Windows 7 de şifrelenmiş dosya windows 8.1 de açılmıyor

muhammeddemirdogen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, Windows 7 de içerisinde fotoğraf olan bir dosyayı şifreledim windows 8.1 formatında sonra dosyaya tıklasamda tepki vermiyor. Fikri olan var mı?

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Bu sorun benim de başıma geldi ama ben birşey yapamadım.Tüm resimlerim şifrelendi.Herşeyi denedim acamadım.Bir bilgisayarcıdan yardım istesen senin için daha iyi olur.

muhammeddemirdogen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu sorun benim de başıma geldi ama ben birşey yapamadım.Tüm resimlerim şifrelendi.Herşeyi denedim acamadım.Bir bilgisayarcıdan yardım istesen senin için daha iyi olur.
İnanırmısın kurumsal bir firmanın bilgi işlemcisi destek için bana sordu onun için araştırayım dedim.

muhammeddemirdogen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ne ile şifrelediniz ?
AES Şifreleme teknolojisini kullanmışlar her hangi bir program değil. Sağ tık özellikler, Gelişmiş dosyayı şifrele.
--- Gönderi Güncellendi ---
Dış kaynaklardan okuduklarıma göre 2007 yıllarında arkadaşın biri çözümü paylaşmış ama Microsoft ile arasında bir sürtüşme olmuş, adam da tabi içeriği kaldırmak zorunda kalmış. DH da 2006 yılında açılmış konu 2015 e kadar cevap aramış ama bir çözüm bulunamamış. Anlaşılan bu yöntemle büyük bilgiler şifreleniyor ki birileri çözümünün bilinmesini de istemiyor. Zaten bu sistemin çıkışında da ABD nin büyük rolu varmış. Araştırıp Öğrenebilirsiniz. Herkese iyi forumlar.
--- Gönderi Güncellendi ---
Son olarak birde şunu eklemek istiyorum. Böyle şifrelenmiş dosyanın bulunduğu bilgisayara format atılacaksa format dan önce kullanıcı nın sertifikasını dışarıya aktararak yedekleyin. Format attıktan sorna da o yedeği sertifikalara ekleyin ki o kullanıcı tekrardan o dosyayı açmaya yetkili olsun. Tek çözümü şuanda bu.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Microsoft AES falan kullanmıyor, bunu iddia ediyor.
AES kullanıyor olsaydı herhangi bir AES dekriptor ile rahatlıkla açılabilirdi ama Microsoft'un kendi yazılımları veya API'leri hariç açan şey bulamazsınız.
İçerisinde backdoor var, o yüzden gerektiği zaman şifrelenmiş belgeler ABD kurumları tarafından rahatlıkla açılıyor.
Zaten kapalı kaynak kodlu birşeyin hangi algoritmayı kullandığını sen bilemezsin ancak sana söylenene inanırsın.
CIA'den, Pentagon'dan tanıdık eş-dost-akraba falan varsa ayarlayın, açsınlar size. :D

muhammeddemirdogen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Son olarak birde şunu eklemek istiyorum. Böyle şifrelenmiş dosyanın bulunduğu bilgisayar aformat atılacaksa formattan önce kullanıcı nın sertifikasını dışarıya aktararak yedekleyin. Format attıktan sorna da o yedeği sertifikalara ekleyin ki o kullanıcı tekrardan o dosyayı açmayua
Microsoft AES falan kullanmıyor, bunu iddia ediyor.
AES kullanıyor olsaydı herhangi bir AES dekriptor ile rahatlıkla açılabilirdi ama Microsoft'un kendi yazılımları veya API'leri hariç açan şey bulamazsınız.
İçerisinde backdoor var, o yüzden gerektiği zaman şifrelenmiş belgeler ABD kurumları tarafından rahatlıkla açılıyor.
Zaten kapalı kaynak kodlu birşeyin hangi algoritmayı kullandığını sen bilemezsin ancak sana söylenene inanırsın.
CIA'den, Pentagon'dan tanıdık eş-dost-akraba falan varsa ayarlayın, açsınlar size. :D

Linux de dediğiniz kişisel şifreleme teknikleri çok rahat bir şekilde oluşturuluyor. Zaten AES dediğimiz şey 128 bitlik bir korumadır bunu çoğu şirket kullanıyor. Windows un kullandığı da kişisel gelişmiş bir şifleme yöntemi. Tabi imkansız diye birşey yok ama bilenlerde korkudan saklıyor.