Windows 7 De Harici Bellek Sorunu

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Konuyu buraya da açtım ama donanım ilgili bir sorun değil galiba sorun windows 7 ile ilgili... ilgilenirseniz sevinirim...

Merhaba arkadaşlar... benim eski bir harici belleğim var.
western digital in wd800u017-003 modeli 80 gb.
bu cihazı windows XP de sorunsuz kullanıyorum.
ama windows 7 de çalıştıramadım bir türlü.
bilgisayara takınca cihazın ışığı yanıyor (sürekli yanıyor ama ışık şiddeti artıp azalarak kalp atışı gibi ritimle) ama tanıyamıyor.
bu cihazın sitesine de girdim ama pek bir şey bulamadım.

http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=201&lang=en

bu sorunu düzeltmek için yükleyebileceğim bir program veya driver var mı? ya da windows 7 de çalıştırmanın bir yolu var mı? mesela xp mode da denedim ama işe yaramadı....:cursing:

erenberk dedi ki:
arkadaşlar dün gene denedim XP de cihazı takınca donanımı görüyor ve tanıyor... sağ alt köşede adı falan yazıyor hatta... ama windows 7 ye takınca ekranda hiç bir değişim olmuyor ne bir ses ne bir yazı ama cihazın ışığı önceden belirttiğim şekilde devamlı yanıyor...

NOT : Tüm windows güncellemeleri yapıldı...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tam emin olmamakla beraber bence senin anakartin usb driverinde sorun var.eger usb driverini windows otomatik yüklemisse anakartin modeline göre aratip kendin driver yüklemeyi dene..emin degilim ama denemeden bilemessin..

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
öncelikle cevap yazdığın için teşekkürler... windows 7 de driverlar kurulu olarak geldiğinden bir daha driver kurmayı denememiştim. biraz önce denedim - anakartın cd sinde chipset açılınca hepsi yüklü gözüktü ben gene de cd nin içini açıp oradaki usb driverlarını kurdum ama değişen bir şey yok...

---------- saat 13:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:59 eklenmişti ----------

hep öndeki usb girişlerine takıp deniyordum arkadakine takınca çalıştı :D merak ettim şimdi neden öyle acaba???

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
öndeki usblere zaten güvenme hicbir zaman flash bellegimi ön usbden yakmistim bi defa.o günden beri öne kolay kolay bisey takmiyorum. 1 metrelik usb uzatma kablom var kasanın arkasindan masanın üstüne geliyo direkt oraya takiyorum daha kullanıslı..neden böle oluyo dersen sanirim öne giden usb kablolarinda bi voltaj sorunu var.nys cözdüysen sorun yok