Windows 7 çok geç açılıyor

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar, masaüstü pc' me ilk win 7 kurduğumda çok hızlı açılıp kapanıyordu. Daha sonraları 3-4 defa format attım ve artık çok geç açılıyor (neredeyse 4 dk sürüyor), bunun sebebini bilen var mı ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bunun yazılımsal ve donanımsal nedenleri var, nerden kaynaklandığını adım adım giderek bulmak gerek.
En başta TuneUp Utilities 2010 ile başlayabilirsiniz.
Ardından Disk birleştirme, farklı bir Antivirüs yükleyip sistemi taramak vs. gelir.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
öncelikle başlangıç işlemlerini gözden geçir. ne olduklarını netten araştırıp gereksiz olanlar veya zararlı olanları başlangıçtan kaldır. bunları yapmak için çalıştıra msconfig yazıp başlangıç alanını güncellemen yeterlii.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
1)Açılışta başlayan programlar etkiliyor olabilir. (başlat+çalıştır+msconfig+başlatma=işe yaramayan yazılımların tikini kaldır)

2)Windows Prefecth adlı klasördekileri PC'yi kapatmadan hemen önce silip başlatmayı deneyin. sonuç değişiyor mu?

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
valla windows 7 eskısı gibi degil gec acılma gec kapanma program kasmaları artık vistayı bile özler hale geldim desem yalan olmaz cevremde bazı arkadaslardada aynı sorun var sanırım bu sorun guncelleme ıle ilgili özellikle son 1 ay içerisindeki güncellemelerin birinde sorun var sanırım hangısı oldugunu bulamadım arastırıyorum bulursam yazacam dostum sorun wın 7 kendısınde donanımla alakası yok

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
valla windows 7 eskısı gibi degil gec acılma gec kapanma program kasmaları artık vistayı bile özler hale geldim desem yalan olmaz cevremde bazı arkadaslardada aynı sorun var sanırım bu sorun guncelleme ıle ilgili özellikle son 1 ay içerisindeki güncellemelerin birinde sorun var sanırım hangısı oldugunu bulamadım arastırıyorum bulursam yazacam dostum sorun wın 7 kendısınde donanımla alakası yok
Aksine; şu ana kadar çoğu kullanıcı Windows 7 den memnun :)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Harici diskler bazen açılışı yavaşlatabiliyor.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkür ederim, dediklerinizi aynen yaptım (msconfig' ten başlangıçta gereksiz olan programları kaldırdım, windows prefecth klasörünü boşalttım, tuneup utilites 2010 u kurdum taradım, optimize ettim, disk birleştirme işlemini yaptım), sonuç olarak açılış süresi 4.30 dk dan 2.30 dk ya indi.. Ama bu süre hala uzun değil mi?

Şimdi kasayı açıp içini bi kontrol edicem... Başka neler yapabilirim bildiğiniz ?

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
win 7 crax lı ise bu yapıyor olabilir bazı craxlar açılışı uzatıyor.onun haricinde başlangıçta kendini yükleyen driverler çakışıncada öyle uzayabiliyor.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kasayı açtım, iyice temizledim, her türlü alternatifi denedim, ramlerin yerini değiştirdim, kabloları değiştirdim, dvd romları iptal ederek denedim teker teker, maalesef hiçbir şey farketmedi. Hala 2.30 dk sürüyor.

win 7 crax lı ise bu yapıyor olabilir bazı craxlar açılışı uzatıyor.onun haricinde başlangıçta kendini yükleyen driverler çakışıncada öyle uzayabiliyor.

Ben de herkesin kullandığını kullanıyorum, yani bu dediğiniz olabilir ama birçok kişi benim yaşadığım sorunu yaşıyor olması gerekmez mi ? Bana özel bi durum bu sanırım..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bilgisayarın açılışta en çok beklediği ekran hangisi ?
Hoşgeldiniz (karşılama) ekranı mı mesela ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows Başlatılıyor ekranında (hesapladım 2.25 dk) bekliyor...
Orda beklemesi genelde HDD hatalarını gösterir. Ayrıca BAD SECTOR oluşup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Mesela,
Açıldıktan sonra C:\ süsrücüsüne sağ tıklayıp>Özellikler komutundan sonra>Araçlar sekmesinden Şimdi Denetle yolunu takip ederek bir sonraki açılışta diski gözden geçirebilirsiniz.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Orda beklemesi genelde HDD hatalarını gösterir. Ayrıca BAD SECTOR oluşup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Mesela,
Açıldıktan sonra C:\ süsrücüsüne sağ tıklayıp>Özellikler komutundan sonra>Araçlar sekmesinden Şimdi Denetle yolunu takip ederek bir sonraki açılışta diski gözden geçirebilirsiniz.

dediğinizi şu an yapıyorum, bitince sonucu yazarım, teşekkürler...

Maalesef hiç etkisi olmadı : (( Hala aynı...

cerecc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kurtarma konsolundan chkdsk /p yaparak bir dene olmadı hdd bios ayarlarına bak belki yanlış bir seçimde kalmıştır. sorna full yedek al windows 7 de var sonra sıfırdan kurulum yap yaparken formatı hızlı atma yavaş olanı at hatta 3 parti bir cd ile format at sonra windows kur test et bir deşiklik yoksa yedeğine geri dön içerde aramaya başlayalım sorunu.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Ben ya başlangıç programlarından ya da antivrüs yazılımınından kaynaklandığını düşünüyorum.

megawolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde bilgisayarında HDD lerin durumunu kontrol et, kasayı açıpta, sata ise sata1 demi takılı diğerlerindemi, IDE ise primary master mı secondery master mı, ayrıca usb aygıtları çıkarıp öyle açmayı dene, yani açmadan önce sadece power, klavye, mause ve monitör kablosu takılı olsun, ayrıca pc nin içinde kullanmadığın fax-modem gibi gereksiz hardware parçalar varsa çıkar. boot ayarlarına bak, first HDD mi yoksa network yada cd falan mı. bunları bi dene sorun düzelmez ise tekrar görüşelim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Olmuyor yalnız benimkinde Windows Başlatılıyor yerine Microsoft Corporation yani Vista'daki gibi açılıyor. Diğer bilgisayarda ise Windows Başlatılıyor yazısında çok yavaşlıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende de aynı sorun var nasıl düzeltecez? ram ile alakalı olabilir mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sorun HDD de arkadaşlar HDD kontrol edın eger kafa atıyorsa Yani tık tık ses geliyorsa HDD değiştirin sorun Çözülür :yes:

ysuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bendede uu aynı problem oldu usb girişlerinden birin içi kırılmış ve pimleri şaseye değiyordu .Düzeltim problem kalmadı.