Windows 7 mavi ekran hatası 1055

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda oyunları açarken sıkıntı yaşamaya başladım. Öncelikle pes 2013 ile başladı, her zaman sorunsuz oynadığım bu oyun şöyle bir hata verdi: Minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor. Sonra bazı oyunlara girerken mavi ekran vermeye başladı.
lYWvZB.jpg
lYWvNp.png

DXd4Wy.png

jJWVpg.png

Ben bunun ardına ürün kurtarma diski ile format attım. Güncelleştirmeleri de yaptım. Fakat bana mısın demedi. Acaba sorun donanımsal mıdır ?
Bilgisayarımın özellikleri:
CASPER NIRVANA
Windows 7 home basic 64 bit
6144 ram
EKRAN:
O2L7mD.png

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Ben bilgisayara meraklıyım, sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ama henüz başındayım. Yine de bence sorun ekran kartında. Bazı yerlerde bu sorun için ram ile alakalı demişler. Şimdiden teşekkürler herkese

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sorunun ramlerden olma olasılığı yüksek Ramleri test ett sorun var mı diye bunun için yazılımlar var araştırır isen bulabilirsin

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki deneyeceğim. eğer ramlerde sorun varsa nasıl bir işlem yapmam gerekir ?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
peki deneyeceğim. eğer ramlerde sorun varsa nasıl bir işlem yapmam gerekir ?

İki ram iniz varsa önce birini sonra diğerini deneyin sağlam olan kalsın bozuk olanı çıkartıcaksınız mecbur eğer ram lerdense power danda olabilme ihtimali var....

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,276
Burdan Burda Bulunan Sayfada 1055 Hatasına Daır Verılen Hatanın Ram Kaynaklı Olduna Varılmıs.

Buna ILave olarak kullandınız Oyun Craklarıda Yapabılır.

Memtest Programı Ile Ram larınızı Test Edınız. EN saglık SOnucu O Sekılde alabılırsınız..

Iyı Forumlar.

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
memtest86 ile ramleri deneyeceğim ama boş cd gerekiyor. Cd olmadan kullanmanın yolu var mı ? Ya da ramleri test etmek cd siz bir programla mümkün mü ?

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
memtest86 ile ramleri deneyeceğim ama boş cd gerekiyor. Cd olmadan kullanmanın yolu var mı ? Ya da ramleri test etmek cd siz bir programla mümkün mü ?

Usb boot versiyonu vardır bir araştır googl'de olmadı usb'ye atabilirsin.

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usb boot versiyonu vardır bir araştır googl'de olmadı usb'ye atabilirsin.
Dediğini yaptım ama bios ayarlarında usb den başlat yok. sadece cd/dvd için var. yarın bi cd alırım artık öyle yoklarım ramleri. yazarım buraya da. neskalii ramleri çıkartmayı falan da son aşama olarak düşünüyorum. bu arada çok çok tesekkür ederim ilgilendiğiniz için hepinize

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Dediğini yaptım ama bios ayarlarında usb den başlat yok. sadece cd/dvd için var. yarın bi cd alırım artık öyle yoklarım ramleri. yazarım buraya da. neskalii ramleri çıkartmayı falan da son aşama olarak düşünüyorum. bu arada çok çok tesekkür ederim ilgilendiğiniz için hepinize

Birde bilgisayarı başlattığın da Boot menü yazar F10 veya F9 gibi öyle bakın Usb görünecek mi,olmadı Cd ye boot ederek yaparsınız artık.

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde bilgisayarı başlattığın da Boot menü yazar F10 veya F9 gibi öyle bakın Usb görünecek mi,olmadı Cd ye boot ederek yaparsınız artık.
Ordan da görünmedi. Şimdi cd aldım onunla deneyeceğim. Sonuçları yazarım buraya

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar test ettim. 4 saat sonundaki sonuç bu ;
1PGjAG.jpg
5buçuk saat sonraki sonuçta bu;
ElyQk9.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hata yok diyor ama diğer bilgilerde bir sorun var mı mesela onu tam anlayamadım. Acaba sorunu algılayamadı mı ? ramleri çıkartmayı yine de denemeli miyim sizce ? bir de ramlerle ilgili değilse ne ile ilgili olabilir? neskalii power dan da olma olasılığı var demişsin mesela. O zaman ne yapmalı nasıl anlamalı ?

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben ramleri birer birer taktım. İkisinde de hata devam ediyor. Yani ben tüm bunlardan sorunun ramlerde olmadıgını anlıyorum. Yok mu bu konu hakkında bilgisi olan ? Sorun ne olabilir ?

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar ben ramleri birer birer taktım. İkisinde de hata devam ediyor. Yani ben tüm bunlardan sorunun ramlerde olmadıgını anlıyorum. Yok mu bu konu hakkında bilgisi olan ? Sorun ne olabilir ?

Bilgisayar Açıldığı an itibariyle mi sorun yapıyor ? sadece oyunlara girmeye çalıştığınızda mı ?

sorun yok görünüyor

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar Açıldığı an itibariyle mi sorun yapıyor ? sadece oyunlara girmeye çalıştığınızda mı ?

sorun yok görünüyor
Açıldığından itibaren değil. Bazı oyunlara girerken veriyor hatayı. Örneğin; assassin's creed 3 ve nfs rivals. Ama her oyunda da değil mesela bfme 2 de sorun yok. Sadece oyuna girerken yaşadığım bir sorun da değil. Şu an hatırlamıyorum malesef ama farklı bir kaç işlem için de aynı hatayı almıştım.

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Açıldığından itibaren değil. Bazı oyunlara girerken veriyor hatayı. Örneğin; assassin's creed 3 ve nfs rivals. Ama her oyunda da değil mesela bfme 2 de sorun yok. Sadece oyuna girerken yaşadığım bir sorun da değil. Şu an hatırlamıyorum malesef ama farklı bir kaç işlem için de aynı hatayı almıştım.

Oyunlarda sorun olabilir mi bilgisayarın sıcaklık durumu nedir tam kesin emin olmak zor ?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ekran kartındanda olabilir o oyunlarda aşırı ısınıyomu kartın bi aida 64 le ısı değerlerine bak bence.....

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
XWENjO.png

Bu hiçbir oyun veya program açık değilken. Sadece bu sayfa açıktı.
P3ONdb.png

Bu da bfme 2 yi açtığım zaman ki sıcaklık değerleri arkadaşlar

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Değerler yüksek geldi bana hiç normal değerler değil bunlar fanların ne durumda

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerler yüksek geldi bana hiç normal değerler değil bunlar fanların ne durumda
fanlarımın durumu derken ? bilgisayarı alalı 1buçuk sene oldu. ilk defa dün ya da önce ki gün fanları temizledim süpürge makinesi ile

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
chnclk; Hd tune programı ile birde hdd sonuçlarını bakalım işlemci sıcaklık değerleri yüksek bundan dolayı olma ihtimali yüksek ama siz genede hddyi de bir tarama yapın emin olalım malesef bu mavi ekran hataları problem biraz.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
XWENjO.png

Bu hiçbir oyun veya program açık değilken. Sadece bu sayfa açıktı.
P3ONdb.png

Bu da bfme 2 yi açtığım zaman ki sıcaklık değerleri arkadaşlar

Stok fan ile kullanıyorsanız yük altında o değerler normal. Tj. Max olarak 100 dereceye kadar yolu var. Ayrıca ısınmadan dolayı mavi ekran hatası vermez, ısı değerleri biosta ayarlıdır. Belli bir limitin üzerine çıkıldığında bilgisayar zarar görmesin diye kendini resetler mavi ekran hatası vermez. O program da her zaman doğruyu vermez en sağlıklısı biostan bakmak.

Muhtemelen anakartınızın slotları bozuktur ya da HDD'niz bad sector hatası veriyor. HDD belli bir noktayı okuyamadığı için o hatayı veriyor. Başka bir ekran kartı ile deneyin. Sorun yüklediğiniz yanlış driverlar'dan da kaynaklanıyor olabilir. Windows 8 geçiş yapın. Ekran kartınızın driverini güncelleyin. Ya da CD ile gelen sürücüyü kurun. Bios güncellemesi yapın. Yazılımsal bir sorun varsa bunlarla düzelecektir. Bu hata özellikle yanlış driver yüklendiğinde ortaya çıkıyor.

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chnclk; Hd tune programı ile birde hdd sonuçlarını bakalım işlemci sıcaklık değerleri yüksek bundan dolayı olma ihtimali yüksek ama siz genede hddyi de bir tarama yapın emin olalım malesef bu mavi ekran hataları problem biraz.
Aynen problem ama bilgisayarı en iyi şekilde, sorunlarla uğraşırken öğreniyorsun bence. Bu yüzden servise ya da bir tamirciye vermiyorum. Uğraşmak keyifli ama umarım sonunda çözmüş oluruz :)) Hd tune ile test ediyorum şimdi. Sana yine çok teşekkür ediyorum yardımcı oldugun için.

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
basbeLası ; Değerler laptop için bence normal değil hocam kendi görüşüm, Sıcaklıkdan dolayı doğrudur kendini resetler, fakat bu programların,oyunların başlatma sürecinde sıcaklıktan dolayı Blue screen hatası aldığımı biliyorum düşük ihtimalde olsa, aynen dediğiniz gibi sorunun hdd olma ihtimalide olabilir.

chnclk ; Rica ederim yardımcı olursak ne mutlu bize,insan kendi sorunlarını çözmesi güzel her açıdan.;

Ayrıca konuya bir ek olsun mavi ekran hatalarının dökümünü aşağıdaki linkde bulunan programı indirirek görebilirsiniz;

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taradım harddiski ;
nPJZb1.png

Sonuç bu. İki tane kırmızı nokta var. Binde birine tekabül ediyor.
Bunlar da 'health' kısmında yazanlar ;
9XD0WQ.png

Vp3mNr.png

'(C2)Temperature' satırına tıklamışım mavi renkli çıkmış. Orası normalde kırmızı veya sarı değil diğerleri gibi renksiz bir satır.
Son olarak 'benchmark' testi;
O2ymlZ.png

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Yukarıda da söyledim. HDD'niz de bad sector hatası var. Yedek sektörler atamnasına rağmen HDD hala sorunlu. Bu şekil de kullanmaya devam ederseniz disk kısa bir süre sonra tamamen işlevini yitirir.

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda da söyledim. HDD'niz de bad sector hatası var. Yedek sektörler atamnasına rağmen HDD hala sorunlu. Bu şekil de kullanmaya devam ederseniz disk kısa bir süre sonra tamamen işlevini yitirir.
Peki ne yapmam gerekir ? Sorunum sizce kesinlikle bunla mı alakalı ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Peki ne yapmam gerekir ? Sorunum sizce kesinlikle bunla mı alakalı ?

Başka bir HDD ile deneyin. Hardisk de sorun var. Önce ki mesaj da olabilecek sorunların hepsini söyledim. Başka sorun olsa da o hardisk atanan sektörleri bitirdiğinde işlevini yitirecek.

chnclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım, peki herhangi bir yazılım ile düzeltmek mümkün mü bunu ? Bir de bir yerde okudum her harddiskte az da olsa olurmuş bu hatadan. Sıfır hata olması mümkün değilmiş. Ayrıca harddisk boş bir alan ile oluşturulduğundan bu hatayı görmezden gelmesi mümkünmüş. Yani okunmayan noktaları boş alana transfer edip arızaya sebep olması engelleniyormuş, windows tarafından otomatik olarak. Sonuçta dediğim gibi binde birine tekbül ediyor.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Anladım, peki herhangi bir yazılım ile düzeltmek mümkün mü bunu ? Bir de bir yerde okudum her harddiskte az da olsa olurmuş bu hatadan. Sıfır hata olması mümkün değilmiş. Ayrıca harddisk boş bir alan ile oluşturulduğundan bu hatayı görmezden gelmesi mümkünmüş. Yani okunmayan noktaları boş alana transfer edip arızaya sebep olması engelleniyormuş, windows tarafından otomatik olarak. Sonuçta dediğim gibi binde birine tekbül ediyor.

Söylediğim gibi hardisk yedek de olan sektörleri atamış. Bu sektörler de bittiğinde hardisk işlevini yitiriyor. Bad sectör dışında başka hatalar da mevcut.

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
chnclk; Malesef HDD değiştirmek zorundasın yukarıda, Arkadaşın dediği gibi açıklamayı yapmış kısa zaman içerisinde verilerinizi alın ve Garantiye gönderin, geçmiş olsun.