Windows 2000 Kullanmak İçin Lisans Gerekiyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kriptex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Merhabalar;

Arkadaşlar bir bilgisayar şirketindeki arkadaşım bana birşey söyledi bir ona yönelttiğim soru üstüne bana dediki windows 2000 kullanmak için artık lisans gerekmiyor lisanssızda kullanılabiliyor böyle birşey duydunuz mu? ben duymadım şahsen duyan bilgisi olan varmı? İnternette bir araştırma yaptım ancak tam sorumun cevabını bulamadım.

Teşekkürler.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Microsoft, bu üründen desteğini çekmiş olduğu halde, lisansından vazgeçmiş değil. Yazılım yayın tarihinden itibaren ülkeye göre değişmekle birlikte 50 ile 120 yıl arasında değişen telif hakkı zaman aşımı dolmadığı veya telif hakkını elinde bulunduran firma telif hakkından kamu yararına vazgeçtiğini yazılı olarak duyurmadıkça o yazılımları satın almadan, yani kaçak yollarla kullanmak yasadışı olarak sayılır.

Microsoft'un Windows 2000 hakkında böyle bir yayımı olmadığı için hala telifli ürün statüsündedir ve piyasada satışı yapılmadığı halde lisans kullanımı şarttır. Fakat yeni işletim sistemleriyle o kadar meşguldur ki kendisi, artık Windows 2000'in kaçaklarıyla pek uğraşmamaktadır; ancak Windows 2000 Server versiyonlarında bu yumuşaklığı göstereceğini zannetmiyorum. Tabii ki şu da var; masaüstü veya dizüstü versiyonlarının da ticari olarak lisanssız kullanıldığı şikayet edilirse, bununla da ilgilenme olasılıkları hala var.