Windows 7 Başlangıçta CHKDSK Hatası

tunishop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam,
Ben bilgisayarıma yeni format attım.Windows 7 Ultimate x64 kurdum. Daha öncede bu kuruluydu. İlk yeniden başlatmadan itibaren CHKDSK Disk tutarlılık gözden geçirmesi gibi bişey istiyor. 10 Saniye içinde geçmek için tuşa basınca normal devam edebiliyorum. . Fakat tarama yapınca birçok dosya siliyor ve yeniden başlatılıyor. Sürekli aynı dosyaları sildikten sonra hatayı veriyor. El kamerasıyla çektiğim videoyuda inceleyebilirsiniz. Yardımlarınızı bekliyorum.

Video Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=p1nkfq1brMM

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Normal masaüstü açılınca HDD e sağ tıklayıp Özellikler>>Araçlar yolu ile tam bakım ve onarım yapabilirsin.

tunishop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam bakım ve onarım derken. Araçlar kısmındaki hata denetimi ve birleştirmeden mi bahsediyorsun?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hata denetimi (her iki seçeneği de işaretleyip) yapmaktan bahsediyorum.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Böyle durumlarda tekrar format atmayı önerirler (aynı DVD ile). Eğer tekrar aynı sorunu çıkartıyorsa DVD kaydı hatalı olabilir. Imkanın varsa başka DVD ile format at. Hatta işi sağlama almak için başka iso dosyasına sahip olanla.

tunishop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 8 9 defa format attım farklı cd ve .isolarla. Ama hala aynı hatayı vermekte..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Normal masaüstü açılınca HDD e sağ tıklayıp Özellikler>>Araçlar yolu ile tam bakım ve onarım yapabilirsin.

bu nu dene düzelmesi gerekir.Bu hatayı genelde üstüste kurulum yapınca verebiliyor format atarken diski biçimlendir.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bende de ne zaman safari yi çalıştırsam "safari.exe bozuk silinmiş ya da hatalı" mesajı alıyordum safari çalışıyodu fakat bu hatayı alır almaz chkdsk zamanlaması çalışıyor bilgisayarı yaniden başlattığımda chkdsk yapmak istiyodu. (bu arada disk birleştirde c bölümü kayboluyodu) sonra birden kesildi şu an yapmıyo. ben sırf o hata yüzünden format attım program değiştirdim. sonra birden kesilince boş boş ekrana baktım. sinir bozucu neden yaptığını bir türlü anlamadım