Windows 7 Kaç Günde Kırılır?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
ne crağiymiş o sorması ayıp? Saçmalık bence...

Bu arada kanımca microsoft da birazcık kırılmasını istiyor gibi geliyor bana.. Kullanım açısından tekeli elden bırakmamak için olabilir.. Bir fikir sadece..

Aynen katılıyorum. Düşünsenize bütün korsanı engellemiş olsa dünyada kim bilir kaç kişi windows kullanmayı bırakır. Önemli bir ölçüde kullanıcı kaybı yaşayacaktır. Bu sadece bir başlangıç olup, gerisi de hızla gelecektir.

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aslında 2 değil 20 liraya verseler, korsan yazılım oranı %70-80 oranında düşer.
Hesaplasanız microsoft daha karlı çıkar. Çünkü sürümden kazanır.
Ki ortalama 1000 TL verip bilgisayar alanların %90ı da 20-30 TL yi de gözden çıkarır. Ama microsoft öyle istemiyorsa vardır bir bildiği.
%25 lisanslı kullanan yeter bana diyorlar. :)
Valla keyifleri bilir.. Biz her fikre saygı duyarız. :)

yazılım firmasında çalışanların maaşlarını harcanan iş gucunu elektrik parası su parası dukkan kirası bilgisayar masrafları yeme içme yazılım geliştirme yazılımlarının ucretleri vs vs bu liste uzar gider. bunları hesaba katmıyorsun sanırım.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Ayni gün düşer torrent sitelerine :D

yagmaci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bi üfürükcü hocaya gittim şöyle dedi:"3 vakte kadar windows 7'in kırılacak evladım"

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Aklıma hemen bir atasözü geldi bilenler bilir

"Gerçek sadedir onu biz büyütür biz süsleriz ama o asla değişmez"

Reaksiyon puanı
0
Çekirdeğin tümüyle değişeceğini hatırlatırım ;)
Artık öle önüne gelene buyur diyen çekirdek bozuntusu kernel yerine belki insanların işleyişini çözmesi için aylar geçmesi gerekecek yeni bir çekirdek olacak karşımızda.
Dolayısıyla crack olaylarının çıkması zaman alır. Tabi microsoftun crack sızdırması olayı ayrı bir bakış açısı. Bunun doğruluğu düşünülürse win 7 ile aynı gün crackler de çıkacaktır.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kırılsın yda kırılmasın önemli değil adam gibi olsun verir parasını alırım uğraasamam crack falan hem günellemelerde hata veriyo

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
boşuna kendinizi tüketmeyin kırdılarbile hatta beta yazısın falan hepsi tek pakette
inanımıyorsanız bakın görün google amcaya

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ohooo haberiniz yok mu kırdım bile :D

Reaksiyon puanı
0
ohooo haberiniz yok mu kırdım bile :D

kırdım dediğiniz şey zaten official beta süresi içerisinde size tanınan hakların kesilmiyor olamsından ibaret olabilir mi sizce de ?

bencede bu çalışıyor denilen crackler 1 ağustos 2009 günü geldiinde çok kırılcaklar :) bi hüzün sarcak böle ortamı

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazılım firmasında çalışanların maaşlarını harcanan iş gucunu elektrik parası su parası dukkan kirası bilgisayar masrafları yeme içme yazılım geliştirme yazılımlarının ucretleri vs vs bu liste uzar gider. bunları hesaba katmıyorsun sanırım.

Mesajımda yazdıklarımı anlamadığınızı düşünerek şöyle örnekleyeyim. Toplam üretim maliyetinin önemli kısmı bir kerelik olan (ar-ge, yazılım geliştirme süreci, dvd kayıt masrafları, reklam giderleri vb.) bir ürünü tanesi 100 liradan 10 tane satarsanız 1000 lira kazanırsınız. 25 liraya 50 tane satarsanız 1250 lira kazanırsınız.
Ki bu sadece basit bir örnek. Kullanıcıların kaçta kaçı lisanslı işletim sistemi kullanıyor ki? Yada pc alanların kaçta kaçı satışa sunulan sistemlerin sadece lisanslanmış olması için verilen, dandirik home yada starter türü lisanslarla kullanıyor.
Kimse kimseyi kandırmasın, pcyle birlikte zorla verilen home, starter, home basic hatta home premium tarzı şeyler pek tutmuyor. Adam parasını verip lisanslı pc alıyor home basic kullanıyor. Öbür yandan başkaları beş para vermeden, pro yada ultimate türü yazılım kullanıyor. Doğal olarak basic lisansa sahip olan da lisanssız da olsa pro sürüm yüklüyor, oldumu o da illegal :). Bu yüzden lisanssız kullanım oranı açıklanan istatistiklerden çok çok öte aslında.. Neden hazır pcler pahalı olurda toplama ucuza gelir? Çünkü toplamada zorla itelenmeye kakalanmaya çalışılan beş para etmez home basic filan türü kazıklar yoktur. Microsoft ürettiği yazılımları ve illegal aktivasyonlarını sızdırma oyunlarıyla uğraşacağına, pazarlamada biraz insaflı davransa çok daha fazla lisans satıp, çok daha fazla kar edebilir diye düşünüyorum..

Microsoftun üst düzey yöneticilerinden biri açıklamasında: "Korsan kullanacaksanız microsoft yazılımlarını kullanın" demiş.
Neden demişler: "Çünküüüü korsan kullananlar da nasıl olsa kullandığı yazılımlara alışacak, birgün lisanslısını alacaktır." demiş. (bence saçmalamış).

Çekirdek değişecekmiş şuymuş buymuş hikaye kardeşim.
Final sürüm çıksın görürüz o yeni çok güçlü çekirdeğin kaç saatte kırıldığını (sızdırıldığını). ;)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
adamlar hazırlamış bekliyolardır..parası olan microsofta dua eder olmayanda kıran arkadaşlara dua eder olur biter..

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Hepsiburada da vista ultimate 860 lira. O kadar para vereceğime oturur kendim yazarım. :) Bu arada linux kullanıyorum.

Windows 7 aynı gün kırılır diyorum.

srdrvrl

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence windows 7 finali piyasaya verilmeden adamların ftpp serverlarından çalıpta kırarlar. İşleri belli olmaz

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Microsoft tilki gibi yatmış bekliyor :D
Zamanında mahalleden birisinin bilgisayarına kurduğum sisteme elimde geçerli lisans olmadığı kendi lisansılmla kurulum yapmıştım, lanet herifle o kururum yaptığım bilgisayara değil de bana mesaj gönderdiler sisteminizi lisanslayın diye ve lisansım kara listeye alındı :(
O gün bu gündür No Lisans 4ever Crack diyorum :D

Bu arada Windows 7'nin de kırılması o kadar da zor değil, arkadaşların da dediği gibi şimdiden yazmışlardır crackleri de bekliyorlardır bile :D

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çıktığı hafta kırılır bence yapı olarak vistaya benzediği için hackerların vista tecrübesi sayesinde çabuk kırılır

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Adamların zaten elinde deneme oyuncağı var (şuan piyasada olan RC) RC'den sonra tutup leblebi çekirdek değişimi felan zaten olmaz. Onun için çoktan tüm mekanizmayı çözmüşlerdir. Onun için en fazla 48 saat derim.