Windows 7 Hayatımızı Değiştirecek mi?

Ecevit BIKTIM

Profesör
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
2,443
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
Microsoft'un yeni bir işletim sistemini piyasaya sürmesi hiç bu kadar heyecan yaratmamıştı. Hiçbir işletim sistemi bu kadar ilgi görmemişti ve hiçbir işletim sistemi Windows Vista kadar reddedilmemişti.

Hatırlayanlar bilir, Windows 3.1 oldukça basit olmasına karşın bir o kadar da kullanışsızdı. Windows 98'in piyasaya çıkması ile birlikte gerçekten başarılı bir işletim sistemi ile karşı karşıya kaldık. Windows 98 her ne kadar ilgi çekse de bir o kadar da açıklarla doluydu. Bu işletim sistemi için neredeyse her hafta bir yama paketi yayınlanıyordu. Sanal saldırılar da Windows 98'den sonra iyiden iyiye artmıştı. Fakat kolay kullanım özelliğine sahip olması, insanları bu işletim sisteminden vazgeçirmedi. Zaten çok da farklı alternatifleri yoktu.
Windows ME'nin piyasaya çıkması herhangi bir şey değiştirmedi. Windows XP ile tanıştığımızda sanki yeni bir işletim sistemi ile karşı karşıya kalmıştık. Güvenlik arttırıldı, ağ kullanımı çok daha basitleştirildi, donanım çakışmaları ortadan kalktı, mavi ekranı daha az görür olduk ve multimedya desteği sayesinde bilgisayarlar daha zevkli hale geldi.
Kısacası Windows XP, kelimenin tam anlamıyla piyasaya bomba gibi girdi. Yıllarca bu işletim sistemini kullandık. Fakat Microsoft için bir yenilik gelmesi gerekiyordu ve 2007'de Windows Vista piyasaya sürüldü. DirectX 10 Windows XP'de çalışmıyordu. Oyun sevenler mecburen Windows Vista'ya geçtiler. Birçok üretici de Windows XP'deki başarıyı baz alarak bu işletim sistemine geçtiler. Fakat Microsoft bu sefer büyük bir hata yaptı.
Yeni bir işletim sistemi ile birlikte yeni donanımlara ihtiyaç duyuluyordu. Windows Vista, sistem kaynaklarını sömürmesi bakımından son kullanıcılar için büyük bir dezavantaj teşkil etti. Eski PC sistemleri bu işletim sistemini desteklemiyordu. Hatta bazı PC üreticileri bu yeni işletim sistemini dağıtmayı reddettiler. Birçok üretici Windows Vista ile birlikte Windows XP işletim sistemini yeniden sundular. Kullanıcılar bu işletim sisteminden memnun değildi ve yeni bir işletim sistemi için bekleyiş başladı.

win71257515592.jpg
Sonunda Microsoft bu kullanıcıların sesini dinledi. Windows 7 işletim sistemi, sistem kaynaklarını yormaması ve eski PC sistemlerde bile çalışması ile büyük ilgi gördü. Her ne kadar Vista görünümlü olsa da, eski PC sistemlerinde çalışması kullanıcıları rahatlattı. Birçok kişi Windows 7 işletim sisteminin deneme sürümünü indirdi ve memnun kaldı.


Peki bu işletim sistemi sayesinde PC üreticileri yeni donanım ürünlerini satamayacak mı? Tabii ki satacak. Microsoft bu yeni işletim sistemi ile birlikte ilk iş olarak DirectX'i güncelledi. DirectX 11'i çalıştırmak için yeni bir ekran kartına ihtiyaç var. Çoklu çekirdek desteği bu yeni işletim sisteminde daha etkin kullanılmış. Bu da demek oluyor ki dört ve yakın zamanda tanışacağımız altı ve sekiz çekirdekli işlemciler bu işletim sisteminde oldukça performanslı çalışacak. Sabit disk teknolojilerinde de yenilikler var. Özellikle SSD diskler bu yeni işletim sisteminde daha performanslı çalışacak.
Windows 7, 64-bit işletim sistem talebini de artıracak. Bu da bellek satışının artması anlamına geliyor. 3GB üstü bellek kullanmak isteyenler 64-bit'e geçecek. Bitmedi. Windows 7 çoklu dokunmatik ekran teknolojisini de destekliyor. Daha iyi bir deneyim için, dokunmatik ekran teknolojilerine para yatıracağız. Windows Media Center özelliği Internet bağlantı hızlarını artıracak. Microsoft'un Windows 7 Media Center sürümü, bu sefer içerik ortaklıklarla dolu olacak. TV yayını izleme veya DVD filmleri kiralama işlemleri, bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu servisler o kadar etkili olacak ki, ister istemez internet bağlantı hızınızı artıracaksınız.
İşin güzel tarafı ise; Microsoft, bunu size Windows Vista'da yaptığı gibi zorunlu kılmayacak olması. Microsoft, Windows 7'nin neler yaptığını çok iyi anlattı. Bu işletim sisteminin eski PC'lerde de çalıştığını da gösterdi. Ama daha fazlasını isteyen kullanıcılar, zorunlu olmasa bile PC sistemlerine yatırım yapmalılar.
:: Windows 7 hayatınızı değiştirecek mi?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net
 

10u®

Asistan
Katılım
13 Mart 2007
Mesajlar
143
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bence değiştirecek şu an windows 7 den gayet memnunum
 

crx

Asistan
Katılım
25 Ağustos 2007
Mesajlar
452
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
o kadar basit olsaydı keşke:)
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
He he :) Sistemin güzel lakin benim bahsettiğim dokunmatik monitördü. Malum Win 7 multi touch destekliyor :)
 

özgür deniz

Asistan
Katılım
18 Ekim 2009
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
15
Puanları
18
millet vistadan neler çekmiş de haberimiz yokmuş

dx10 destekli ilk kartımı aldığımdan beri vista kullanıyorum sistem belleği 2 gbdı daha sonra 4850 kartımla beraber çift çekirdekli işlemci ve 2x2 gb bellek kullanmaya başladım

vistadan neredeyse hiç şikayet etmedim.win7 sadece daha fazla görsellik ve ve merak tatmini sundu benim için... ki f/p odaklı toplama sistem kullanan kullanıcılarında vistanın extra bellek kullanımı haricinde şikayetleri olduğunu düşünmüyorum.
 

GUVENAY

Öğrenci
Katılım
28 Nisan 2009
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bence gene en iyisi xp profosyoner şaşmamak lazim ne kadar iyi denirse densin xp kadar iyi olamaz kurdum hizli olmasina hizli ama xp cok daha iyi bu xp nerden bakarsaniz kolay kolay yerini birakmaz bence saygilar

---------- saat 00:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:29 eklenmişti ----------

Xp olanlar bence gecmesinler cünkü win7 xp kadar iyi deyil hala uyumsuz prg lar var
 

Frostban3

Profesör
Katılım
10 Eylül 2008
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Windows 7 kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum. XP'ye elveda dedim bile, daha döneceğimi de sanmıyorum doğrusu. =)
 

Mirack1907

Dekan
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
Hala Xp kullanıyorum downloadlar bitsin bi bakayım diye düşünüyorum :D gel gör ki win7 nete düşmeden 2 saat önce 97 gblik download a basladım :D
 

Miroğlu

Dekan
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
7,530
Reaksiyon puanı
31
Puanları
0
Kesinlikle windows 7 hayatımızı değiştirecek...
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Windows 7 o kadar abartıldı ki nerdeyse kurtarıcı olarak görülecek. :) Nedir bu anlamadım ki? Hepi topu bir işletim sistemi ve virüslü, ağır, özelleştirilemiyor. Ayrıca çok pahalı.
 

karcx

Profesör
Katılım
26 Şubat 2009
Mesajlar
2,391
Reaksiyon puanı
39
Puanları
0
Windows 7 o kadar abartıldı ki nerdeyse kurtarıcı olarak görülecek. :) Nedir bu anlamadım ki? Hepi topu bir işletim sistemi ve virüslü, ağır, özelleştirilemiyor. Ayrıca çok pahalı.

Ne demiş wolkswagen reklamı :
Biz daha iyisini çıkarana kadar en iyisi, bu!!!:devil::devil:
 
Üst