muhammeddemirdogen
Öğrenci
Merhaba, Windows 7 de içerisinde fotoğraf olan bir dosyayı şifreledim windows 8.1 formatında sonra dosyaya tıklasamda tepki vermiyor. Fikri olan var mı?
İnanırmısın kurumsal bir firmanın bilgi işlemcisi destek için bana sordu onun için araştırayım dedim.Bu sorun benim de başıma geldi ama ben birşey yapamadım.Tüm resimlerim şifrelendi.Herşeyi denedim acamadım.Bir bilgisayarcıdan yardım istesen senin için daha iyi olur.
İnanırmısın kurumsal bir firmanın bilgi işlemcisi destek için bana sordu onun için araştırayım dedim.
AES Şifreleme teknolojisini kullanmışlar her hangi bir program değil. Sağ tık özellikler, Gelişmiş dosyayı şifrele.ne ile şifrelediniz ?
Microsoft AES falan kullanmıyor, bunu iddia ediyor.
AES kullanıyor olsaydı herhangi bir AES dekriptor ile rahatlıkla açılabilirdi ama Microsoft'un kendi yazılımları veya API'leri hariç açan şey bulamazsınız.
İçerisinde backdoor var, o yüzden gerektiği zaman şifrelenmiş belgeler ABD kurumları tarafından rahatlıkla açılıyor.
Zaten kapalı kaynak kodlu birşeyin hangi algoritmayı kullandığını sen bilemezsin ancak sana söylenene inanırsın.
CIA'den, Pentagon'dan tanıdık eş-dost-akraba falan varsa ayarlayın, açsınlar size.![]()