Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Soruwindows 11 de kurtarma medyası olmadan format atılabilirmi atılıyosa nasıl atılır?
windows 11 de format atmak istiyorum çünkü bilgisayar baya yavaşladı ve kendi kendine internet ve klavye bağlantısını kesiyo bi format atiyim dicem ama kurtarma medyası lazımmış bunu kullanmadan format atılabilirmi?
Merhaba. Her ne yapacaksanız öncesinde kişisel dosyalarınızı mutlaka yedekleyeniz!
Kurtarma medyası veya yükleme medyası olmadan Windows'u yeniden yükleyebilirsiniz. Ayarlar'da Kurtarma menüsü var. Bilgisayarı sıfırla (Reset PC) seçeneği, uygulamaları ve ayarları siler. İhtiyaçlarınıza göre Dosyalarımı sakla (Keep my files) veya Her şeyi kaldır (Remove everything) seçimlerini sunar.
Windows'taki kurtarma seçenekleri hakkında bilgi edinin. Bilgisayarınızı sıfırlamayı, önceki bir Windows sürümüne geri dönmeyi veya medya kullanarak Windows’u yeniden yüklemeyi öğrenin.
support.microsoft.com
Bilgisayarı sıfırlama işlemi her zaman sağlıklı bir şekilde tamamlanmayabilir. Bu durumda Windows 11 yükleme medyasına ihtiyaç duyacaksınız. Her hâlükârda yükleme medyası elinizin altında bulunsun. Kolay gelsin. İyi forumlar.
Versiyon farketmeksizin flasha windowsu yazdırıp( microsoft sitesinden tool u indirince flasha yazdır seçeneği var) sonra bilgisayarı yeniden başlatıp bios menüsünü(genelde delete tuşuna habire basılır bilgisayar yeniden başlatılırken) açıp boot order kısmından flash belleğinizi ilk sıraya alıp kaydet ve çık diyip tekrar yeniden başlatırsanız bilgisayara format atma menüsü açılır.
Bilgisayarınız Windows 11 yüklü olarak mı geldi, bilmiyorum. Ancak şu hususu da belirtmekte fayda vardır. Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş uygulamaların ve işletim sisteminin olduğu gizli bir kurtarma bölümü (Recovery Partition) disk üzerinde yer alıyor olabilir. Bu bölüme ihtiyaç duymuyorsanız silebilirsiniz. Aksi durumda geri dönüşü olmayabilir.