Windows 64 Bit Kuramama

dodurgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar..
Benim sorunum başlıkta da görüldüğü gibi windows 10 / windows 7 serilerinde bir türlü 64 bitlik sürümü kuramamam. 3-4 farklı cd den denedim usb den denedim farklı işletim sistemlerini fakat bir türlü olmuyor. Yükleme yapmak için bir tuşa basın ekranından sonra bi 30-40 saniye kadar beklemeden sonra mavi ekran verip pc restliyor hep. 32 bit işletim sistemi kurarken hiç bir sıkıntı yok fakat 64 bit kurarken direk mavi ekran veriyor anlamıyorum. 4 GB ram ' im var Pazartesi günü 4 GB ram daha alıcam onun için şimdiden format atıyım yeni ram'i alınca direk takarım dedim ama 64 bit kurumadım :pensive: Ram ' de sorun olsa 32 bit kurarkende hata vermezmiydi sizcede ? Yada Ram ' de filan sorun olsa başka zamanlarda da hata vermezmiydi sadece 64 bitlik işletim sistemi kurarken mavi ekran verip pc restliyor. Acaba 4 GB ram olduğu için mi düşük ram deyip restliyor pc ? Yada UEFİ faktörü varmış. Bildiğim kadarıyla benim bios ya da anakart uefi desteklemiyor. UEFI destekli işletim sistemi kurmaya çalıştığım için mi hata veriyor. UEFİ destekli işletim sistemi UEFİ desteksiz pc lere kurulmuyor mu ?

UEFI Desteklemeyen Anakarta Sahip Bilgisayara Nasıl UEFI İşletim Sistemi Yüklenir?
Linkteki arkadaşın sorduğu konuya baktım ama ben Uefi destekli olarak kurmak istemiyorum. İşletim sistemlerinde UEFI desteği var diyor mesela onu normal şekilde bios dan kuramıyormuyuz ? İlla Uefi desteksiz işletim sistemimi bulmak gerekiyor ?

Ya da sıkıntı ney. Anakart , İşlemci gibi donanımların 64 bit desteklememe gibi bi özellikleri var mı ?
Biraz uzun oldu ama yardımınıza ihtiyacım var :innocent:

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bilgisayarinizin islemci anakart vb. ozelliklerini yazar misiniz?

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114

dodurgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram almaniza gerek yok. 32 bit icin en asagi 1gb ram 64 bit ise 2 gb ram gerekiyor...
--- Gönderi Güncellendi ---
Gelen mavi ekranda ne yaziyor?
BIOS ayarlarini sifirla birde oyle dene...

Hocam ram ' i sadece 64 bit yapmak için almıycam. 4 GB ram artık yetersiz kaldığı için 8 GB ye çıkartıcam onun içinde 64 bit işletim sistemi kurmam gerekiyor.

Mavi ekranda usb den yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısından 30-40 saniye sonra
"Your PC Ran Into a Problem and Needs to Restart"
hatası verip pc restliyor. Fakat 32 bit kurmak için denediğimde bir hata vermiyor.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bu ekrandan bahsediyorsunuz dimi?

Ekli dosyalar

• your-pc-run-into-a-problem-and-needs-restart-hatası-çözümü.jpg
    your-pc-run-into-a-problem-and-needs-restart-hatası-çözümü.jpg
    12.9 KB · Görüntüleme: 499

dodurgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ekrandan bahsediyorsunuz dimi?

Aynen hocam işte hani direk siyah ekrandayken cd den yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı varya işte ordan sonra tuşa bastıktan sonra 30-40 saniye sonra o ekran gelip pc restliyor. Bu olay sadece 64 bit işletim sistemi yüklemeye çalıştığımda oluyor. Ve 3-4 farklı işletim sisteminde denedim

dodurgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Windows 10 Kurulum Mavi Ekran Hatası
Bu sitedede dedigi gibi yazilimsal ise cd ve usb bellektedir donanimsal ise asiri cpu isinmasi ram ekran karti vs.
Hocam bu saatte yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim fakat ram ' da sorun olsa sadece 64 bit formatı atarken sorun yapmazdı bence yani ben öyle tahmin ediyorum ya da ram da sorun olsa başka zamanlarda da mavi ekran hatasına düşerdi diye tahmin ediyorum
Rica ederim. :) 64 bit kurarken islemci faninin sesi yukseliyor mu?

dodurgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 Kurulum Mavi Ekran Hatası
Bu sitedede dedigi gibi yazilimsal ise cd ve usb bellektedir donanimsal ise asiri cpu isinmasi ram ekran karti vs.

Rica ederim. :) 64 bit kurarken islemci faninin sesi yukseliyor mu?

Hocam o aşamalara dahi gelemiyoruz henüz kurulama başlayamıyoruz bile yani en azından dil seçme bölümüne kuruluma başlama bölümüne dahi gelmeden direk hataya düşüyor :)

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bilgidayarin suan acilip masaustune geliyorsa bu sitede ki adimlari uygula.
[çözüldü] Mavi Ekran Hataları Nasıl Çözülür?
gerekir.

ADIMLAR
Problemi tanımlamak
1. Mavi ekran ile karşılaşmadan önce son zamanlarda bir değişiklik yaptınız mı?
Bu en mavi ekran hatalarında en çok rastlanan durumdur. Sürücü güncellemesi yaptınız mı? Sistem güncellemesi yaptınız mı? Antivirüs veya Firewall gibi sisteme entegre olan ve sistem bütünlülüğü bozacak bir yazılım yüklediniz mi? Yeni bir donanım parçası sisteme taktınız mı? Örneğin yeni bir ekran kartı?

2. Bilgisayarınızın iç donanımını kontrol edin
Bazen zayıf bir kablo bağlantısı, oynamış veya tam temas etmeyen kablo bağlantıları mavi ekran hatasına sebep olabilir. Bilgisayarınızın kasasını açın ve kabloları elinizle sıkılaştırın.
Eğer kullandığınız bilgisayar bir laptop ise o zaman bu işlem elbette daha zor olacaktır. RAM modüllerini, sabitdiski kontrol edebilirsiniz.

3. Bilgisayarın iç ısısını kontrol edin
Aşırı ısı bilgisayar bileşenlerinin en büyük düşmanıdır. Kasayı açtıktan sonra işlemci CPU, ekran kartı VGA ve kasa fanının düzgün çalıştığından emin olun.

4. Bilgisayarınızın RAM’ini test edin.
Mavi ekranların büyük çoğunluğu kötü, arızalı donanım bileşenlerinden kaynaklanır. Özellikle RAM hataları, arızaları en fazla karşılaşılanıdır.
RAM modülleri anakartın üzerinde birden fazla bulunabilir ve bunlardan birtanesi arızalanmış olabilir.
Bunun için MemTest86 yazılımını kullanabilirsiniz.

5. Sabitdisk HDD’nizi test edin
Başlat
tan çalıştıra gelin ve chkdsk /ryazdıktan sonra enter tuşuna basın.
CHKDSK windows’un sabitdisk test ve hata giderme yazılımıdır. Sistemin sonraki başlatılmasında bu birimin gözden geçirilmesini zamanlamak ister misiniz? (E/H) sorusuna E ye basarak onay verin. Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında disk taraması başlayacaktır.

6. Parçaları teker teker sökün.
Donanım kosusunda bilgi sahibiyseniz anakartın üzerindeki parçaları teker teker sökün ve her parçadan sonra bilgisayarınız mavi ekran hatası veriyor mu kontrol edin.

HATA RAPORUNUN ANALİZ EDİLMESİ
1. Bilgisayarınızın Mavi ekran hatası sırasında durmasını ayarlayın.
Çoğukez mavi ekran hatasını görecekken bilgisayarınız kendiniyeniden başlatır bu sebepten hata mesajını göremezsiniz. Bu davranışı değiştirmek için aşağıdaki işlemleri yapın:
Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş Sistem Ayarlarına girin.
Gelişmiş sekmesine tıklayın. Başlangıç ve Kurtarma altındaki Ayarları tıklayın.
Sistem Hatası altındaki “Otomatik olarak yeniden başlat” işaretini kaldırın.

2. Bilgisayarı yeniden Mavi Ekran vermesinini bekleyin.
Artık bilgisayarınız yeniban başlamayacak ve en azından Mavi ekran üzerinde hata mesajını görebileceksiniz.
“Sorun şu dosyadan …. Kaynaklandı” dosyanın adını not alın.
“DUR:” Hata kodunu bir yere not alın.

MAVİ EKRAN HATASININ GİDERİLMESİ
1. Bilgisayarınızı güvenli modda açın
Eğer bilgisyarınız açılmıyorsa Güvenli Modda açmayı deneyin. Bilgisayarınız açılırken F8tuşuna sürekli basın ve çekin. (Windows Logosu görünmeden) Açılış menüsünü yakalamaya çalışın.

2. Antivirüs taraması gerçekleştirin.
Mavi ekran hatalarına virüslerde sebep olabilir bilgisayarınızın temiz olduğundan emin olabilmek için güncel bir antivirüs yazılımı ile bilgisayarınızı tarayın.

3. Kurtarma yüklemesi gerçekleştirin.
Bunun için Windows CD/DVD’sini sürücüye takın ve bilgisayarı Windows CD/DVD’sinden yapın. Kurulum ekranında yönergeleri izleyerek Onarım işlemini gerçekleştirin. Bu işlemde Windows eski sistem dosyalarını silecek ve sistem dosyalarını yeniden yükleyecektir.

4. Sürücüleri kaldırın
Eğer hata bir sürücü yüklemesinden sonra olduysa sürücüyü kaldırın.

5. Windows güncellemesini geri alın
Windows güncellemesinden sonra mavi ekran hatası ile karşılaştıysanız, o tarihteki yüklenen windows güncellemelerini kaldırın. Denetim Masası > İşletim sistemine göre, Program Ekle Kaldır / Programlar ve Özellikleri penceresinden bunu yapabilirsiniz.

6. Sabitdiskte yer açın.
Bilgisayarınızda yeterli disk alanı yoksa Mavi ekran hataları ile karşılaşabilirsiniz. Bunu için gereksiz programları kaldırın.

7. Sürücüleri Güncelleyin.
Ekran kartı, Anakart, Ağ Kartı, Ses kartı gibi sistem bileşenlerinin sürücülerini güncelleyin. Üreticilerin web sitelerinden bu donanım birimleri için yeni sürücüleri indirin ve yükleyin

8. Windows’u güncelleyin.
Mavi ekran hatasının sebebi bir bug olabilir. Bu sebepten Windows işletim sisteminizi güncelleyin ve en son yamaları yapın.

9. Windows ‘u yeniden yükleyin.
Son aşama artık tüm yapılabilecekleri yaptınız ve hata mavi ekran alıyorsanız Windows’u yeniden yükleyin.

#Alintidir...

Son düzenleme:

dodurgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgidayarin suan acilip masaustune geliyorsa bu sitede ki adimlari uygula. Sorunun nerede oldugunu bulalim...
[çözüldü] Mavi Ekran Hataları Nasıl Çözülür?

O zaman şöyle söyleyim hocam. Bilgisayarım şuan 32 bitte ve çalışır vaziyette. Dediğim gibi sadece 64 bit kurmaya çalışırken kuruluma başlamadan hata veriyor ve restliyor. Daha sonra açınca zaten formata dahi başlayamadığı için eski işletim sistemi sorunsuz açılıyor ve çalışıyor. Yani 32 bitte kullanırken hiç bir hata ve mavi ekran hatası yok :)

Oradaki adımlara baktığımda ise
Teker teker ram'ları deneme fırsatım yok malesef çünkü 1 tane 4GB ram ' im var :(
İç donanımlarda şuana kadar hiç bir sıkıntı çekmedim dediğim gibi sadece x64 kurmaya çalıştığımda hata veriyor.
İç ısı olaraksa AIDA64 programından baktığımda her bir cpu çekirdeği 20-30 derece arasında çalışıyor
Daha önce fazla zaman olmadı ama kasayı açıp fanları felan temizlemiştim. (3-4 ay oluyor bu zamana kadar hiç bir hata vermedi yani tekrar parçaları takarken yanlış ya da düzgün takamama gibi bir hata vermedi )

Ayrıca şöyle bir bilgi veriyim işe yararmı bilmiyorum ama sanırım (tam hatırlamıyorum) windows 7 ve ya 8 ilk çıktığı zamanlarda bilgisayarımı x64 olarak kurmuştum. O zamanlar ekran kartı driverleri filan tam o işletim sistemine düzgün olarak henüz driver çıkmadığı için ekran kartı kitleme yapıyordu mecbur olarak terkrar x32 ' ye dönmüştüm. Yani demem o ki daha önce kısa bir sürede olsa pc mi 64 bit yapmıştım o zamanlar sorunsuz olarak kurulmuştu.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
O zaman şöyle söyleyim hocam. Bilgisayarım şuan 32 bitte ve çalışır vaziyette. Dediğim gibi sadece 64 bit kurmaya çalışırken kuruluma başlamadan hata veriyor ve restliyor. Daha sonra açınca zaten formata dahi başlayamadığı için eski işletim sistemi sorunsuz açılıyor ve çalışıyor. Yani 32 bitte kullanırken hiç bir hata ve mavi ekran hatası yok :)

Oradaki adımlara baktığımda ise
Teker teker ram'ları deneme fırsatım yok malesef çünkü 1 tane 4GB ram ' im var :(
İç donanımlarda şuana kadar hiç bir sıkıntı çekmedim dediğim gibi sadece x64 kurmaya çalıştığımda hata veriyor.
İç ısı olaraksa AIDA64 programından baktığımda her bir cpu çekirdeği 20-30 derece arasında çalışıyor
Daha önce fazla zaman olmadı ama kasayı açıp fanları felan temizlemiştim. (3-4 ay oluyor bu zamana kadar hiç bir hata vermedi yani tekrar parçaları takarken yanlış ya da düzgün takamama gibi bir hata vermedi )

Ayrıca şöyle bir bilgi veriyim işe yararmı bilmiyorum ama sanırım (tam hatırlamıyorum) windows 7 ve ya 8 ilk çıktığı zamanlarda bilgisayarımı x64 olarak kurmuştum. O zamanlar ekran kartı driverleri filan tam o işletim sistemine düzgün olarak henüz driver çıkmadığı için ekran kartı kitleme yapıyordu mecbur olarak terkrar x32 ' ye dönmüştüm. Yani demem o ki daha önce kısa bir sürede olsa pc mi 64 bit yapmıştım o zamanlar sorunsuz olarak kurulmuştu.
Sitelerde dendigi gibi donimsal ise ekran kartindanda olabilir diyorlardi...