Windows 7 açılış hızı

musty1995

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Şu an işletim sistemim windows 7.Gayet memnunum fakat bilgisayarın bana göre çok geç açılıyor yaklaşık 1dk 15 snde açılıyor.Bilgisayarımın erken açılması için ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler.

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Windows 7 ‘ nin açılış hızı Vista’ ya göre biraz daha hızlıdır. Kayıt Defterinde yapacağımız değişiklikle açılış süresini biraz daha hızlandırabiliriz.

1. Başlat | Programları ve dosyaları ara bölümüne regedit yazın ve Enter basın. Kayıt Defteri Düzenleyicisinini başlatın.

2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters.

3. Sağ tarafdaki EnablePrefetcher değerini çift tıklayın ve “Değer Verisini” “2″ yapın.

4. Sağ tarafdaki EnableSuperfetch değerini çift tıklayın ve “Değer Verisini “2″ yapın..

5. Tüm pencereleri kapatın ve değerlerin etkin olması için bilgisayarınızı yeniden başlatın..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
1. Başlat'an arama kutucuguna ''msconfig'' yaziyoruz cikan sekmelerden ''Başlatma'' geliyoruz ve tüm programlari devre disi birakip, (antivirüs haric) bilgisayari yeniden baslatiyoruz..
2. Ayni sekilde önyükleme sekmesine gelin burada "Zaman aşımı" kismini 5 düsürün..
Gelismis Seceneklerden islemci sayisini aktif hale getirin ve burada cikan en yüksek degeri secin yanindaki bellek üst sinirinida aktif edin ve tamama tiklayin.
3: Kayit defterini temizleyin CCleaner'la.
4: Düzenli olarak disk birlestirme (defrag) Yapin.
5:
System Care iLe ram kullanimini düsürün..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
açılışta çalışan tüm programları iptal et :rolleyes:

yada motor takabilirsin :tt2:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Genelde antivirüs yazılımlarından kaynaklanıyor.

atılan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Genelde antivirüs yazılımlarından kaynaklanıyor.

katılıyorum.
maneger 7 ile optimize ettim regedit ayarları ile oynadım norton internet security kullanıyorum tam açılış 1 dak 30 sn nortonun çalışmasını durdurunca 40 sn..

MRT_023

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
katılıyorum.
maneger 7 ile optimize ettim regedit ayarları ile oynadım norton internet security kullanıyorum tam açılış 1 dak 30 sn nortonun çalışmasını durdurunca 40 sn..

Bendde de nis 2010 vardı süresi bitince kasperskye geçtim.
nis varken 1 dk 15 saniye.
kis var şu an 25 saniye.

Quasar_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters.

3. Sağ tarafdaki EnablePrefetcher değerini çift tıklayın ve “Değer Verisini” “2″ yapın.

4. Sağ tarafdaki EnableSuperfetch değerini çift tıklayın ve “Değer Verisini “2″ yapın..

5. Tüm pencereleri kapatın ve değerlerin etkin olması için bilgisayarınızı yeniden başlatın..

deniyorum inşallah işe yarar da win7 daha hızlı açılır. Teşekkürler ipucu için.