Soru Windows 7 dokunulmamış ISO

_Tankçı_Baba_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Herkese selamlar.
Ben eski bilgisayarıma Windows 7 kurmak istiyorum.İnternetden araştırma yaptım, dokunulmamış ISO bulamadım.Elinde Windows 7 ISO dosyası bulunan birisi varsa bana yardım edebilir mi ?.Sürüm faketmez,(elinizde hangi sürümlerin olduğunu yazınız zahmet değilse)64 bit olması gerekiyor.Daha önce de böyle bir konu açmıştım,ama sonradan Windows 10 kurduğum için linke gerek duymadım.
Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Aşağıdaki konuda Windows 7 Home Premium, Pro ve Ultimate (Ağustos 2018 çıkışlı) sürümlerin doğrudan Microsoft sunucularından indirilebilir bağlantıları var, sistem dili İngilizce. Yine de kurulum sonrasında Türkçe dil paketi yükleyebilirsin.

yucelxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Knka bi siteden indir hash değerlerini kontrol et. Mesela buyur-indirden indir indirdigin isonun sha256 degerine bak.https://forum.shiftdelete.net/konular/windows-7-iso-kurulum-acil-yardim.367251/ bakabikirsin . eger hash ler aynıysa iso oynanmamıstır. İyi günler

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Herkese selamlar.
Ben eski bilgisayarıma Windows 7 kurmak istiyorum.İnternetden araştırma yaptım, dokunulmamış ISO bulamadım.Elinde Windows 7 ISO dosyası bulunan birisi varsa bana yardım edebilir mi ?.Sürüm faketmez,(elinizde hangi sürümlerin olduğunu yazınız zahmet değilse)64 bit olması gerekiyor.Daha önce de böyle bir konu açmıştım,ama sonradan Windows 10 kurduğum için linke gerek duymadım.
Heidoc'un Windows and Office Download Tool'u ile orijinal Microsoft'tan indirebilirsin.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Aşağıdaki konuda Windows 7 Home Premium, Pro ve Ultimate (Ağustos 2018 çıkışlı) sürümlerin doğrudan Microsoft sunucularından indirilebilir bağlantıları var, sistem dili İngilizce. Yine de kurulum sonrasında Türkçe dil paketi yükleyebilirsin.

Çözüm

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818

Windows 7'de sonradan yüklenen TR dil paketi sorun çıkartıyor. Yarısı ingilizce yarısı türkçe kalıyor hep.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Windows 7'de sonradan yüklenen TR dil paketi sorun çıkartıyor. Yarısı ingilizce yarısı türkçe kalıyor hep.
Sorun çıkartmamasısı lazım. Denetim Masası > Bölge ve Diller > Yönetim > Ayarları kopyala'ya tıkladıktan sonra Windows oturum açma, kapatma, karşılama ekranı falan, sistem dili tamamen değişiyor.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Sorun çıkartmamasısı lazım. Denetim Masası > Bölge ve Diller > Yönetim > Ayarları kopyala'ya tıkladıktan sonra Windows oturum açma, kapatma, karşılama ekranı falan, sistem dili tamamen değişiyor.

Şu zamana kadar en az 50 tane İngilizce olarak format atılmış sisteme TR güncellemesi kurdum hem Windows Update'den hem de kendim güncelleme dosyasını elle indirip kurarak. Hepsinde de aynı sorunu yaşadım. Tam türkçe olmuyorlar. Hala ingilizce kalıyor.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Şu zamana kadar en az 50 tane İngilizce olarak format atılmış sisteme TR güncellemesi kurdum hem Windows Update'den hem de kendim güncelleme dosyasını elle indirip kurarak. Hepsinde de aynı sorunu yaşadım. Tam türkçe olmuyorlar. Hala ingilizce kalıyor.
Sorun değil diyoruz işte. Kurduktan sonra elinizle Kılıç Balığı'nın dediği ayarı yapacaksınız. Oraları değiştirmiyor otomatik çünkü.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390

Merhaba!
Ben kaç kere format attığımı, kaç farklı sistemi kaç farklı cihaza kurduğumu, ISO kalıplarıyla kaç defa çalıştığımı saymadım, bu konuda sayı veremiyorum. :) Elimde İngilizce Windows 7 Ultimate sürüm vardı. Onun üzerinden işlem yaptım ve dil değişimini gerçekleştirdim. Kurulum sırasında aldığım ekran görüntüleri ektedir. Değişiklikler sonrasında Windows oturum açma, kapatma, karşılama ekranı videosu aşağıdadır.

Vistalizator.exe ile işlem yapmaya çalıştım ancak hata verdi: KB3071756 nolu güncelleştirmeyi istedi. Türkçe dili eklemeye çalıştım ancak uzunca bir süre beni bekletti bunun üzerine işlemi iptal ettim. Ultimate sürüm olduğu için Windows Update üzerinden de dil değişimi normalde yapılabiliyor. Çok fazla güncelleme geleceği ve dil paketlerinin isteğe bağlı güncelleştirmelerle birlikte geleceği ve bunun saatlerce süreceğini bildiğim için CMD ve Regedit üzerinden manual olarak işlemlerimi gerçekleştirdim.

İngilizce kalan tek bölüm [Starting Windows] ekranı. Eğer bu alan sorun oluyorsa Sistem Yapılandırmasından GUI önyüklemesi ekranını kaldırabiliyoruz. Arka plandaki animasyon ve yazı kalkıyor.
Windows 7 Ultimate sistem şu an sanalda kurulu. "Yarı yarıya" İngilizce kalan menü yollarını tarif edersen kontrol edeyim. ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Ekli dosyalar

• 01.JPG
    01.JPG
    55.8 KB · Görüntüleme: 109
  • 02.JPG
    02.JPG
    72.8 KB · Görüntüleme: 95
  • 03.JPG
    03.JPG
    62.9 KB · Görüntüleme: 95
  • 04.JPG
    04.JPG
    61.2 KB · Görüntüleme: 97
  • 05.JPG
    05.JPG
    39.5 KB · Görüntüleme: 93
  • 06.JPG
    06.JPG
    58.7 KB · Görüntüleme: 91
  • 07.JPG
    07.JPG
    45 KB · Görüntüleme: 97
  • 08.JPG
    08.JPG
    85.1 KB · Görüntüleme: 98
  • 09.JPG
    09.JPG
    110.2 KB · Görüntüleme: 93
  • 10.JPG
    10.JPG
    79.7 KB · Görüntüleme: 96
  • 11.JPG
    11.JPG
    66.7 KB · Görüntüleme: 102
  • 12.JPG
    12.JPG
    78.2 KB · Görüntüleme: 101
  • 13.JPG
    13.JPG
    65.1 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:

archim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese selamlar.

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Merhaba!
Ben kaç kere format attığımı, kaç farklı sistemi kaç farklı cihaza kurduğumu, ISO kalıplarıyla kaç defa çalıştığımı saymadım, bu konuda sayı veremiyorum. :) Elimde İngilizce Windows 7 Ultimate sürüm vardı. Onun üzerinden işlem yaptım ve dil değişimini gerçekleştirdim. Kurulum sırasında aldığım ekran görüntüleri ektedir. Değişiklikler sonrasında Windows oturum açma, kapatma, karşılama ekranı videosu aşağıdadır.

Vistalizator.exe ile işlem yapmaya çalıştım ancak hata verdi: KB3071756 nolu güncelleştirmeyi istedi. Türkçe dili eklemeye çalıştım ancak uzunca bir süre beni bekletti bunun üzerine işlemi iptal ettim. Ultimate sürüm olduğu için Windows Update üzerinden de dil değişimi normalde yapılabiliyor. Çok fazla güncelleme geleceği ve dil paketlerinin isteğe bağlı güncelleştirmelerle birlikte geleceği ve bunun saatlerce süreceğini bildiğim için CMD ve Regedit üzerinden manual olarak işlemlerimi gerçekleştirdim.

İngilizce kalan tek bölüm [Starting Windows] ekranı. Eğer bu alan sorun oluyorsa Sistem Yapılandırmasından GUI önyüklemesi ekranını kaldırabiliyoruz. Arka plandaki animasyon ve yazı kalkıyor.
Windows 7 Ultimate sistem şu an sanalda kurulu. "Yarı yarıya" İngilizce kalan menü yollarını tarif edersen kontrol edeyim. ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Hocam size lafım yok zaten forumda bilgi olarak sayılı kişilerdensiniz saygım da sonsuz lakin benim her kurduğum sistem de yarısı ingilizce yarısı türkçe oluyor. O SS'de ki vistalizatör programı ile de yaptım sonuç değişmedi hiç.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Hocam size lafım yok zaten forumda bilgi olarak sayılı kişilerdensiniz saygım da sonsuz lakin benim her kurduğum sistem de yarısı ingilizce yarısı türkçe oluyor. O SS'de ki vistalizatör programı ile de yaptım sonuç değişmedi hiç.
Sanki bizde aynısı olmuyor. Tekrar söylüyorum, denilen ayarı yapmanız lazım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Hocam size lafım yok zaten forumda bilgi olarak sayılı kişilerdensiniz saygım da sonsuz lakin benim her kurduğum sistem de yarısı ingilizce yarısı türkçe oluyor.
Ben de diyorum ki İngilizce kalan kısımları belirtin, kontrol edeyim. ;)
O SS'de ki vistalizatör programı ile de yaptım sonuç değişmedi hiç.
Vistalizator dil yüklemesini yaptı ama dil değişiminde (Windows 7'de) güncelleştirme (KB3071756) istedi. Güncelleştirmeyi indirip yüklemeyi denedim, yükleme ekranında beni uzunca bir süre bekletti. Ben de komut istemini kullanarak dil değişimi yaptım ve kayıt defteri düzenleyici üzerinden de İngilizce dili kayıt yolunu sildim. Sistemi yeniden başlattıktan sonra Türkçe kullanıcı arayüzünde sistemi kullanabiliyorsunuz.