Windows 7 çalışmıyor masaüstü kayıp

Choice

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar bir arkadaşımın laptopu şu anda bende ve açılöıyor laptopun markası asus k50IJ model ve windows 7 yüklü makina gayet sağlam çalışıyormuş ve bir dosya indirmiş zipli bir dosya masaüstüne attım ve tıkladım diyor ve açlmıyormuş yardım et die bana getirdi fakat bende bi çare bulamadım güvenli kipte de açılmıyor laptop açılıyor windows başlatılıyor dio o ekranda geçiyor ekran kararıyo farenin işaretçisi çıkıyo ve o kadar ekran simsiyah ve sadece fare işaretçisi var güvenli kipte de atnı şekilde kalıyo windows cd si ile açtım başlangiç onarmayı seçtim sorun bulamadı dio o şekilde beklersem de ekran kapanıyor herşey normal gibi acaba ne yapmalıyım varmı bi fikri olan???

10 dakika sonra :D

Aha şimdi de kendi kendine reset attı ve yeniden başladı hiç dokunmadım kendini restledi

asirock

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Büyük ihtimalle virüstür ya da sistemi aşırı şekilde yoran bir programdır, görev yöneticisinden ve başlangıç yöneticisine (çalıştır--> msconfig-->Başlatma) bir bak bakalım bir şey çıkacak mı? Olmazsa aşağıdaki çözüm yollarını denersin.

Çözüm Yolları:

1) CD’den başlatıp "sistemi geri yükle".

2) Windows'u normal olarak başlatıp görev yöneticisini aç (Ctrl+Shift+Esc veya Ctrl+Shift+Delete), işlemler sekmesine tıkla, "explorer.exe"'yi sonlandır, daha sonra dosya -> yeni görev (yani çalıştıra), "explorer.exe" yaz.

3) Çalıştır'a "c:\Windows\System32\cmd.exe" yazıp komut sistemini başlatıp
Kod:
sfc
sfc/scannow

komutunu gir. Olmazsa aynı işlemi CD'den başlatıp yaparsın.

4) Çalıştıra "
"HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RpcSs" /v ObjectName /t REG_SZ /d LocalSystem" yazıp yeniden başlat

5)Çalıştırdan regedit'i başlat ve "KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" dizinine gelip “shell“değerinin silip yeniden başlat

6) FORMAT

Umarım yardımcı olmuşumdur....

Choice

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkür ederim dostum 1-2-4ve 5. seçenekleri yapamıyorum çünki wündows hiç bi şekilde siyah ekran ve fare işaretçisinin ötesine geçmiyor 6. seçenek en son tercih 3. seçeneği denedim fakat gene olmadı

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bildiğimiz yine aynı sorun siyah ekran oturum acma bölümüne kadar geliyor bunun tek nedeni win7 herhangi bir sürücüyü yükeyemiyor buda oturum acmadan önce bilgisyarı yaptığı ön tanımlar yapman gereken ilk win7 cd tak
yeniden başlat başlarmaşlamaz f8 bas görev secenekleri gelir karşına ve en iyi gelişmiş ayarlar seceneğine gel ve enter bas bilgisayar actıkdan sonra bir sorun cıkmadığı sürece başlar başlamasada zeten sana bilgisyarı onar seceneği verir bilgisayarı onar de bir 10dk alır tabi sistemin gücüne bağlı tama bitikden sonra bilgisyarın acılır acıldıkdan sonra yapman gereken iyi bir günceleştirme varsa driverlerında bi sorun zaten günceleme sırasından kendiliğinde yüklüyor günceleştirmede olmazsa tüm günceleştirmeleri kaldır tekrar yükle sıkca karşıladığım sorunlardan bir tanesi kendi pc de aynı sorunla karşılaşdım ve burda anladığım gibi haletim
---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:32 ----------

arkadaşlar benim bu konuda dikkat ediğim win 7 wlm 2011 yüklü olan sistemlerde masa üstünün normalinden cok gecgelmesi ve pc acılırkende pc dondur ması

2 bios gir tüm ayarları sıfırla sonra gel (HDD)HARİC tüm diskleri disablet et f10 kaydet sistem yinede başlat s