Windows 7 RC Sürümü Denediniz mi?

Windows 7 RC Sürümü Denediniz mi?

• Denedim, gayet memnunum.

Kullanılan: 166 77.6%
  • Denedim, beğenmedim.

Kullanılan: 11 5.1%
  • Windows 7 mi? Hiç işim olmaz!

Kullanılan: 14 6.5%
  • Son gün 20'si miydi yaa :(

Kullanılan: 23 10.7%

• Kullanılan toplam oy
    214

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Windows 7 çıkış adayı sürümü indirmek için verilen müddet doldu. Peki siz yeni nesil Windows'u denediniz mi?

Windows 7 için mayıs ayından bu yana Microsoft'un sunucularında barınan çıkış adayı(RC) sürümü indirmek için verilen süre 20 Ağustos itibarıyla doldu. Bundan böyle ekim ayındaki nihai sürüm çıkana kadar, Windows 7 RC'yi indirmenin tek yolu Rapidshare gibi paylaşım ağlarına veya torrent'e başvurmak. Oradan indirilecek kurulum dosyalarının da ne kadar güvenli olduğu tartışılır.

Ankete Katılın!

Peki siz, ister Microsoft'a ürününe son rotuşları yapmasında yardımcı olmak için, ister mevcut işletim sisteminizden sıkıldığınız için, Windows 7 RC'ye geçiş yapanlardan oldunuz mu? Mağazalara gelmesine iki ay kala, Windows 7'nin performansından memnun kaldınız mı? SDN Forum'da yer alan ankette görüş bildirmeyi ihmal etmeyin.
windows7-kutu1250813888.jpg

:: Anket - Windows 7 RC sürümü denediniz mi?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
onbirinci oyu verdim. 11 kişi oy vermiş 11'ide Denedim gayet memnunum demiş :D

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
rtm surumunu denedim ama ekran kartı surucusu sıkıntısı yaşadım. ati mobility radeon x1600 ekran kartım var. catalayst mobility 9.3 windows 7 desteği veriyor ama aero desteğini vermiyor. ati surucu guncellemeyide kesti :(. yeni bir surucu çıkana kadar windows 7 ye geçmem sanırım. ayrıca bir çok standartlaşmış donanım için sistemin içersinden driver gelmiyor (örneğin realtek hd audio)

sebo61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Temel sistem olarak kurdum.RTM değil tabi bende ki.Bence olması gerektiği gibi olmuş.

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
rtm surumunu denedim ama ekran kartı surucusu sıkıntısı yaşadım. ati mobility radeon x1600 ekran kartım var. catalayst mobility 9.3 windows 7 desteği veriyor ama aero desteğini vermiyor. ati surucu guncellemeyide kesti :(. yeni bir surucu çıkana kadar windows 7 ye geçmem sanırım. ayrıca bir çok standartlaşmış donanım için sistemin içersinden driver gelmiyor (örneğin realtek hd audio)
Benim herşeyi otomatik tanıdı. Hiçbirşey kurmama gerek kalmadı.
Sadece ekran kartını daha performanslı çalışması için güncelledim.

ATI Radeon 4850 kullanıyorum.

Realtek driverının içerisinde gelmediğini söylemişsin ama benim onuda otomatik tanıdı :)

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
XP'de sorun çıkaran ATI Redeon X1200 ekran kartı sürücümü ben hiçbirşey yapmadan Windows Update ile güncelledi.RC 7100 sürümde XP Mode kurulumu dışında hiçbir sorun yaşamadım.O yüzden kesinlikle memnun kaldım diyebilirim Win 7'den.Tek sorun fiyatların çok yüksek olması mesela 50 dolar gibi bir fiyata Home Premium alabilirdim.Fiyatlar inmezse de artık eski yöntemle kullanmaya devam edeceğiz mecburen.

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bence şu ana kadarki en hızlı işletim sistemi diyebilirim. Görsellik açısından vistanın devamı gibi görünse de hız açısından çok daha ileride bence...

shafck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denemek ne kelime, beta çıktığından beri ana sistemim.Torrente düştüğü ilk andan itibaren de RTM kurulu.Lenovo sağolsun lisans sorunu yaşatmadı :)

yalniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende denedim gayat memnun kaldım şu sıralarda pardus 2009 denemekteyim :)

e-k@til

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok memnunum.Eğer Vista bilgisayarınızı kasıp sizi delirttiyse,windows 7 ilaç gibi geliyor.Hem performansı yüksek(xp kadar hızlı) hem de görselliği vista'dan kat kat iyi.Herkesin kullanabileceği süper bir işletim sistemi yapmış Microsoft.

doganreis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RC sürümü ilk yayınlandığı tarihte bilgisayarıma kurdum o gün bugün daha sıkıntısını görmedim. RC sürüm olmasına rağman Vistaya göre daha stabil ve daha hızlı çalıştı. Bu sefer MS kullanıcıların uyarılarını dikkate almış. RTM sürümde bunun gibi kararlı olur inşallah.

JBoND

Asistan
Reaksiyon puanı
9
* P4 2.4 533Mhz 768MB Ramli GeForce FX5200 ekran kartlı pc ye 32 bit kurdum sonuç XP'den daha performanslı (aldığı puan 2.4)

* Vista Bussiness'i domain de kullandığım QuadCore pc ye 64bit kurdum sonuç mükemmel ve sorunsuz (aldığı puan 5.6)

* 32bit Vista Home Premium kullandığım HP Core2Duo işlemcili notebook a 64bit kurdum, kullanıyorum sonuç mükemmel ve sorunsuz (aldığı puan 5.4)

Tek gördüğüm sorunu pc 3-4 günden fazla açık kalırsa, ağırlaşmaya ve kasmaya başlıyor.

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Üşenipte format atamadım alete şimdi vistayı sil yeninde W7 kur sonra eksik oraya buraya sor araştır işim olmaz kesin sürümü çıksın öyle

beatkey

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Denedim gayet memnundum. Ancak bi kaç driver sorunu yüzünden xpye döndüm. Driver sorunları giderilir giderilmez direk geri dönüş yapıcam.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
4 Gb Ddr3 Ram'li laptopumda Vista Home Premium varken bilgisayarı aldığıma pişman olmuştum.
Masaüstümde Windows 7 Beta vardı o zaman. Hızlı olduğu için laptop'a da kurmaya karar verdim.
O sırada RC yayında olduğu için RC kurdum ve daha iyi oldu tabi. Sonra masaüstünü de RC'ye çevirdim.
Mükemmel hızlı, masaüstü ve oyun performansı mükemmel bil bilgisayarım olduğunu anladım.
Bu sefer yapmış Microsoft. İnşallah Vista'dan yükseltmeye kolaylık sağlarlar.

Bu arada şu an RTM sürümünü buldum. Office 2010 ile birlikte kullanıyorum. Bu daha da iyi :D 7600 forever :D

Bu arada sadece laptopun Bluetooth driverinde sıkıntı yaşadım. Acer sitesinde Win 7 driveri yayınlamadığı için normal bence.
Diğer tüm driverler sıkıntısız çalıştı. Bazılarını netten otomatik yükledi, bazılarını güncelledi filan.
Bir sürü kişi driver sorunu yaşadım diyor da anlamadım ben niye yaşamadım :S

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Kısmetse bugün kuracağım PC'me.Ama çalıştığım yerin ana pc sinde var.Ve çok hoş duruyor.Bakalım performans açısından ne gibi farklılıklar var:..

ates_2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RTM sürümünü hala kullanıyorum, memnunum ama codec problemi yaşıyorum, win7 için çıkarılan codec2te nod32 virüs saptıyor ve kullandırmıyor, sonuçta memnunum ama

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Ben de denedim Erhan. Hem de sanal makinelerde. Ona rağmen beğendim.

Şimdi son sürümü benim canavar makineye de kuracağım en kısa zamanda.