Windows 7 raid sorunu biri yardım etsin lütfen!

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımda raid0 yaptım. windows 7 hdd yi tanımadı. Doğaldır dedim kurulum esnasında driver yükle diyerek gigabyte sata raid driverımı yükledim ve hdd bilgisayarda görüldü. Oh tamam oldu derken ileri dediğimde karşıma şu gıcık hata geldi.

" setup was unable to create a new system partition "

Biraz araştırdım ve Sorunun birden fazla fiziksel harddisk varsa ve bunlar eğer anakartınızda RAID için ayrılmış SATA portlarına takılıysa yaşandığını buldum. Bu sorunu nasıl aşabiliriz arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum. Windows 7 de raid yapmak mümkün olmayacak mı :(

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Biri yardım etsin başlığını görünce yüreğim cız etti ama hiçbir fikrim yok üzgünüm :(

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kurulum yeni bir sistem birimi oluşturamıyor diye basit yoldan çevirebiliriz. bu durumda diski gördükten sonra sen diski sil tekrar oluşturup biçimlendirmeyi denedin mi?

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
doğru yazılımı yuklediğinden eminmisin gigabyte anakrtlara genelde 2 tane raid kontrolcüsü koyabiliyor birisi intel diğeri silicon intelinki matrix storage manager ich9r 10r gibi geçer siloconda gigabyte raid driver diye geçer

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurulum yeni bir sistem birimi oluşturamıyor diye basit yoldan çevirebiliriz. bu durumda diski gördükten sonra sen diski sil tekrar oluşturup biçimlendirmeyi denedin mi?

Evet denedim malesef olmuyor:(

doğru yazılımı yuklediğinden eminmisin gigabyte anakrtlara genelde 2 tane raid kontrolcüsü koyabiliyor birisi intel diğeri silicon intelinki matrix storage manager ich9r 10r gibi geçer siloconda gigabyte raid driver diye geçer

doğru driver kontrolcüsü yüklediğimi düşünüyorum. zaten anakartın kullanım klavuzunda raid yapılandırmasının sadece eflatun portlardan yapılabilceğini okudum. Diğer portlar dediğin gibi ich9r 10r gibi bişeydi ama oradan bağladığım zaman raid yapılandırmasına giremiyorum zaten. Gigabyten ın sitesinden güncel driverı yükledim ama vista driver vardı 7 driverı yoktu. Sanırım 7 nin vistada olmayan driver sorunu var. Yakışmadı bu 7 ye. Başka çözüm önerisi olan var mı?

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet denedim malesef olmuyor:(

doğru driver kontrolcüsü yüklediğimi düşünüyorum. zaten anakartın kullanım klavuzunda raid yapılandırmasının sadece eflatun portlardan yapılabilceğini okudum. Diğer portlar dediğin gibi ich9r 10r gibi bişeydi ama oradan bağladığım zaman raid yapılandırmasına giremiyorum zaten. Gigabyten ın sitesinden güncel driverı yükledim ama vista driver vardı 7 driverı yoktu. Sanırım 7 nin vistada olmayan driver sorunu var. Yakışmadı bu 7 ye. Başka çözüm önerisi olan var mı?

anakartın modeli nedir? yazabilirmisin intel raid kontrolcüsünü biostan açarsan raid bios çıkıyor donanımları kontrol ediyor ctrl+ı ile giriyorsun kontrol ediyorsun gigabyte raid kontrolcüsünede direk biostan giriliyor. gigabytein sitesinden vista driver'ını indir windows 7 için bulamazsın bende gigabyte anakart raid 0 ile windows 7 kullanıyorum sorunsuz

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartın modeli nedir? yazabilirmisin intel raid kontrolcüsünü biostan açarsan raid bios çıkıyor donanımları kontrol ediyor ctrl+ı ile giriyorsun kontrol ediyorsun gigabyte raid kontrolcüsünede direk biostan giriliyor. gigabytein sitesinden vista driver'ını indir windows 7 için bulamazsın bende gigabyte anakart raid 0 ile windows 7 kullanıyorum sorunsuz

sana nası imrendim inanamazsın :) bende gigabyte p35ds3 1.0 revision anakart kullanıyorum. vista driverını indirdim görünmeyen disk yükleme ekranında göründü ama dediğim gibi işte sistem diski yaratılamadı gibi saçma bi uyarı geliyor. kullandığım hdd ise 2xseagate 500gb 7200.12 barracuda. Sen turuncu portlara mı taktın yoksa eflatun olana mı. Eflatun olanın gigabyte raid kontrolcusu olduğu yazıyor anakartın kullanım klavuzunda?

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben senin sorunu yanlış anladım sanırım iyi okumadım:( windows kurulumda problem yaşadın benzer sorunları bende yaşadım dediğin uyarıyı biliyorum benimkinde windows driver istemeden tanımıştı driver gösterince sorun çıkarmıştı aynı şekilde driver göstermeden kuruluma devam edeyim dedim yine sorun olmuştu format atınca düzelmişti hatırladığım partitionları sil yeniden oluştur formatla

anakartının kullanma klavuzunu ozelliklerini internetten inceledim senindekinde yanlızca gigabyte raid kontrolcüsü (silicon) olduğu yazıyor intel ich9r raid desteği yok burada gördüğüm resime gore sarılar intel kontrolcusune bağlı mor olanlar raid için gigabyte kontrolcüsüne bağlı harddiklerin ikiside morlara bağlanacak.oncelikle şunu belirteyim ben anakartı aldığımda ikisiylede raid denemeleri yaptım gigabyte kontrlocü sorun çıkardı dediğin gibi ve performans berbattı raid yapmışım yapmamışım anlamadım hdtune programı ile kurduktan sonra okuma yazma hızlarını test et. intel ich10r ile raid yaptığımda hız mükemmeldi ve sorunsuz çalışıyor şu andada kullanılıyorum zaten.kurduktan sonra vistada cok verim alamadım 7de çalışmadı hatırladığım birkaç ay oldu net hatırlamıyorum. güncel windows driver'ı olmadan raid den verim alamazsın intelden ornek vereyim windowsu ilk kurduğumda normal tek disk bağlı gibi çalışıyor intel matrix storage manager kurulunca tam anlamıyla raid oluyor hd tune'dan belli oluyor

redblooded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım bilgilendirdiğin ve yardımcı olduğun için çok teşekkür ediyorum sağol. Nasıl oldu bilmiyorum ama biostan hdd smart özelliğini açtıktan sonra yüklemeyi yapabildi. Birde raidi tekrar yaptım ve bu sefer disk ismini kendime göre değil de oradaki gibi bıraktım(alakası yoktur büyük ihtimal) Sonuçta raid0 lı bir windows 7 kurabilmeyi başardım mutluyum. Performans iki katına çıkmasada hd tune ile yaptığım testte 163 mb/sn okuma hızı. Ayrıca c deki bi dosyayı yine c de başka bi yere kopyala yaptım snde 51 mb ile kopyaladı. 4,49 gb ı 89 sn de kopyalıyabildi. İstediğim performans artışını sağladım. Yinede kullandığm seagate disk yanlız başına 100 mb/sn okuma hızı olan birdisk. Performansın tam iki katı olmaması normal mi?

Bu arada windows 7 disk performansına yine 5.9 verdi. 5.9 üzeri alabilmek için 500 mb/sn hızla yazıp okuması lazım galiba :D :D

s333

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim tavsiyem arkadaşım önce şöyle strip size 128 kb yap ve tek partition oluştur daha sonra win 7 yi kur tekrar raid menüye gir ve geri kalan miktarla yeni bir tane daha oluştur ve işletim sistemine tanıt bu şekilde hem daha performans alırsın okuma yazma hızlarında emin ol

AToReX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gigabyte x58 anakart+ raid + win7 64 bit sorunsuz.