Windows 7 Kurmaya Çalışırken Hata Alıyorum

Ankaraguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ankara'dan Hepinize Selamun Aleyküm. Aranıza Yeni katılıyorum Konu yanlış yere açıyor olabilirim Acemiyim Kusura bakmayın Başımda Büyük bir sıkıntı var burada yardımıma çözüm edecek arkadaşlar abiler ablalar arıyorum.

Bilgisayarım'a Windows 7 İle Format atacağım Fakat bir sorun oluyor.

Arkadaşlar Bilgisyar'a Windows 7 yi kurmaya çalışırken ilk 2 adımı geçtim.Şimdi yükle dedikten sonra Aldığım hata.
Bilgisayarı CD/DVD den başlatıp Windows7 DVD sinide takıyorum ve kuruluma başlıyorum. Siyah ekranda bir iki ekran geçtikten sonra "Windows Yükle" başlıklı pencerede "Yüklenecek Dil" "Saat ve Para Birimi Biçimi" "Klavye veya Giriş Yöntemi" seçimi yapılabilecek kutucukların olduğu pencerede "İleri" tuşuna tıklıyorum. Logo altında Windows 7 yazısı altında "Şimdi yükle" butonuna tıklıyorum. "Kurulum başlıyor..." yazısı bir süre bekliyor. Ve "yüklenecek sürücüyü seçin" diye bir pencere içinde "Sürücü yükle" başlıklı bir pencere daha açılıyor ve "Gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik. Sürücü disketiniz , CD , DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın." yazısı görüntüleniyor ve sağ altta Gözat,Tamam,İptal düğmeleri var.Tamam'a tıkladığımda altta "Yeşil" renkli bir animasyon ilerliyor ve sonunda "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı.Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatın" diye yazıyor. Tamam'ı tıklattığımda pencere kapanıyor ama hiç bir ilerleme olmuyor. Gözat butonuna tıklattığımda "Klasöre Gözat" başlıklı pencere açılıyor ve orada görülen sürücüler ise:
* Disket Sürücüsü (A: )
* Disk Sürücüsü (C: )
* Disk Sürcüsü (E : )
* CD Sürcüsü (D: )
* Boot (X: )
gibi seçenekler geliyor. CD takılı sürücüyü seçtiğimde yine "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı.Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatın" yazıyor.
Burada kalıyorum ve daha ileri gidemiyorum.
frown.gif
frown.gif

Yardımlarınızı Bekliyorum...:SAYGILAR

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
evet biraz yanlis olmus pc genele acsaymissin keske

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu tip hatalarla uğraşmamak adına usb'den format atmayı deneyin derim.

Ankaraguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız İçin teşekkür ederim fakat Nasıl yapabilirim bilemiyorum yardımcı olurmusunuz acaba Flash bellek ile nasıl format atabilirim ?

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Usb Uneboot sanırım yanlış yazmadıysam program var. İndirip yükleyin kullanımı basittir.

Yada var olan kurulum dvdnizin içindeki verileri olduğu gibi usb içerisine çıkartın.

Bilgisayar zaten usb nin içindekileri okuyacağından sorununuzu giderebilirsiniz.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Cevabınız İçin teşekkür ederim fakat Nasıl yapabilirim bilemiyorum yardımcı olurmusunuz acaba Flash bellek ile nasıl format atabilirim ?

Elinizde windows 7 iso dosyası varsa winrar ile 4 gb lık bir usb belleğe çıkartın ve pc başlatırken usb gösterin gerisi aynı dwd den format atmak gibi

Ankaraguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Bilgisayarım Masaüstü Açıkken Xpden Windows7 ye Özel Yükleme İle Kurulumunu gerçekleştirdim Fakat bir sorun var ? DVD RW Çalışıyor Sesi geliyor Işığı yanıp sönüyor Cd Takınca okuyor fakat Göstermiyor hangi Cd Yi taktıysam aynı sorun var Xp deyken çalışıyordu Hatta Windows 7 Kurulumu bitene kadar çalıştı ama şimdi okumuyor. FirmWare Programını da Kullanarak Güncelleştirdim ama yine aynı kablolarını değiştirim yine aynı bu nedir neden kaynaklanır ki ?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Dvd rom veya hdd baglantilarini kontrol et istersen, tasinabilir bilgisayar kullanıyorsan dvd rom un optik okuyucusunu temizlemen sorunu buyuk ihtimalle cozecektir, sorun cozulmezse dvd rom malesef omrunu tamamlamis demektir.

Ankaraguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Goodtornado Bey Şuan sorunumuz o değil Dwd Rw Cdyi Okuyor ama Göstermiyor Işığı yanıyor sesi geliyor ama Cd açmıyor.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Win10.png

Tahminime göre sen sürücü yükle kısmına girdiğin için göz at felan diyor sana. Ben windows 7 beta zamanında yüklerken yapmıştım o hatayı.
Eğer buraya gelince sürücü yükle tuşuna basarsan olmaz. Yüklemek için sürücü seçeneklerine girip hangi kısma yükleyeceksen seçip ileriye tıklamalısın sonra.

Ankaraguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Format Kısmı bitti gitti Hal oldu sağolasın. Şimdi sıra şunda Dwd Rw hiç bir şekilde Cd okumuyor Neden okumuyor XPdeyken gayet güzel okuyordu w7 yukleyınce okumuyor artık nedendir ?