Windows 7 İçinde Windows XP Geliyor!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Windows 7 ile ilgili bir söylenti daha sağlam kaynaklarca doğrulandı. Windows 7, geçmişe yönelik uyumluluk için Windows XP barındıracak. Peki sistem nasıl çalışacak?

Windows 7'nin bir özelliği daha gün yüzüne çıktı. Etrafta gezinen söylentilerin yerini gerçekler alırken eski yazılımları eskiden olduğu gibi çalıştırmak isteyenlere gün doğdu. Her ne kadar bu özellik her Windows 7'de olmayacaksa da, en tepe sürümler olan Enterprise, Ultimate ve Business sürümlerinde sanal Windows XP'yi görebileceğiz. Peki bu Windows XP nasıl çalışacak?

vxp_181240862127.jpg

Kurulumdan sonra sanal olarak çalışabilen yazılımlar​

Donanım Destekli Sanallaştırma

Microsoft'un Hyper V'sini örnek alan sistem, bahsedilen Windows 7 sürümlerini satın alan kullanıcılara Windows XP'yi sistemin bir parçasıymış gibi kullanma imkanı verecek. Teknik olarak siz yine bir Virtual PC kurulumu yapıyorsunuz ama bu sanal makine yardımıyla yazılımları sanki masaüstünüzde gibi kullanabiliyorsunuz (VMware Fusion gibi). Ayrıca bu şekilde, her bir kullanıcı Windows XP'nin lisanslı bir kopyasına da sahip olacak. Sistemin ismi ise kısaca XPM, uzunca ise Windows XP Mode olarak anılacak.

:: Yeni özelliği beğendiniz mi?

Bilgi için: Paul Thurrott
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Microsoft iyice tıstı sanırım uyumsuzluk vs.. olurda vista daki gibi yanarız diye :D Yoksa hayatta yapmaz :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Olan bize oldu Vistanın ilk kullanıcılarıydık program oyun çok sıkıntı çektik ilk başlarda fakat hiç isyan etmedim vistayı sevdim çünkü hele ki forumlarda vista aşağı vista yukarı eleştirileri okuyunca daha da fanatiği oldum. Sanılanın aksine vista kötü bir işletim sistemi değil, XP gibi düşük ram ve işlemciyle iyi çalışmıyordu. Zaten yeni çıkan oyunlarda 3 - 4 GB istemiyor mu, gelecek bu PClerde, vistada ona göre kendisini ayarladı ama erken ayarladı :D

Windows 7 vista kullanıcıların sistemkar sorunlarının derleyip toparlanması diyebiliriz kısaca. Örnekle de gördüğümüz gibi en çok uyumluluk problemleri vardı ve göğsünü kabara kabara bu konuya açıklık getiriyor...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Valla Windows 7 çok fena geliyor.

Alem işletim sistemi görecek.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bu Özelliğinin olacağını biliyordum ;)
Gerçekten iyi düşünülmüş.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Ne gereksiz bir iş !

Xp'nin fişini çekecekleri günü her boş vakitlerinde dahada yakına çekiyorlar daha sonra yeni çıkarmayı düşündüğükleri sistemin içine xp'yi katıyorlar bu nasıl mantıktır?

Madem uyum sorunu yaşıycaklarını kabul ediyorlar neden bunu düzeltmek için geçici veya kolay yola kaçarak çözüm bulmaya çalışıyorlar?

Diyceksinizki bu kadar ters bakıyorsun windows'a neden kullanıyorsun? hemen cevaplıyım malesef birçok şirket, program onlara tapıyor ve çoğu şirket diğer işletim sistemlerini yeteri seviyede umursamıyor !

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Ne gereksiz bir iş !

Xp'nin fişini çekecekleri günü her boş vakitlerinde dahada yakına çekiyorlar daha sonra yeni çıkarmayı düşündüğükleri sistemin içine xp'yi katıyorlar bu nasıl mantıktır?

Madem uyum sorunu yaşıycaklarını kabul ediyorlar neden bunu düzeltmek için geçici veya kolay yola kaçarak çözüm bulmaya çalışıyorlar?

Diyceksinizki bu kadar ters bakıyorsun windows'a neden kullanıyorsun? hemen cevaplıyım malesef birçok şirket, program onlara tapıyor ve çoğu şirket diğer işletim sistemlerini yeteri seviyede umursamıyor !

Ne yapsınlar yani !
Oldukları Yerde Dursunlar mı ?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Her ne kadar DirectX 11 için beklesemde buda gayet sağlam bir iş.
Ah microsoft ah bi yeni bir görüntü vermedin bize 2006 yılının aerosunu kullancaz windows8 e kadar...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bu özelliği daha önce macos x kullandı macos x in içinde klasik macos 9 vardı ve performans iyiydi ozamanlar macos x için program bolluğu olmadığından klasik macos programları bu şekilde çalışıyordu

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
desenize bu defa bill amca pabucu damda görmek istemiyor :D

IncredibleTurk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük üstadlar bir senfoni bırakır ve öyle tarihe yazılırlar. Bence Microsoft'un senfonisi Windows Xp oldu arkadaşlar ve bunu Windows 7 gibi ses getiren ve tam sürümü çıktı mı büyük fırtınalar koparacak olan işletim sisteminde bile kullanıyorsa gerisini siz düşünün. Ben Windows XP'den artık ufak ufak sıkılmaya başladım. Vista'ya geçemememin tek sebebi sahip olduğum Creative Sound Blaster 5.1 vista sürücüsü olmayışı. Köklü ve tekel olan bir firmanın böyle bir hata yapması gerçekten kötü. Yıllardır Creative kullanıcısı olmasam hiç düşünmeden farklı ses kartlarına yönelirdim. Windows XP'nin donanım destekli sanallaştırması da olması. Windows 7 de sürücüsü bulunmayan , kabus yaşatan donanım birimleri için harika bir özellik olabilir. Belki de Creative bir jest yapar da elimizdekilere uygun bir sürücü çıkartır :) Ben Windows 7'yi bekliyorum şahsen

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Geçmişten aldığı dersleri geleceğe iyi uyguluyor microsoft. Ve Windows7'den sonra da anlaşılan biraz soluk almak istiyor. Belki de sırada başka projeleri var işletim sistemi dışında onun için de sağlam birşey yapıp iyi bir boşluk yakalamak istiyor.

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
çok fazla teferruat var xp moduna ne gerek var uygulamanın porblemi nerdeyse çözümle oraya göre küçük bi uyum çözümü oluştur koskoca işletim sisteminin içinde işletim sistemi ne demek

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ne biçim şu microsoft ya yemin ettim ağzım sulanıyor çıksa da şu 7 satın alsak özelliklere bak anam xp gibi çalıştırcaz xp kullanacaz hem her oyun uyacak hemde microsoft xpyi unutmamış böyle olursa xp 7 ile yaşayacak.7xpm.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
win7'nin xp ile uyumlu olması çok iyi olur ama önemli win7 göre yazılım bulmaktır yoksa yine yamalı bir sistem olur :D

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Ne yapsınlar yani !
Oldukları Yerde Dursunlar mı ?

Tabiki oldukları yerde durmasınlar gelişsinler, geliştirsinler ancak söylemek istediğim şey 2-3 yılda bir sorunlarla dolu işletim sistemi yapıp her ay milyonlarca güncelleme yaparak işletim sisteminin 3-4 katı daha fazla boyutta güncelleme yapacaklarına adam gibi herşeyini test ettikten sonra adam gibi piyasaya sürsünler.Bir işletim sisteminin 3 tane service pack'i olmasın.Windows 7 konusuna gelecek olursak eğerki uyum sorununu kabul ediyorlar neden uyum sorununu normal bir şekilde kaldırmıyorlar da geçici bir çözüm olarak için xp entegre edip geçiştirmeye çalışıyorlar ben bunu soruyorum oldukları yerde dursunlar demiyorum.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Tabiki oldukları yerde durmasınlar gelişsinler, geliştirsinler ancak söylemek istediğim şey 2-3 yılda bir sorunlarla dolu işletim sistemi yapıp her ay milyonlarca güncelleme yaparak işletim sisteminin 3-4 katı daha fazla boyutta güncelleme yapacaklarına adam gibi herşeyini test ettikten sonra adam gibi piyasaya sürsünler.Bir işletim sisteminin 3 tane service pack'i olmasın.Windows 7 konusuna gelecek olursak eğerki uyum sorununu kabul ediyorlar neden uyum sorununu normal bir şekilde kaldırmıyorlar da geçici bir çözüm olarak için xp entegre edip geçiştirmeye çalışıyorlar ben bunu soruyorum oldukları yerde dursunlar demiyorum.

Apple Leopard'ın 6 Tane service packı vardır.

Leopard 10.5
Leopard 10.5.2
Leopard 10.5.3
Leopard 10.5.4
Leopard 10.5.5
Leopard 10.5.6

bide microsoftun açık kapattığını düşünürsek bu yamalar az bile..
linux u söylemiyorum kayde değer bir kullanımı yok çünkü
MacosX veya Windows kadar kolay kullanışlı değil...

307kd

Asistan
Reaksiyon puanı
3
adamlar zaten milyonlarca satırlık bir işletim sistemi yazıyorlar sonra aylarca hatta yıllarca deniyorlar sorun çıkmıyor. ne zamanki kötü niyetli kullanıcıların eline geçiyor o zaman işler değişiyor Açıklar bulup saldırıyorlar. zaten Service Pack lerde dahi güncellemelerin çoğu açık kapatma üzerinedir. Bu yüzden kimse suçlamamalı Microsoft u... Linux da aynı şekilde hatta açık kaynak kodlu olduğu için daha feci şekilde sorunların içine itileilir fakat popüler olmadığı için kimse kaale almıyor....

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kale alindiigi zaman ona görede kullanici kitlesi ve gelistiricisi olacaktir ,dediginiz gibi acik yani giren cikan belli olacaktir