Windows 10'da Yaşadığım Sorunlar

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Arkadaşlar artık bıktım bilgisayarı parçalama seviyesine geldim dün akşam birden bire ağ simgesi kayboldu windowsun hiçbir programı internete bağlanmadı denemediğim yöntem kalmadı virüs programı ile tarattım sorun yok daha sonra sıfırdan kurulum yaptım bütün güncellemeleri kurdum şuan sadece Google Chrome ve donanımların sürücüleri kurulu acayip şekilde donma ve kasılma var tekrardan Windows 7 yada Windows 8.1 kurmak istiyorum hangisini önerirsiniz ? Benim sorunum Windows ve yazılımsal kaynaklı donanımlarımın hepsini test ettim sorun yok kaç kere stress ve bench testlerine soktum sorun çıkmadı bios güncelledim değişen olmadı ısınma kesinlikle yok kasanın içi fan dolu zaten buz gibi içi sorun ne anlamadım.Yardımcı olun artık kafayı yiyeceğim bu kaçıncı donma kasma konusu bilmiyorum ama daha bu konuları açmak istemiyorum.

55xmen61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen beni̇m bi̇lgi̇sayar da ara sira kendi̇ni̇ resetli̇yor hdd ve ram testleri̇ sağlam çikti ekran kartindan deği̇l i̇se yazilimsal büyük bi̇r i̇hti̇mal wi̇ndows 7 ye göre performans da çok kötü

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Arkadaşlar artık bıktım bilgisayarı parçalama seviyesine geldim dün akşam birden bire ağ simgesi kayboldu windowsun hiçbir programı internete bağlanmadı denemediğim yöntem kalmadı virüs programı ile tarattım sorun yok daha sonra sıfırdan kurulum yaptım bütün güncellemeleri kurdum şuan sadece Google Chrome ve donanımların sürücüleri kurulu acayip şekilde donma ve kasılma var tekrardan Windows 7 yada Windows 8.1 kurmak istiyorum hangisini önerirsiniz ? Benim sorunum Windows ve yazılımsal kaynaklı donanımlarımın hepsini test ettim sorun yok kaç kere stress ve bench testlerine soktum sorun çıkmadı bios güncelledim değişen olmadı ısınma kesinlikle yok kasanın içi fan dolu zaten buz gibi içi sorun ne anlamadım.Yardımcı olun artık kafayı yiyeceğim bu kaçıncı donma kasma konusu bilmiyorum ama daha bu konuları açmak istemiyorum.
Merhaba,
Windows 7 yüklersen oyunlarda daha iyi performans alırsın ve daha aza sorun yaşarsın.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Hocam hangi sürümünü kurmalıyım sence ? Bir de Performance Edition gibi sürümler var ram kullanımı düşürülmüş gereksiz hizmetler kapatılmış bundan kursam bir zararı olur mu ?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Aynen beni̇m bi̇lgi̇sayar da ara sira kendi̇ni̇ resetli̇yor hdd ve ram testleri̇ sağlam çikti ekran kartindan deği̇l i̇se yazilimsal büyük bi̇r i̇hti̇mal wi̇ndows 7 ye göre performans da çok kötü
Yok hocam donanımları test ettim hiçbirinde sıkıntı yok

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
E iyide senin gelip burada kocaman sisteme çöp demen yakışık kalıyor mu?Ben kendim uzun zamandır kullanıyorum "1" tane hata ile karşılaşmadım.Gayet akıcı ve hızlı bir şekilde kullanıyorum.Bilgisayarın eski bir sistemse Windows 10 ile uyumlu çalışmayabilir.Bunun kabahatini işletim sistemine yüklemek neden?Windows savunucusu değilim ama gelipte çöp yazmak etik değil.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
E iyide senin gelip burada kocaman sisteme çöp demen yakışık kalıyor mu?Ben kendim uzun zamandır kullanıyorum "1" tane hata ile karşılaşmadım.Gayet akıcı ve hızlı bir şekilde kullanıyorum.Bilgisayarın eski bir sistemse Windows 10 ile uyumlu çalışmayabilir.Bunun kabahatini işletim sistemine yüklemek neden?Windows savunucusu değilim ama gelipte çöp yazmak etik değil.
FX-8300 , 8GB Dual Kit Gskill RipjawsX , Msı Gaming R7 370 , Cougar CMX 700w

böyle bir sistemde adam gibi çalışmayacaksa ne gerek var Windows 10'a ?

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124

İşim gereği sürekli farklı model pc lere işletim sistemi kuruyorum , o bilgisayarlarda Windows 10 yağ gibi akarken benım şahsi kullandığım bilgisayarda windows 10 kağnı gibi çalışıyor aradaki fark ise o bilgisayarların chipset vb parçalarının güncel olması ve windows 10 ile bir bütün gibi çalışmasına yardımcı olması , yani güzel bir OS fakat bize gelmez...

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467

Senin sistemine eğer güncel oyunları sürekli oynamıyorsan Windows 7 64bit işini görür oynuyorum diyorsan Windows 8.1 kur 10'u asla kurma.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589

Bu bilgisayara Windows 10 gitmez zaten.Dediğim gibi orta-üst seviye bilgisayarlarda Windows 10 çok iyi çalışır.Zaten yukarıda arkadaş özetlemiş.Lütfen kalkıpta kendi sisteminiz yüzünden oluşan hatalar yüzünden arkadasında milyonlar kod barındıran ve mühendislerin yoğun mesai harcadığı bir yazılıma çöp demeyin.Beğenmeyebilirsiniz bu ayrı bir olay ona bir lafım yok zaten.Eğer Windows 10 kullanamıyorsan Windows 7 kurman daha sağlıklı olur.

İşim gereği sürekli farklı model pc lere işletim sistemi kuruyorum , o bilgisayarlarda Windows 10 yağ gibi akarken benım şahsi kullandığım bilgisayarda windows 10 kağnı gibi çalışıyor aradaki fark ise o bilgisayarların chipset vb parçalarının güncel olması ve windows 10 ile bir bütün gibi çalışmasına yardımcı olması , yani güzel bir OS fakat bize gelmez...
Benim demek istediğimde buydu zaten.Katılıyorum :)

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Yahu beyler sistemi resmen P4 işlemcili bilgisayar gibi anlatıyorsunuz :D Ne gider bu sisteme siz söyleyin bakalım ? Amcamda FX-8120 , GTX 460 ve 8GB Ram li bilgisayar var Windows 10 kurulu çatır çutur oynuyor oyunları gidipte bu sisteme XP kuracak halim yok ya ? Windows 7 kurdum zaten daha önce yani 1 ay önce falan ama herkes sil Windows 10 kur dedi bilinen hit değeri yüksek forumlarda bile bana Windows 10 kur dediler Windows 7 bitti diyorlar ayrıca benim sistemimden daha düşük özellikte bilgisayarı olan arkadaşımda Windows 10 kullanıyor sorun yaşamıyor üstelik anakartıda çok eski 970 chipset bile değil.

Senin sistemine eğer güncel oyunları sürekli oynamıyorsan Windows 7 64bit işini görür oynuyorum diyorsan Windows 8.1 kur 10'u asla kurma.
Hocam Windows 7 çok eskidi kurunca da arkadaşlar falan gördüğünde bu sisteme bunu mu kurdun diyorlar :D Windows 8.1 çok seviyorum ama ondada tek sıkıntı ekran kartımın en güncel sürücüsü olmuyor maalesef eski sürücü var halen.Ama ne hikmetse Windows 7 ve Windows 10'da güncel ekran kartı sürücüsü paylaşılıyor ama Windows 8.1'de paylaşılmıyor.

Hocam anakartım MSI 970 Gaming üstünde 970 Chipset var ve anakart o kadar da eski değil 2-3 sene önce çıkartılmış bir anakart şu da var 970 Chipsetler içinde 1.sırada Asrock Fatal1ty 970 Performance 2. sırada ise benim anakart yer alıyor yani dandik bir anakart değil ve belirttiğim gibi arkadaşımda FX-6300 işlemcili 970 chipset olmayan anakart var o bile daha iyi çalışıyor benim sistemimden.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
7 kuramazsın 10'u sıfırla düzelir ...
kullanmayı beceremiyon diye 10 çöp olmaz .

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Hocam anakartım MSI 970 Gaming üstünde 970 Chipset var ve anakart o kadar da eski değil 2-3 sene önce çıkartılmış bir anakart şu da var 970 Chipsetler içinde 1.sırada Asrock Fatal1ty 970 Performance 2. sırada ise benim anakart yer alıyor yani dandik bir anakart değil ve belirtğ
7 kuramazsın 10'u sıfırla düzelir ...
kullanmayı beceremiyon diye 10 çöp olmaz .
Kuruluyor dostum bilmeden yorum yapma hatta Orjinal Windows 7 ye UEFİ ekleyip kuruyorum sorunsuz şekilde ve kullanmayı bilmiyorum değil biliyorum ama genel anlamda sistemde sıkıntı var anladın mı ? Adamlar utanmasa XP Sp3 kur diyecekler Windows 7 önermek nedir ? Şuan işlemciye o.c yaptım denemelerimde biraz performans artışı gözlemledim ama bu Windows 10 nun sorunsuz olduğu anlamına gelmez Windows 8.1 kurupta test edicem bu sitedekileri anlamadım ben zaten hepsi intel ve windows 10 fanboyu sanırım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
o pc 6.nesil intel ve 7.nesil intel veya yeni nesil amd ise zor ama zaten 7 kullanan pc ise mümkün microsoft intel ve amd'ye 7 desteğini bıraktırttı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
6.nesiden itibaren intel cpulu pclere 7 kuramazsın amd ryzen ile oldu yani yeni pclere 7 kuramazsın.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Kardeşim intel ne alaka ? Ben sistemime Windows 7 kurabiliyorum ayrıca güncellemeleride alıyor sıkıntı yok neden kuramayım ki ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
i7-8700K olan pcye 7 kuramazsın yeni sistemlerde 7 uyumu yok sürücüleri de yok...

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
i7-8700K olan pcye 7 kuramazsın yeni sistemlerde 7 uyumu yok sürücüleri de yok...
Tamam da İntel işlemci ne alaka diyorum bende size ? Benim sisteme Windows 7 kurabiliyorum ben bütün sürücülerde var Windows 10 için çıkan aynı sürücüler Windows 7 içinde çıkmakta. Şuan Windows 8.1 kurdum sistemim rahatladı resmen Windows 10 kadar kağnı edasıyla çalışan başka işletim sistemi yok.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
hala i7-8700K alıp 7 kurmaya kalkanlar var mavi ekran veriyor ...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Çöp Çöp. Anlayın şunu....

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Çöp diyorum lafımın hala arkasındayım Windows 10 kullanırken oyunlar resmen işkenceydi burda resmen sistemime P4 işlemcili dandik bilgisayar muamelesi yapıyordunuz ve utanmasanız XP Sp3 kur diyecektiniz İntel ve Windows 10 fanboyu olduğunuz çok belli.. Uefi olarak Flash bellekten temiz kurulum ile Windows 8.1 Pro x64 kurdum bütün sürücülerimi , windows güncellemelerini , oyun için gerekli programları , kullandığım programları ve oyunlarımı sıfırdan kurdum ve 2 saattir kullanıyorum keşke daha önce kursaymışım dedim abarttığımı düşünebilirsiniz fakat acayip derecede fark var Thief oyunun da High ayarlar çözünürlük 1080p 80-120 Fps arası değişiyor bir gram kasma takılma oyundan atma olmadı ama Windows 10'da 45 Fps değer veriyordu devamlı kasma takılma vardı Dirt 4 oynadım 15 dakika kadar High ayarlar çözünürlük 1080p 60-80 Fps arası veriyor gayet akıcı ve güzel oynatıyor Windows 10'da bu oyunu oynamak tam bir işkenceydi benim için. Başka oyunlarda deneyeceğim elbette şuan bunları yazıyorum sadece ne kadar dandik bir sürüm olduğunu bir kez daha görün normal masaüstü işlemlerim bile hızlandı.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Kullanmayı bilmiyorsanız benim yapacak bir şeyim yok.Koskoca sisteme gelipte çöp demekte etik değil.
Kullanmayı bilmemek? Oldukça pratik. Kısayollar oldukça kullanışlı. görünümü gayet güzel. Büyük sıkıntısı ise optimizasyon ve stabilitasyon. İkiside 0. Oyüzden çöp. Az el atmaları lazım çok hızlı girdi piyasaya yazık oldu...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Çöp diyorum lafımın hala arkasındayım Windows 10 kullanırken oyunlar resmen işkenceydi burda resmen sistemime P4 işlemcili dandik bilgisayar muamelesi yapıyordunuz ve utanmasanız XP Sp3 kur diyecektiniz İntel ve Windows 10 fanboyu olduğunuz çok belli.. Uefi olarak Flash bellekten temiz kurulum ile Windows 8.1 Pro x64 kurdum bütün sürücülerimi , windows güncellemelerini , oyun için gerekli programları , kullandığım programları ve oyunlarımı sıfırdan kurdum ve 2 saattir kullanıyorum keşke daha önce kursaymışım dedim abarttığımı düşünebilirsiniz fakat acayip derecede fark var Thief oyunun da High ayarlar çözünürlük 1080p 80-120 Fps arası değişiyor bir gram kasma takılma oyundan atma olmadı ama Windows 10'da 45 Fps değer veriyordu devamlı kasma takılma vardı Dirt 4 oynadım 15 dakika kadar High ayarlar çözünürlük 1080p 60-80 Fps arası veriyor gayet akıcı ve güzel oynatıyor Windows 10'da bu oyunu oynamak tam bir işkenceydi benim için. Başka oyunlarda deneyeceğim elbette şuan bunları yazıyorum sadece ne kadar dandik bir sürüm olduğunu bir kez daha görün normal masaüstü işlemlerim bile hızlandı.
Fanboy olma ile hiç alakası yok.Linux da kullanıyorum 2. sistem olarak.Fanboyluktan bir kazancım yok zaten görende şirketin sahibiyim zanneder.Kendi bilgisayarında oluşan sorunları bütün sistem için genellemek ne kadar doğru bir davranış?Burada Android gibi özelleştirebilir bir sistem görmüyorsunuz farkındaysanız.Her bilgisayar aynı Windows sürümünü kullanıyor ve adamlar bunu kodlarken her donanım için ayrı ayrı yazmıyor.50 milyon satıra yakın koddan bahsediyoruz.Kusursuz olmasını bekleyemezsiniz zaten.Oturulan yerden çöp denmesi kolay tabi.

Kullanmayı bilmemek? Oldukça pratik. Kısayollar oldukça kullanışlı. görünümü gayet güzel. Büyük sıkıntısı ise optimizasyon ve stabilitasyon. İkiside 0. Oyüzden çöp. Az el atmaları lazım çok hızlı girdi piyasaya yazık oldu...
Bende diyorum ki optimizasyon ve stabilite olarak hiçbir sıkıntı çekmedim.Ben niye çekmedim peki?Bu zamana kadarda kullandığım en akıcı ve arayüzü hoş olan Windows sistemi.Ben kullanmasam bu yorumları yapmazdım zaten.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Fanboy olma ile hiç alakası yok.Linux da kullanıyorum 2. sistem olarak.Fanboyluktan bir kazancım yok zaten görende şirketin sahibiyim zanneder.Kendi bilgisayarında oluşan sorunları bütün sistem için genellemek ne kadar doğru bir davranış?Burada Android gibi özelleştirebilir bir sistem görmüyorsunuz farkındaysanız.Her bilgisayar aynı Windows sürümünü kullanıyor ve adamlar bunu kodlarken her donanım için ayrı ayrı yazmıyor.50 milyon satıra yakın koddan bahsediyoruz.Kusursuz olmasını bekleyemezsiniz zaten.Oturulan yerden çöp denmesi kolay tabi.

Bende diyorum ki optimizasyon ve stabilite olarak hiçbir sıkıntı çekmedim.Ben niye çekmedim peki?Bu zamana kadarda kullandığım en akıcı ve arayüzü hoş olan Windows sistemi.Ben kullanmasam bu yorumları yapmazdım zaten.
Ya abi. Bende Skylake 6500 ve Micro Star GMX 1060 6g var. Windows 7de çok daha hızlı ve performanslı çalışan sistem windows 10da hantallaşıyorsa sıkıntı değilmidir?

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818

Kendi bilgisayarımda ki sorunları geçtim genel olarak herkeste sıkıntı var bir sen şanslısın sanırım Windows 10 konusunda çözemedim seni :D Forumları bir gez bakalım 10 konudan 5 tanesi Windows 10 sorunları ile alakalı adamda GTX1080 , i7 7700K , 16 GB ram li bilgisayar var oyun oynayamıyorum diyor :D

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Windows 10 benim pc'dede yavaş sonuç veriyor. Bazen saçmalıyor.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Ya abi. Bende Skylake 6500 ve Micro Star GMX 1060 6g var. Windows 7de çok daha hızlı ve performanslı çalışan sistem windows 10da hantallaşıyorsa sıkıntı değilmidir?
Bunlara anlatamazsın derdini kardeşim Technopat'ta böyle bi konu açıyosun yok biz Windows 10'dan başka işletim sistemine destek vermiyoruz yok Windows 10 kurun bilmem ne sen destek versen ne yazar adamlar da değişik o forumun :D Şuan 8.1 kurdum rahatım kolay kolay kurmam 10 falan onunla mı uğraşıcam. Dün durduk yere ağ simgesi kayboldu internete giremedim mesela.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Bu senin bilgisayarında olabilir ama benim demek istediğim bunu bütün sisteme genellemeniz ve çöp demeniz doğru değil.Bende Laptop olarak i7-7700HQ ve 1050 Ti kullanıyorum gayet akıcı ve hızlı.Randıman alan tam alıyor zaten.Ben şuan gidip Windows 7 kursam bu kadar randıman alamayacağım ama bu Windows 7 nin hatası değil.

Kendi bilgisayarımda ki sorunları geçtim genel olarak herkeste sıkıntı var bir sen şanslısın sanırım Windows 10 konusunda çözemedim seni :D Forumları bir gez bakalım 10 konudan 5 tanesi Windows 10 sorunları ile alakalı adamda GTX1080 , i7 7700K , 16 GB ram li bilgisayar var oyun oynayamıyorum diyor :D
Ben zaten görevim gereği sıkıntısı olanları görüyorum merak etme ama genelde çoğu kişi ya temiz kurulum yapamıyor ya da sürücü güncellemesinde tıkanıyor.Bunu senin için demiyorum ama böyle olanlarda fazla.Bunlara diyerek doğru konuşmuyorsunuz.Ben görevim gereği ne taraf tutan birisiyim ne de fanboyum.Ama senin gelipte tanımadığın insana karşı da böyle tavır takınman hoş değil.Fark ettiysen ben sana karşı Windows 10 savunmadım zaten.Çöp demen etik değil dedim.Emeğe saygısızlıktır dedim.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Bu senin bilgisayarında olabilir ama benim demek istediğim bunu bütün sisteme genellemeniz ve çöp demeniz doğru değil.Bende Laptop olarak i7-7700HQ ve 1050 Ti kullanıyorum gayet akıcı ve hızlı.Randıman alan tam alıyor zaten.Ben şuan gidip Windows 7 kursam bu kadar randıman alamayacağım ama bu Windows 7 nin hatası değil.

Ben zaten görevim gereği sıkıntısı olanları görüyorum merak etme ama genelde çoğu kişi ya temiz kurulum yapamıyor ya da sürücü güncellemesinde tıkanıyor.Bunu senin için demiyorum ama böyle olanlarda fazla.Bunlara diyerek doğru konuşmuyorsunuz.Ben görevim gereği ne taraf tutan birisiyim ne de fanboyum.Ama senin gelipte tanımadığın insana karşı da böyle tavır takınman hoş değil.Fark ettiysen ben sana karşı Windows 10 savunmadım zaten.Çöp demen etik değil dedim.Emeğe saygısızlıktır dedim.
Hocam istemeyerek kırdıysam özür dilerim sizden ama bakın çoğu kişi sorun yaşıyor bu devirde artık bilgisayar kullanmasını bilmeyen kalmadı en basiti 15 yaşındaki çocuk bile bilmediği şeyi konu açarak öğreniyor hemen ben bütün sürücülerimi güncellediğim halde updateleri yaptığım halde sorun yaşıyorum Windows 10 da ama şuan Windows 8.1 kullanıyorum Windows 10'da ne yaptıysam buna da yaptım aynı tarz da kullandım oyun test ettim yukarıda da belirttim zaten akıcılık olduğunu Windows 10 hala geliştirilmeli bence. Bu arada Microsoft'un bana göre en iyi işletim sistemleri XP , Win7 , Win8.1. Arada kalan işletim sistemleri hep sorunlu ve sıkıntılı. Bir tablo vardı bulamadım onu olsaydı göstericektim sizede Microsoft bir işletim sistemi çıkarsa hep bir önceki sürümü çok iyi ve stabil oluyor sonradan çıkardığı sorunlu oluyor ama bir sonraki çıkarttığını sorunsuz yapıyor mesela.