Windows 7 64-bit Performansı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Noah b
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Eminim aramızda 64-bit'le fazla ilgilenenler vardır.

Ben de windows vista ultimate x64 kullanıyorum. 2 aydır kullanıyorum, yani 64-bit'e yeni sayılırım. ama gayet memnunum. ufak tefek uyum sorunları dışında sistemim çok iyi çalışıyor.

Windows 7'nin 64-bit performansını denedim. 7000 ve 7057 sürümlerini biraz inceledim. Ama pek beğenmedim gibi. Donmalar ve beklenmeyen hatalar gördüm. Tabi henüz beta sürümü olduğu için olabilir. Veya bende 3gb ram olduğu için de olabilir.

Windows 7'nin 64-bit performansını izleyen arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Paylaşalım

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2

Eminim aramızda 64-bit'le fazla ilgilenenler vardır.

Ben de windows vista ultimate x64 kullanıyorum. 2 aydır kullanıyorum, yani 64-bit'e yeni sayılırım. ama gayet memnunum. ufak tefek uyum sorunları dışında sistemim çok iyi çalışıyor.

Windows 7'nin 64-bit performansını denedim. 7000 ve 7057 sürümlerini biraz inceledim. Ama pek beğenmedim gibi. Donmalar ve beklenmeyen hatalar gördüm. Tabi henüz beta sürümü olduğu için olabilir. Veya bende 3gb ram olduğu için de olabilir.

Windows 7'nin 64-bit performansını izleyen arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Paylaşalım

Ben daha 64 bit windows7 de bir sorun yasamadim.
Tek derdim bazi programlarin uyumsuzlugu.

lekeow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu an Vista Ultimate 64bit kullanıyorum oldukça memnunum(XP'ye kıyasla). Ben de merak ediyorum bu 7'nin 64 bit performansını. Vista ile hız olarak farkı var mı acaba?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
32 bit kullanıyorum o puan vistada 3,2 iken win 7 de 3,5 oldu.
Cpu : intel dual core 1,6 ghz E2140
64 bit te herhangi bir farklılık gösteriyor mu sivas ¿

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
bende Vista Ultimate 64 Biti bu ay sonunda indiricem.mâlum kota.:devil:daha önce home premium 32 bit kullanıordum.işlemci 64 biti desteklediğinden birazda performans artsın die 64 bite geçiş yapıcam.:happy:

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
64bit belki daha hızlı olabilir ama bu kullanıcının hissedebileceği biz hız değil bence
32 bit ve 64 bit arasındaki hızı bi kullanıcı hissedemeyebilir ancak testlerde bu sonuç çıkar

o yüzden 64 bit uyumsuzluk problemleri yüzünden gereksiz die düşünüyorum.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 64-bit deneyimleri lütfen..

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Tam sürümü cıkana kadar bekle bence bende Vista Ultimate 64bit kullanıyorum okadar memnunumki Win 7'ye geçmek aklımın ucundan bile geçmiyor

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
7000 çıktığından beridir kullanıyordum 64 bit olarak
taaki hoca dönem ödevini isteyinceye kadar visual studio beni çıldırttı
şuanda vista kullanıyorum

programların hiçbirinde problem yaşamadım ama kendi yaptığım program çalışmadı o ayrı

webcam driverini bulmakta zorlandım biraz başka bir markanın başka bir modelinin driveri uydu.

deneme amaçlı sanal olarak kullanılabilir ama tamamamen windows 7 ye geçişi şimdilik önermiyorum

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
32 bit kullanıyorum o puan vistada 3,2 iken win 7 de 3,5 oldu.
Cpu : intel dual core 1,6 ghz E2140
64 bit te herhangi bir farklılık gösteriyor mu sivas ¿

64 bit olmasinin farki kullandigin programlarin uyumu ile alakali.
Yeninesil bir cok program 64 bit uyumlu yani 64 bit degil ama WoW64 ile uyumlu o yuzden performans 32 bit'ten asagi degil hatta bazen yukari.
Yukari olmasini saglayan en buyuk etkende bellek bant genisliginin artmasi.
Program 32 bit bile olsa windows cekirdegi bellegi kendi kullanip programa kopru oldugu icin bellek kullanimi islemcinin cift cekirdekli olmasininda etkisiyle daha performansli oluyor.
64 bit uygulamalarda ne kullandigina bagli olarak degisir,
Eger is istasyonu surumu bir ekran karti ( Quadro, fireGL ) kullanmiyorsan 3B render ve Video Render'de islemcinin uzerine cok fazla yuk biner budurumlarda bellek kullanimi son derece onemli cunku render edilen grafik icin bellek ne kadar bos ve bant genisligi yuksek olursa islemde ayni oranda hizlanabilir.
Windows7 64 bit ve coklu cekirdek kullaniminda Vista ve XP'den cok daha ileride.
Hangi programa oncelik verecegini iyi hesapliyor gorev dagilimi gayet iyi.
su anda en buyuk problemim kullandigim foto yazilimi ve bir kac yazilimin 64 bit uyumsuzlugu buda 4 gb olmasina ve 2 mp resim islememe ragmen bellek yigilmasina sebep oluyor.

64 bit sistem cok fazla isi ayni anda yapanlar icin birebirdir, kullandiginiz program 32 bit 64 bit olsun farketmez. Bellek ne kadar iyi kullanilirsa ve cok olursa disk erisimi sayisi o kadar azalir ve islemciden alinan verim cogalir.

Ben su anda sadece Windows7 kullaniyorum, tek sistem olarak.
Gayet performansli ve stabil calisiyor.
32 bit'in zamani doldu artik.

☻/|sDn|
/▌
/ \

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sistem belleğiniz 3 gb üzerinde ise 64 bit kullanmalısınız. sadece 64 bit işletim sistemleri 3 gb üzeri bellekleri adresleyebiliyor.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
64 bit olmasinin farki kullandigin programlarin uyumu ile alakali.
Yeninesil bir cok program 64 bit uyumlu yani 64 bit degil ama WoW64 ile uyumlu o yuzden performans 32 bit'ten asagi degil hatta bazen yukari.
Yukari olmasini saglayan en buyuk etkende bellek bant genisliginin artmasi.
Program 32 bit bile olsa windows cekirdegi bellegi kendi kullanip programa kopru oldugu icin bellek kullanimi islemcinin cift cekirdekli olmasininda etkisiyle daha performansli oluyor.
64 bit uygulamalarda ne kullandigina bagli olarak degisir,
Eger is istasyonu surumu bir ekran karti ( Quadro, fireGL ) kullanmiyorsan 3B render ve Video Render'de islemcinin uzerine cok fazla yuk biner budurumlarda bellek kullanimi son derece onemli cunku render edilen grafik icin bellek ne kadar bos ve bant genisligi yuksek olursa islemde ayni oranda hizlanabilir.
Windows7 64 bit ve coklu cekirdek kullaniminda Vista ve XP'den cok daha ileride.
Hangi programa oncelik verecegini iyi hesapliyor gorev dagilimi gayet iyi.
su anda en buyuk problemim kullandigim foto yazilimi ve bir kac yazilimin 64 bit uyumsuzlugu buda 4 gb olmasina ve 2 mp resim islememe ragmen bellek yigilmasina sebep oluyor.

64 bit sistem cok fazla isi ayni anda yapanlar icin birebirdir, kullandiginiz program 32 bit 64 bit olsun farketmez. Bellek ne kadar iyi kullanilirsa ve cok olursa disk erisimi sayisi o kadar azalir ve islemciden alinan verim cogalir.

Ben su anda sadece Windows7 kullaniyorum, tek sistem olarak.
Gayet performansli ve stabil calisiyor.
32 bit'in zamani doldu artik.
doğru söylüyosun sivasspor kardeşim. çok güzel açıklamışşsın. ellerine sağlık