Wİndows 7 Hizli Başlat Getirme

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ALINTIDIR...

Evet arkadaşlar bildiğimiz gibi Windows 7 yi uzunca bir süredir hepimiz heyecanla bekliyoruz. Şimdiye kadar çoğumuz her çıkarılan beta sürümü indirip denedik ve yine bir çoğumuz hani Hızlı Başlat nerde? Hızlı Başlat yokmu? diye sorduk. Ben şimdiye kadar herhangi bir yerde rastlamadım bu Hızlı Başlatın yerini söyleyen veya şöyle yaparsanız, şuraya bakarsanız görürsünüz falan diye yol gösteren. Ben kaçırttıysamda kusuruma bakmayın.

hzlbalat1.jpg

Şimdi ben size Hızlı Başlatı nasıl oluşturacağımızı göstermeye çalışacağım. Korkmayın hiç zor değil herkesin kolayca yapabileceği şekilde.Tabi bu sözüm acemilere ve benim gibi az bilenlere İleri düzey kullanan arkadaşlara bir sözüm yok.

Başlat Çubuğuna sağ klik yapıp Araç çubuklarına geliyoruz oradan da açılan pencereden Yeni Araç Çubuğu diyoruz.

hzlbalat2.jpg

Açılan pencerede Klasör yazan yerdeki yola %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch kopyalayıp yapıştırın ve Klasör seç deyin.

hzlbalat3.jpg

Hızlı Başlat'ın oluştuğunu göreceksiniz. İlk olarak sağ tarafta oluşuyor,

hzlbalat.jpg

siz bunu yine başlat çubuğuna sağ klik yapıp Görev Çubuğunu kilitle'nin işaretini kaldırararak,
başlat Çubuğunu serbest bırakır ve Hızlı Başlat araç çubuğunun yanındaki çizgiye mausunuzu basılı tutarak sol tarafa başlata kadar çekerek herzamanki gibi alıştığınız yere bu araç çubuğunu alabilirsiniz.

hzlbalat5.jpg

ALINTIDIR...
alıntıdır.
ben uyguladım gerçekten güzel oldu

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
adsztra.jpg

Gayet güzel oldu buda benim çubuk ;)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Sağolasın dostum süper oldu çok teşekkür ederim...

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ederim, yaptım, çok güzel oldu.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
teşekkürler süper oldu...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Kardeşim forum da böyle konular mevcut neden açıyorsun yaa bir de övgüyü sen alıyorsun sivasın böyle bir konusu var üstelik videolu

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
çok defa verildi yne de teşekkürler

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
burada anlatılan yazılımla dosya eklemeyle falan alakalı değil zaten var olanı eklemekten ibaret

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Engin kardeş dediğin gibi yaptım oldu ama yeniden başlatınca gitti quick launch yok oldu...

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Engin kardeş dediğin gibi yaptım oldu ama yeniden başlatınca gitti quick launch yok oldu...
valla ben yaptım yapalı duruyor yaparken mutlaka hatalı bir işlm yapmış olabilirsin kaç gündür böyle kullanıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım.

şimdi fotoladım bunu
adszxls.jpg

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
vistadaki gibi degil hatta bu şekilde kullanılamaz

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
zaten çok kullanışsız.görev çubugunun üzerinde sağ kliğide almıyor...

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sağ cliğide alıyor sol cliğide alıyor valla ben memnunum xp.den sonra ilaç gibi geldi gerçekten win7 çok kullanışlı hatta eski driverler bile uyumluluk modunda kurulabiliyor şimdiye kadar bir bilgisayara format atarken böylesine zevk almamıştım saatlerce uğraşıp driver arıyorduk win 7 ile yarım saatte herşey hazır hale geliyor.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
win 7 böle bişey işte :D simgeler üzerinde cok oynamışlar linux gibi yapmaya calışmışlar :D

makovad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunsuz calısıor co guzel ama bazen yenıyı kabul etmek daha ıyı olur ben hızlı baslat kullanmıyourm