Windows 7 için DirectX

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MSDN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ben deneme amaçlı win7 yükledim,
Ancak PES oyunu dx istiyor. Benim ekran kartı dx 10.1 e kadar desteklediği için arıyorum bulamıyorum directx 10.1' i, Ben DirectX versiyonu olarak ne kullanabilirim ?

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Directx microsoft'un download sitesinde var 10.1 diye bişey yok 9c yüklüyorsun içinde 9-10-11 sürümlerine ait dosyalar var benim ekran kartıda 10.1 windows 7'de directx 11 var ama ekran kartı 10 destekli olduğu için haliyle 10 kullanıyor eski ekran kartlarıda 9 kullanıyor...

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bu konuya ilk cevap veren kesin rise dir..vallahi tahminim doğru çıktı :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Kurulu ama güncel sürüm değil.:)
O zaman hepimiz aynı linkten indirip kurmamız gerekir win 7 yi kurduktan sonra hiç direct x yüklemedim windows update'nin varlığını sorgulamaya başladım :drool:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rise windows 7 de hali hazrda direct x kurulu değilmi ?
Kurulu geliyor fakat güncel değil.
Arkadaşlar bu güncelleme update ile kurulmuyor..
En basit oyun için bile güncel Directx 9.0c gereklidir.

Reaksiyon puanı
189
Windows 7 ile DirectX 11 kurulu geliyor arkadaşlar. Ama bazı uygulamalar çalışmak için eski DirectX'in dosyalarına ihtiyaç duyarlar. Bunun için de eski sürümlerin kurulumu yapılması gerekir.

Windows 7 içerisinde en güncel DirectX geliyor zaten ama ihtiyaca göre eski DirectX .Dll dosyalarının sisteme kurulması gerekiyor...

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
@rise
Yardımın için teşekkürler. + SDN P. verdim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bn dedizden bişey anlamdadım::D lütfen adın adım anlatırmısınız lütfen yardımınıza ihtiyacım war.

altacbori

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows ile gelebilecek en yeni directx sürümü aldığın dvd (evet, satın aldığın :yes:) yazıldığı zaman çıkmıştır.
Üstelik directx binlerce .dll den oluşan bir devasa varlığa dönüştüğü için standart dvd ye güncel sürüm koymazlar. AERO ve explorer için yeterli en eski sürümü koyarlar.
Yapman gereken her zaman en güncel dx9 sürümünü bulundurmak.
AYRICA, Ekran kartı desteğine göre Dx10 VEYA Dx11 yükleyeceksin.
Çünkü Directx 10 dan itibaren eski sürüm yenisinin içinden (ayrıca bkz:matruşka) çıkmıyor.
Yani Dx 9 ve 11 veya 10.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler ben Goley oynamak istiyorum ama Render create fail code.1101 hatası verıyor ve herkez ekran kartı hatası verıyor ne yapmalıyım