Windows 7 Rc deki ayrıntı....

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gayzer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bugün win 7 rc kurdum ve uyumluluk modunda vista service pack 2 olduğunu gördüm...görünüşe göre vista için sp2 hazır ve yakında dağıtılacak....

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Benim bildiğim uyumluluk modlarında service packler yazmıyor sadece sürümü yazıyordu xp win 98 win 2000 gibi.Sen kökünü araştır o olayın diyecem ama şimdi hani windows7de birde yanında sanal xp olacakmış ya he win 7 de senin vistayı sanal vista sp2 olarak algılamasın:D

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Gayzer in dediği doğru ancak bu diğer win 7 sürümlerinde de vardı.Zannedersem oyunlar için konmuş,vista sp 1 ve sp2 de var,ilerde sp2 çıktığında oyunları bu mod ile kullanacağız sanıyorum.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
He şuan için vista ama 7 daha hızlı olsun diye büyük ihtimal tam sürüm çıktığında satın alan herkes xp modu kullanacaktır sanıyorum xp vistadan performanslı olduğu için öyle.Xp için oyunlar bitince de zaten 7 için oyunlar çıkmaya başlıcak.Ama zaten xp 7 ile yaşıyor.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Doğrusunu söylemek gerekirse xp modun win7 üzerinde o kadar hızlı olacağını hiç sanmıyorum. Neticede win7 üzerinde 2. bir işletim sistemi çalıştırma mantığı ile bunu yapacaklar bu da sistem kaynaklarının bölünmesi demek oluyor. Özellikle win7 nin ram xp nin de Cpu kullanımı göz önüne alınırsa oyunlar için performans beklememek yerinde olacaktır. Arkadaşın dediğine gelince o benim de dikkatimi çekmişti vista sp2 yayınlanmadan sp2 desteğinin verilmesi. Ne diyelim adamlar bu sefer geriye dönük uyumluluk olayını sıkı tutuyorlar sanırım :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yeterli sistem sağlanırsa performansın daha da artacağını düşünüyorum.

Çoklu işlemci desteği olan bir anakart ile 2 tane phenom II X4 2 tane nividia gtx 280 15 gblik 2 tane ram win7 çıkana kadar buna yakın bir sistem türü yaparlar.Böyle bir sistemle ben vistayı win7 gibi çalıştırırım diyorum ve lafımında arkasındayım.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Doğrusunu söylemek gerekirse xp modun win7 üzerinde o kadar hızlı olacağını hiç sanmıyorum. Neticede win7 üzerinde 2. bir işletim sistemi çalıştırma mantığı ile bunu yapacaklar bu da sistem kaynaklarının bölünmesi demek oluyor. Özellikle win7 nin ram xp nin de Cpu kullanımı göz önüne alınırsa oyunlar için performans beklememek yerinde olacaktır. Arkadaşın dediğine gelince o benim de dikkatimi çekmişti vista sp2 yayınlanmadan sp2 desteğinin verilmesi. Ne diyelim adamlar bu sefer geriye dönük uyumluluk olayını sıkı tutuyorlar sanırım :)

win7nin üzerinde 2. işletim sistemi olmuyor işte. farklı bir mantık kullanılmış. normal virtual pc mantigi var fakat programı xpmode olarak çalıştırmak istediğinde virtual pc yi turn off yapiyor. dolayısıyla o an sadece win 7 calisiyor. 10 20mb lik bi virtual host process bellekten yiyor o kadar. officede durum böyle oyunlar için henüz deneme yapmadım ama çok farklı olacağını sanmıyorum. xpmode bana göre windowsun en büyük başarılarından biri. tabi halen bir eksik var programlar kendini virtual pc de çalışıyor olarak görüyor ve dolayısıyla bazı programlar virtual pc üzerinde çalışmamak üzere yazılmış. bu konuda microsofttan veya program yazan firmalardan daha duyarlı olmalarını bekliyorum.