Rehber Windows 11’in yeni sürümünü herkesten önce nasıl yüklersiniz?

Bu konuyu okuyanlar

Cagatay Yaman

Asistan
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
188
Reaksiyon puanı
170
Puanları
43
Yaş
32
Microsoft tarafından henüz resmi olarak yayınlanmayan Windows 11, kullanıcılar tarafından çeşitli yöntemlerle kurulmaya başlandı. 5 Ekim 2021 tarihinde tam sürümünün yayınlanması beklenen Windows 11’i herkesten önce kurmak için Windows Insider programına dahil olmanız gerekiyor.

Windows Insider, kullanıcıların Microsoft işletim sistemlerine dair en yeni özellikleri herkesten önce edinmesini sağlayan bir gelişim grogramı. Bu sayede hem kullanıcılar gelecekte yayınlanacak olan sürümlere önceden erişebiliyor hem de Microsoft, bu sürümlere dair hataları son kullanıcıya sunmadan tespit edebiliyor.

Windows Insider programına dahil olmak oldukça kolay​

Öncelikle ilk yapmanız gereken şey bilgisayarınızın Windows 11’e uyumlu olup olmadığını tespit etmek. Bunun için, Microsoft tarafından yayınlanan Windows PC Health Check isimli uygulamayı kurmanız gerek. Bu uygulama, bilgisayarınızın Windows 11 kurmaya uygun olup olmadığını tespit ediyor. PC Health Check uygulamasını buraya tıklayarak indirip kurabilirsiniz.

Windows-11-2.jpg


Kurulum sonrasında anakartınızın TPM 2.0 desteği olmadığına dair bir uyarı alırsanız, anakart üreticinizin web sitesine göz atmanız gerekebilir. Bazı TPM 2.0 destekli anakartlarda bu özellik varsayılan olarak kapalı gelebiliyor. BIOS ekranında gerekli yönergeleri uygulayıp bu özelliği aktifleştirmeniz lazım. Böylece, bilgisayarınızı Windows 11’e yükseltmek için uygun hale getirebilirsiniz.

Anakartınızın TPM 2.0 desteğini açtıktan ve PC Health Check uygulamasından onay aldıktan sonra işleme devam edebilirsiniz. Bu aşamada ilk yapmanız gereken buraya tıklayarak Windows Insider programına kayıt olmak. Açılan sayfada Log In butonuna tıklayarak Windows 10 yüklü bilgisayarınızda kullandığınız Microsoft hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

resim.png


Giriş yaptıktan sonra, Microsoft sizi otomatik olarak bir önceki pencere yönlendirecek. Sayfanın biraz aşağısına indiğinizde, yukarıda gördüğünüz gibi bir ibare ile karşılaşacaksınız. Bu aşamada, Open Settings demeniz ve gelen uyarı sonrasında Ayarlar adlı uygulamayı aç butonuna tıklamanız gerekiyor.

windows-11-3.jpg


Gelen sayfada Başla butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız. Geliştirme Kanalı‘nı seçerek yayınlanan en son sürüm olan Windows 11 Preview Build 22463‘ü kurabilirsiniz. Eğer Beta Kanal seçeneğini tercih ederseniz, kararlı ve hataların daha az olduğu 22000.194 sürümünü bilgisayarınıza kurmuş olacaksınız.

Dilediğiniz seçeneği işaretleyip Onayla dedikten sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek. PC’niz açıldıktan sonra ise tek yapmanız gereken, Başlat menüsüne tıkladıktan sonra, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik sekmesine gelerek Güncelleştirmeleri Denetle butonuna tıklamak.

Bu aşamada seçtiğiniz Windows Insider programına göre en güncel Windows 11 sürümü bilgisayarınıza inmeye başlayacak ve bilgisayar tekrar başladıktan sonra işletim sistemi kurulum aşamasına geçecek.

Sizler de Windows 11’in Insider sürümü ile ilgili görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

 

Akkara

Dekan
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,003
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,356
Puanları
113
Windows 11 Başlangıç ekranı. Karanlık mod ON

 
Üst