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 7 için geliştirilen ilk Service Pack'in internet ortamına sızdırıldığı iddia edildi.

Windows 7
için geliştirilen ilk büyük güncelleme olacak olan Service Pack'in kullanıma sunulmasına daha aylar var, fakat 27 Mart tarihli bir ön sürümün dosya paylaşım sitelerine düştüğü belirtiliyor.

winver1270631024.jpg

Fazla bilgi yok

6.1.7601.16537.amd64fre.win7.100327-0053 adlı sürümün daha önce olacağı iddia edilen, USB 3.0 desteği ya da geliştirilmiş Bluetooth ve Wi-Fi özelliklerine sahip olup, olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Windows 7 Service Pack 1'in
yıl sonuna doğru kullanıma sunulması bekleniyor.

::
Windows 7'den memnun musunuz? Sizce bir Service Pack'e ihtiyaç var mı?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yakında 1. sınıf öğrencilerine şu cümle de öğretilecek:

"Yama Microsoft yama."

:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Niye böyle düşünürsünüz ki,

Linux güncelleme yapmıyor mu? Yapıyor...

Aynı şey değil. Linux'un yayınladığı güncelleştirmeler, çekirdek ve uygulamaların güncellenmelerini sağlıyorlar. Yeni bir çekirdek sürümü çıktığında veya kullandığınız bir yazılımın yeni bir sürümü çıktığında güncelleştirme alıyorsunuz.

Microsoft ise önce sistemi piyasaya sürüyor ama bazı eksiklerle, sonra da SP'ler ile sistemi yorucu toplu güncelleştirmeler olarak bu eksiklikleri kapatıyorlar ya da başta koyabilecekleri ama koymadıkları özellikleri ekliyorlar.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bunu her 6 ayda bir sürüm atlayan Ubuntu gibi düşünebilir miyiz!

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Linux gibi her 2-3 ayda bir yeni sürüm çıkarmıyorya işletim sistemini güncelleştiriyor. :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bunu her 6 ayda bir sürüm atlayan Ubuntu gibi düşünebilir miyiz!

Linux sistemleri, masaüstü ortamları ve uygulamaları çok hızlı güncellenen (Bkz: Şükürler olsun sana açık kaynak felsefesi!) yazılımlardır. Bu sebeple Ubuntu gibi büyük Linux dağıtımları kısa süre içerisinde güncellenebilir ama güncellemek zorunda değilsin.

Mesela Ubuntu'nun LTS sürümleri vardır. Bu sürümler masaüstü platformu için 2, sunucu platformu için 5 yıl desteklenir. Normal bir sürümü de masaüstü platformu için 1, sunucu platformu için 3 yıl desteklenir. Bir Windows kullanıcısının neredeyse 2 ayda bir bazı sebeplerden* dolayı sistemini yeniden kurduğunu düşünürsek, 1 yılda bir yeni bir Ubuntu sürümüne geçmek herhalde pek de abes bir durum değildir.

Linux dağıtımlarından birini kuran birinin format ve virüs kelimelerini unuttuğunu varsayarsak, 6 ayda bir sistemini güncellemesinin hiçbir sakıncası yoktur.

Windows platformunda Vista'ya kadar yükseltme gibi bir seçenek yoktu ancak Linux dağıtımlarında sistemi yeniden kurmadan yükseltme yapabiliyorsunuz. Bunun dışında, /home dizini ayrı bir bölüme bağlıysa hiçbir veriniz zarar görmeden 15 dakika içerisinde yeni sistemi kurabiliyorsunuz.

Şimdi soruyorum: Aynı şey miymiş?

*(Bkz: Virüsler, ağırlaşan sistem, vb.)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
@Jeaquares boş konuşuyorsun bazen... İşin gücün Linux fanatikliği yapmak. Son yazdığın mesajı okudum ve tartışmanın manasız olduğunu düşündüm, bu yüzden her Windows başlığı altında boy göstermen rahatsızlık verici... Halen virüs diyor ya :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Linux fanatikliği buysa fanatiğim. :) Eleştirileri kabullenemiyorsanız kullanmayacaksınız.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Aynı şey değil. Linux'un yayınladığı güncelleştirmeler, çekirdek ve uygulamaların güncellenmelerini sağlıyorlar. Yeni bir çekirdek sürümü çıktığında veya kullandığınız bir yazılımın yeni bir sürümü çıktığında güncelleştirme alıyorsunuz.

Microsoft ise önce sistemi piyasaya sürüyor ama bazı eksiklerle, sonra da SP'ler ile sistemi yorucu toplu güncelleştirmeler olarak bu eksiklikleri kapatıyorlar ya da başta koyabilecekleri ama koymadıkları özellikleri ekliyorlar.

Maalesef bu açıklama yanlış. Bazı eksiklerle piyasaya sürülüyor kesinlikle yanlış. Şimdi Örnek verelim USB 3.0 standartı windows 7 de olması mümkünmü ? Hayır. Service Packlerin en büyük amacı yeni donanımlara ve geliştirmelere destek vermektir. Tabi bu SP'lerede kritik,önerilen güncelleştirmelerde eklenir.
Linuxda çekirdek güncellendi neden güncellendi heralde birazdaha tuzlanıp kavrulmadı. Her çekirdek güncellemede Release notlarında nelerin yeni yada stabil çalışması için güncellendiği yazıyor.Bu yama mevzusuda patchden geliyor ama Pack :)

Holiganlığa gerek yok yani

---------- saat 14:13 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:11 eklenmişti ----------

Linux fanatikliği buysa fanatiğim. :) Eleştirileri kabullenemiyorsanız kullanmayacaksınız.

:clap: Bıktı bizden oley...:clap:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Holiganlık yapmıyorum ama konu amacından sapacağı için susuyorum. Çok konuştuğumuzda holigan oluyoruz. Eleştirmek suç. :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Linux neden kullanılmaz diye google'de arattırıp yazıcam buraya :) olurmu ?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Holiganlık yapmıyorum ama konu amacından sapacağı için susuyorum. Çok konuştuğumuzda holigan oluyoruz. Eleştirmek suç. :)
Boş konuştuğun için holigan gibi görülme olasılığın artıyor. Forumda dikkat ediyorumda sürekli Windows başlığı altında Linux'u yüceltme çabasına giriyorsun. Linux'u yücelt, tanıt ama bunu Windows'u küçümseyerek yapman doğru değil...

Windows'un güncellemesi daha iyi değil mi? Zararlı birşeymiş gibi göstermeseniz olmayacak...

Bu arada Ubuntu üzerinden yazıyorum :biggrin:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Boş konuştuğun için holigan gibi görülme olasılığın artıyor. Forumda dikkat ediyorumda sürekli Windows başlığı altında Linux'u yüceltme çabasına giriyorsun. Linux'u yücelt, tanıt ama bunu Windows'u küçümseyerek yapman doğru değil...

Windows'un güncellemesi daha iyi değil mi? Zararlı birşeymiş gibi göstermeseniz olmayacak...

Bu arada Ubuntu üzerinden yazıyorum :biggrin:

Konu dağılmasın demiştim ama madem yazdın...

Beni sürekli Windows başlıkları altında görmen çok doğal çünkü sürekli Windows ile ilgili haber yapılıyor. (Bkz: SDN'de Linux'la ilgili kaç tane haber var?)

Windows'u yerebilirim de, övebilirim de. Bu benim şahsi görüşümdür. Bir üye olarak cevap yazma hakkına sahip miyim? Evet. Bu bölüm altında cevap yazmam yasak mı? Hayır.

Bu yorumumu okuyanlar mesajları baştan sona okusun. Konuyu Linux'a getiren kim? Sen. Karşısındakini holiganlıkla suçlamadan açıklama yapan kim? Ben.

O zaman kim holigan?

Sen gelip de Linux demeseydin ben Linux'tan bahsetmiş miydim? Hayır.

O zaman lütfen önce kendinize bakın, daha sonra beni suçlayın. :)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45

"Yama Microsoft yama."

Tabi canım ilk mesaj, ilk saldırı ve aynı fanatiklik...

Windows'u yerebilirim de, övebilirim de. Bu benim şahsi görüşümdür. Bir üye olarak cevap yazma hakkına sahip miyim? Evet. Bu bölüm altında cevap yazmam yasak mı? Hayır.

Bu yorumumu okuyanlar mesajları baştan sona okusun. Konuyu Linux'a getiren kim? Sen. Karşısındakini holiganlıkla suçlamadan açıklama yapan kim? Ben.

O zaman kim holigan?

Windows'u karalama sanatını icra etmen doğrultusunda konuyu dağıtma hakkına sahip değilsiniz, bayan...

Eğer yorum yaptığınızı sanıyorsanız, lütfen bu hakkınızı Linux bölümünde kullanın...

Alaycı Linux'cu

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben Windows'u yerebileceğimi söyledim zaten. O zaman ilk mesajımda da yerebilirim, son mesajımda da. Ama konuyu "Linux"a getiren sensin. :) Ona bir cevabın var mı, merak ettim.

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Her sey bi yana da Windows'un bu tekelciligi hic iyi degil. Adamlar pazari ele gecirmis.

Windows'ta calisan dosyalar Linux'te de calissa hic windowsla ugrasmam sahsim adina. Bu haliyle bile Linux kullanicisi olmayi dusunuyorum...

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bu konu geçersiz bir işlem yürüttü. Şimdi kapatılacak. 10 9 8 ............

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Beni sürekli Windows başlıkları altında görmen çok doğal çünkü sürekli Windows ile ilgili haber yapılıyor. (Bkz: SDN'de Linux'la ilgili kaç tane haber var?)

Dünya da %95 pazara sahip olan ve tek bir elden yapılan sistem daima takip edilir :)

Ben Windows'u yerebileceğimi söyledim zaten. O zaman ilk mesajımda da yerebilirim, son mesajımda da. Ama konuyu "Linux"a getiren sensin. :) Ona bir cevabın var mı, merak ettim.

konuya linux kelimesini ilk atan kim jea :) sen o linux kelimesini atmaseydin herkes düşüncesini yazardı :)

konu amacından sapacağı için susuyorsun oda güzel :)

**** Bence sp1 yaması bir an önce çıkması lazım :) sistemin bazı hataları var :) mesela sistem geri dönüşüm yapınca win7 kararlılığını kaybediyor :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Dünya da %95 pazara sahip olan ve tek bir elden yapılan sistem daima takip edilir :)

konuya linux kelimesini ilk atan kim jea :) sen o linux kelimesini atmaseydin herkes düşüncesini yazardı :)

Ben Windows haberleri daha çok yapılıyor diye şikayet etmedim. Neden en çok Windows başlığı altında mesajlarımın olduğunu (SDN makaleleri bölümünde) açıkladım.

Konuya Linux kelimesini ilk atan Krazky. Bakınız mesajlara:

İlk mesaj benim mesajım:

"Yama Microsoft yama."

İkinci mesaj da Krazky'den:

Niye böyle düşünürsünüz ki,

Linux güncelleme yapmıyor mu? Yapıyor...

Kim Linux'tan bahsetmiş önce? Konuyu kim Linux'a getirmiş? Allah aşkına ya, mesajları okumadan yorum yapmayın!

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@HapS, sana hiç cevap vermeyeceğim. :) Akıllandım artık, böyle mesajlarını direk şikayet ediyorum.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Boşuna kapışmayın güncelleme konusunda ikisininde altta kalır bir yönü yok; :D

Bence kendinin en çok güncelleyen işletim sistemi en iyi işletim sistemidir.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Benide deli ediyor.

Windows kullanıcıları için güncelleme geliyor, sanki Microsoft çok kötü birşey yapmış gibi durumu alaya alan tipler var. Üstelik Windows kullanmadığı halde... Bu kişiler belki de başka bir işletim sistemi kullanmanın ayrıcalığını belirtmeye çalışıyor.

Daha geçen gün MacOS güncelleme yayınladı ve @Jeaquares'in deyimiyle ''yama MacOS yama''...

Ya @Jeaquares valla seni severim ama arada bir gıcık oluyorsun... Gıcıklık olsun diye mi yapıyorsun bu hareketleri... Hadi Linux bölümüne :D

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ubuntu' yu savunmayın firefox' un eski sürümünü kullanmak zorunda kalıyordum :D Ne deposuna güncelleme geliyor, ne de mozilla.com dan kurabiliyorum yenisini.

Service Pack çıkması iyi birşey, kötü birşey değil. Linuxta da sürüyle yama çıkıyor, windowsda da çıkıyor, çıkması zaten iyi.

lukande

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Fazla bilgi yok

6.1.7601.16537.amd64fre.win7.100327-0053 adlı sürümün daha önce olacağı iddia edilen, USB 3.0 desteği ya da geliştirilmiş Bluetooth ve Wi-Fi özelliklerine sahip olup, olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Windows 7 Service Pack 1'in
yıl sonuna doğru kullanıma sunulması bekleniyor.

::
Windows 7'den memnun musunuz? Sizce bir Service Pack'e ihtiyaç var mı?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net
Windows 7'den memnunum. 7-8 aydır kullanıyorum şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Habere konu olan sürüm BETA1 diye biliyorum.

2h71k43.jpg

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
çıktıgı günden beri kullanıyorum ve hala format atmadım :) şimdilik bir pack ihtiyacı duymuyorum

PaRRaZit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu bu sadece bu sitedemi var acaba.sitede nerde windowsla ilgili bir konu açılsa linux kullananlar hemen saldırıya geçiyor ve konu konuluktan çıkıp windows linux kavgasına dönüşüyor.Linuxçuların windows kullanıcılarına bu kadar linuxu dikte etmesi ne kadar garip yok linux kullanıyorum muhteşemim,linuxçuyum nirvanaya vardım (özellikle belli kişiler).ya bırakın herkes istediğini kullansın sizene yahu :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
yahu bu sadece bu sitedemi var acaba.sitede nerde windowsla ilgili bir konu açılsa linux kullananlar hemen saldırıya geçiyor ve konu konuluktan çıkıp windows linux kavgasına dönüşüyor.Linuxçuların windows kullanıcılarına bu kadar linuxu dikte etmesi ne kadar garip yok linux kullanıyorum muhteşemim,linuxçuyum nirvanaya vardım (özellikle belli kişiler).ya bırakın herkes istediğini kullansın sizene yahu :)

Ne güzel söyledin öyle. Behlül'ün yanında yenge, linuxçuların yanında windows demeye korkar olduk.