Windows 7 : Klasörlere Arka Plan Atamak

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
400f10056590vo0vk7dmfxj.jpg
Dosya ve Klasorler, Kisisellestirme
Eger dilerseniz tipki Masaüstünde arka plan kullandiginiz gibi klasörlerde de kullanabilirsiniz...

images5i.jpg

1- Klasör arka plani.rar dosyasini indirin.

http://www.box.net/shared/0p2a7t9s6p

2- Içinden 3 adet klasör çikacak;

32 Bit
64 Bit
Düz renkler.

3- Isletim sisteminize uygun olan klasörü (32-64 Bit) açin, ardindan Install.bat dosyasina sag tiklayin ve Yönetici olarak çalistir (Önemli) deyin.

sshot11.png

4- Gereken onaylari verin.

sshot7ua.png

5- Bilgisayari yeniden baslatin.

6- Program klasörlerin Özellikler menüsüne Folder Background adinda bir sekme ekliyor. Arka plan atamak istediginiz klasöre sag tiklayip Özellikler deyin ve Folder Background sekmesini açin.
a-) Set Image butonuna bastiginizda bir Gözat penceresi açilacak. Pencereyi kullanarak arka plan olarak atamak istediginiz resmi bulun ve çift tiklayin.

b-) Yazilara gölge efekti uygulamak için Shadow the text kutucugunu isaretleyebilirsiniz. (Sadece simge görünümlerinde çalisir)

c-) Eger alt klasörlere de uygulamak istiyorsaniz Aply to sub folders also kutucugunu isaretleyebilirsiniz.

sshot9d.png

Eger resim yerine düz renkler kullanmak isterseniz 6/a adiminda, resim yerine Klasör arka plani.rar dosyasindan çikan Düz renkler klasöründeki renklerden birini gösterin.

sshot10r.png

7- Yukaridaki ayarlari dilediginiz gibi ayarladiktan sonra Uygula deyin. Degisikliklerin aninda uygulanmasi lazim. Tamam deyip çikin.

Uyarilar/Notlar
tips100.png

Özellik kök klasörlerde çalismiyor.
Bazen arka plan görüntülenmiyor fakat oturum yeniden baslatildiginda düzeliyor.
Yazilimin orjinal kaynagina buradan ulasabilirsiniz. Yazilim Windows Vista için hazirlandigindan Windows 7 uyumlulugu adina üzerinde 1-2 oynama yaptim.

orjinal kaynağı buradan ulaşabilirsiniz
http://www.aveapps.com/
kaynak
nonsaparan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çok sagolun ben bir ricada bulunmak istiyorum flash bellek için arka plan resim değişikliliği nasıl oluyor acaba... win7 için netten baktım ama sadece xp için var...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çok sagolun ben bir ricada bulunmak istiyorum flash bellek için arka plan resim değişikliliği nasıl oluyor acaba... win7 için netten baktım ama sadece xp için var...
Ben win7 de hdd nin arka planını değiştirdim sanırım flash bellek için de geçerlidir; istediğin klasöre girip sağ tıkla özellikler de aynı yer açılıyor yine

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim program iyi iyide ben hangi resmi koyarsam koyayım hep çoklu çıkıyo yani genelde 3x4 tane resim çıkıyo aynu resimden nasıl halletcem bi yardım etsen?