Windows 7 format sorunu

ibrahimesat42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba Arkadaşlar

Aranızdaki ilk mesajım ama yardımınıza ihtiyacım var :)

Windows 7 bir laptopum var. xp format atıcam. gerekli şekilde bir xp cd si ürettim nlite ile içine bir şeyler koydum vs.. vs.. şimdi sorun ise bad sektör hatası deniliyor. yani format atılmadan önce ekranda çıkan f3 e bas kısımı oluyor ya oraya gçiyor menü gelmeden mavi ekran sabit diskinizde hata var diyor .

bunun çözümü nedir ? aklıma gelen ilk şey wi 7 oalrak format atıp ardından xp kurmak ama sizce ne yapmalıyım ?

Saygılar Sevgiler

samedo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba Arkadaşlar

Aranızdaki ilk mesajım ama yardımınıza ihtiyacım var :)

Windows 7 bir laptopum var. xp format atıcam. gerekli şekilde bir xp cd si ürettim nlite ile içine bir şeyler koydum vs.. vs.. şimdi sorun ise bad sektör hatası deniliyor. yani format atılmadan önce ekranda çıkan f3 e bas kısımı oluyor ya oraya gçiyor menü gelmeden mavi ekran sabit diskinizde hata var diyor .

bunun çözümü nedir ? aklıma gelen ilk şey wi 7 oalrak format atıp ardından xp kurmak ama sizce ne yapmalıyım ?

Saygılar Sevgiler

hocam xp cd ne sata sürücüleride entegre etmen lazım o şekilde yapacaksın oda olmadı satalı veya satasız temiz bir xp yani oynanmamış bir xp ile kurmayı dene ama biostan sata yı disable et çünkü oynanmmış cdlerde genelde sata sürücüsü olmuyor.

pearljam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Neden Windows 7 yi değiştirip XP kuruyorsun ki, hem win 7 nin üzerine xp yükleyince sertifikasız bir program kullanmış olacaksın. Henüz demo sürecinde olsada win7, xp den daha hızlı ve iyi.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Windos xp3 2012 sonra windows kaldıracak haberin olsun

pearljam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Win 7 olarak alınmış bir pc, Xp de berbat çalışıyor . Her copy paste ta 'Rem' i mahvediyor. Tecrübemle sabittir.
Benim başıma geldi çünkü xp yükledim pc teklemeye başladı sonra tekrar win 7 yüklemek zorunda kaldım ve rem i 8 gb a yükselttim saat gibi şimdi:D

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
attan inip eşşeğe binmek niye kardeşşşş

Reaksiyon puanı
2,148
ne meraklısınız burun sokmaya ya, bence de windows 7 her türlü iyi ama bizim bilmediğimiz bi nedeni olabilir değil mi?

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Windows7 bilgileri acemilerin beyinde gizli

ibrahimesat42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onları yaptım ben zaten. sorun bad sector hatası. ondan nasıl lurtulucam

Reaksiyon puanı
2,148
Mavi ekran hatası XP kurarken sata driver yüklü değilse çıkması muhtemeldir. Bad sectorden kaynaklandığına eminsen diyeceğim birşey yok. Windows 7 kur dene kuruluyorsa yoktur heralde bad sector yanlışsam arkadaşlar düzeltsinler.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
bios setup içinde AHCI ayarlarını kurcala sata-ide ile ilgili idi yanılmıyorsam ondan dolayı o hatayı veriyor olabilir

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
HDD de bad sector olduğunu düşüyorsan HDD Regenerator 2011 indir bir usb ve ya dvd boot olarak ayarla bilgisayarına tak hdd bir tarat bad sector varsa bulur düzeltir

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

Laptopa XP kurarken mavi ekran hatası ile karşılaşıyorsanız sorununuzun en muhtemel sebebini ve çözümünü sizlere anlatacağız. Dizüstü bilgisayarınıza Windows XP kurarken mavi ekran hatası ile karşılaşıyor iseniz sorun, donanımsal bir sorunu yoksa makinede muhtemelen Bios üzerinde Disc Mode’dan kaynaklanıyordur. Bu Disc Mode farklı marka ve model laptoplara göre değişebilir.
Laptopunuza XP kurarken yaşadığınız bu mavi ekran hatasını düzeltmek için yapmanız gerken tek şey Bios’a girip bu Disc Mode bölümünde seçili olan AHCI seçeneğini IDE olarak değiştirmek. Bu ayarı yapıp Bios’u bu şekilde kaydedip çıkarsanız kurulum aşamasında karşılaştığınız bu mavi ekran hatasını bir daha daha görmeyeceksiniz.

Laptopa Windows XP kurarken kapanma sorunu yaşayanlar. Dizüstü bilgisayarınıza XP kurmak istiyorsunuz fakat kurulum aşamasında belli belirsiz yerlerde aniden kapanıyor ise sorunun çözümü şöyle;
Yeni dizüstü bilgisayarlar artık Windows Vista veya Windows 7 ile birlikte geliyorlar. Windows XP’nin performansı Vistadan daha iyi olduğu için genelde kullanıcılar XP kurmak istiyorlar laptoplarına. Fakat kurulum aşamasında bu bahsi geçen sorun veya başka sorunlar da yaşanabiliyor. Örneğin, Windows XP kurulumunda gelen mavi ekran hatası gibi.

Şimdi gelelim bu XP kurarken aniden kapanma sorununun çözümüne. Bu sorun, XP kurulumu aşamasında işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor. Vista kurulumu yaparken işlemci bu kadar yorulmuyor olsa gerek ki recovery bölümünden rahatlıkla Vista kurulumu yapılabiliyor laptopa.
Bu yazıyı yazarken bizzat bu sorunla karşılaştım. Bir müşterimin Acer marka laptopunda odada kurulum yaparken kurulum aşamasında aniden kapanıyordu makine.Şu an dışarda hava sıcaklığı -1 derece. Laptopu çıkardım balkona, yere koydum ve -1 derecede kurulum sorunsuzca gerçekleşiyor.