Windows 7 kurulumu sorunu

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Öncelikle hepinize iyi akşamlar.Şimdi kuzenlerimin bir bilgisayarı var hiç anlamazlar işletim sisteminden formattan falan gerçi bende anlamam. :) Ama şöyle bir sorun var xp kullanıyorlar ama xp açılmıyordu her seferinde bilgisayarcı 30 lira alıyormuş (yazıklar olsun o kadar para alana ).Bende dayanamadım sonunda dedim ben yaparım vermeyin dedim para ki ama bende yapamadım. :) Sorun şu şimdi torrentten windows 7 ultimate dosyasını çektim iso olarak dvdye yazdırdım sonra gittim pcyi açıp biosdan boot seçeneğini cd-dvdye ayarlayıp dvdyi taktım ve sonunda kurulum falan bitti çalıştırdım işletim sistemini sonra dedim ki dvdyi çıkartıp biostanda fabrika ayarlarına alıp bilgisayarı yeniden başlatayım dedim ama bilgisayarı yeniden başlattığımda entry key detected dedi ve kaldı bende biosa girdim boot bölümünden floopy driver gibi birşey vardı galiba onu seçtim devam dedim ama oda görseniz kaç dakikadır dosyalarla uğraşıyor öyle oluncada bıraktım yarın gelip yeniden kurmayı denerim dedim.Sizce sorun ne olabilir abilerim arkadaşlarım :) yardımcı olabilirmisiniz?Yazıyıda uzun tuttum kusura bakmayın. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Neden ayarları sıfırladınız ki? Bence orada hata yapmışsınız. :D.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Neden ayarları sıfırladınız ki? Bence orada hata yapmışsınız. :D.
:D Onu yapmamdaki sebep boottan cd-dvd diye ayarlamıştım hani dvdyi çıkartıp başlatırken sorun yaratır diye düşündüm :) yaratmazmıydıki?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Yaratmazdı. Binlerce kişi de öyledir bildiğim kadarı ile. Temiz bir format daha atıp açmanızı öneririm :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Ne demek, umarım işe yarar :)

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Bugün gittim tekrar kurdum kurulmasına kuruluyor bir sorun yok ama dvdyi çıkartıp başlatınca siyah ekranda bekliyor biostaki ayarlarından diye düşünüyorum bende dvd içindeki boot klasörünü windows içindeki boot ile değiştirmek istedim ne yaptıysam değiştiremedim f8 ile güvenli modu açmaya çalıştım f8e basılı tuttukça kasadan sesler çıkıyor bırakmayıncada devam ediyor ses :( bios başlatırken dvdden başlatıyor sanırım onun için dvd içinde çalıştırınca sistem açılıyor ama bir türlü dvdsiz çalıştıramadım boot klasörünüde atamadım denetim masasında da daha önce kimlik bilgisi yöneticisi açılıyordu şimdi onuda katlettim oda açılmıyor "0x080070425" hata kodu veriyor ne kötü bir durumki google'da da hata kodu ile ilgili sadece 2 site var :( bilgisayarı her açarken kurulum dvdsi içinde olması gerek.Ne önerebilirsiniz arkadaşlar?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Kurulumu yaptıktan sonra ayarları sıfırlama değil de sadece boot seçeneğini HDD olarak değiştirsen yeterli

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Kurulum dosyası ile ilgilidir belki de. Bir de bios pilini çıkar ve tak

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Kurulum dosyası ile ilgilidir belki de. Bir de bios pilini çıkar ve tak
Yarın gittiğimde başka bir kurulum dosyasını kurarım dediğin gibi.Pil falan pek anlamam daha önce kasayı açmışlığım yok. :)Olmazsa böyle idare etsinler zaten 2-3 aya yeni bilgisayar alacağız diyorlardı.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Benim de kuzenlerimin bilgisayarını geçen gün 35 tl karşılığı kurmuş bir bilgisayarcı. Xp yüklü ancak virüs kaynıyor. Ses yok, virüs programı iptal ve kasıyordu makine. Komple format atıp Windows 7 kurdum.. Gül gibi oldu :)

lordmarsell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşım

indirmiş olduğun site + windows 7 yansıması acaba doğrumu site güvenilebiliecek düzeyde bi sitemi ?

neyse onları geçelim eğer sorunun devam ediyorsa yaz buraya ben sana düzgün bir windows 7 indirme linklerini bildireyim .

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
merhaba arkadaşım

indirmiş olduğun site + windows 7 yansıması acaba doğrumu site güvenilebiliecek düzeyde bi sitemi ?

neyse onları geçelim eğer sorunun devam ediyorsa yaz buraya ben sana düzgün bir windows 7 indirme linklerini bildireyim .

Valla bugün sordum kuzenlerime bir sorun varmı diye yok dediler. :) Zaten kız oldukları için cd falan fazla takmıyorlarmış sadece başlarken takılı kalması gerekiyor onlarda dedi tamam biz öyle kullanırız zaten kısa bir süre kullanacaklarmış.Sağol yinede. :)