Windows 10'da masaüstü yayını başlatamıyorum.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
(arkadaşlar çok özür dilerim koronadan dolayı konum çok aşagılara iniyor ve dururmum önemli pazartesi uzaktan eğitim videoları hazırlanmış ve siteye atılmış olmalı :/ )
windows ve g tusuna basınca bir program açılıyor ve bugun bilgisayarda lol oynarken fark ettim ki oyun esnasında kaydedebilirmişim ekranı. lakin benim istedigim oyunu değil masaustunde yaptıklarımı videoya almak. ve bunun icin windows ve g tusuna basınca yes this is a game in gelmesi lazım. maalesef gelmiyor gelmesi icin napabilirim lütfen yardım edin

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
(arkadaşlar çok özür dilerim koronadan dolayı konum çok aşagılara iniyor ve dururmum önemli pazartesi uzaktan eğitim videoları hazırlanmış ve siteye atılmış olmalı :/ )
windows ve g tusuna basınca bir program açılıyor ve bugun bilgisayarda lol oynarken fark ettim ki oyun esnasında kaydedebilirmişim ekranı. lakin benim istedigim oyunu değil masaustunde yaptıklarımı videoya almak. ve bunun icin windows ve g tusuna basınca yes this is a game in gelmesi lazım. maalesef gelmiyor gelmesi icin napabilirim lütfen yardım edin
Bence öyle dediğin gibi gelmesi için pek bekleme zaten sadece oyunlar için yapılmış baksana. OBS kullan daha iyi.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
evet yeni oldu dostum hayatımda zaten ilk defa duyuyorum bu windows 10 dan masaustu yayını acmayı
Mesaj otomatik birleştirildi:

yooo az once power point uzerinden yayın yaptım
simdi yenilikleri aktarıcam . obs ne bu arada ordan video mu cekiliyo

ARKADAŞLAR güncellemem gereken seyler var bakın hele az once fark ettim ki ben masaustunde actıgım icin olmuyormus. bi powerpont acınca onun uzerinden oluyor. ama yine sorunlar var.
1.Bu windows 10 artı g ye basınca gelen oyun cubugu yani x box denen pogram goruntumuzu de alabilme yetenegi var mı?
2. bu program powerpointte acılıyor ama sunum seklinde olunca yani f5 olunca sunumu gostermiyor sadece yanda slaytların goruldugu sunuyu gosteriyor ya da power point uzerinde bir choreme acınca chorome u gostermiyor sadece sunuyu gosteriyor. belki de ilk actıgım seye baglı ha ne dersiniz
3. chorome ya da winix gibi programlar uzerinden windows artı g kaydetmeyi yine yapmıyor
hadi bi atın gelismi yazarlar pls

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
simdi yenilikleri aktarıcam . obs ne bu arada ordan video mu cekiliyo
Hem video, hem canlı yayın. Sadece bunlan kalmıyor yayının ve ya videonun üzerine yazı webcam vb. ekliyebiliyorsun. Bir çok yayıncı Twitch'deki bunu kullanıyor.(Streamlabs OBS kullananlarda var o da aynı şey ama daha fazla özellikli.)

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
kanki ben bandicamden yapmaya karar verdim sağ ol ugrasamıcam bu windows g ile ve obs de yeni bir sey benim icin

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
kanki ben bandicamden yapmaya karar verdim sağ ol ugrasamıcam bu windows g ile ve obs de yeni bir sey benim icin
Hocam bandicam da yukarıda www.bandicam.com diye reklam çıkıyor bunu kapatman için para vermen gerek büyük ihtimal yapmıyacaksın kapatmayada kalkarsan korsan kullanıp büyük ihtimal virüs yiyeceksin, ayrıca 10 dakikalık limit var aştımı videoyu bitiriyor hemen. OBS hem beleş hiç para ödemiyorsun ve daha güzel. Anlamadığın bir şey olursa yardımcı oluruz merak etme.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
hadi ya bunu bilmiyorum. ya her sey bir orun cıkarıyor ya . ben simdi sana bir iki bisi sorcam beleşadam kardesim
1. bandicam en fazla 10 dklık cvideo mu cekiyor
2. bandicam kaydında bandicam yazısı mı oluyor ekranda ben dikkat etmedim surekli ustte bir bandicam mi var yoksa ?
3. ve bunu kapatmak mı icap ediyor ? neden?
4. obs yi nasıl indirebilirim
5. obs kolay mı

kardes obs yi indirdim ama bandicam gibi degil ki
siyah bir ekran var :( tum masaustunu gostermiyor kamerayı algılamıyor galiba anlamadım. kamera onemli degil gerci de

Son düzenleme:

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
hadi ya bunu bilmiyorum. ya her sey bir orun cıkarıyor ya . ben simdi sana bir iki bisi sorcam beleşadam kardesim
1. bandicam en fazla 10 dklık cvideo mu cekiyor
2. bandicam kaydında bandicam yazısı mı oluyor ekranda ben dikkat etmedim surekli ustte bir bandicam mi var yoksa ?
3. ve bunu kapatmak mı icap ediyor ? neden?
4. obs yi nasıl indirebilirim
5. obs kolay mı

kardes obs yi indirdim ama bandicam gibi degil ki
siyah bir ekran var :( tum masaustunu gostermiyor kamerayı algılamıyor galiba anlamadım. kamera onemli degil gerci de
Hocam hemen sorularınıza cevap vereyim sonrada OBS nasıl kullanılır onu gösteriyim.

1- Evet geçince hemen kapatıyor videoyu.
2- Evet üstte bandicam.com diye yazı çıkıyor video çekerken.
3- Kapatmak için bandicamı para vererek satın alman lazım.
4- Kendi sitesinden, zaten indirmişsin.
5- Aslında kolay sadece nasıl kullanacağını bilmen lazım.

Şimdi siyah ekranın altında kutular var Birisi sahneyi içeriyor onun sağındaki kutucuk ta ise sahnenin içerisinde yer alan şeyler. Evet şimdi kafan karıştı biliyorum ama çok kolay aslında. Şimdi sahne dediğim ilk gördüğün kutucukta + işaretine bas yeni sahne oluştur o sahneye tıkla ondan sonra onun sağındaki kutucuğa gel ordada + ya bas orda bir sürü şey çıkacak Webcam'dır oyun video'sudur yazı'dır falan hepsi var ordan sen ekranını kaydeden şeye bastınmı bum diye o siyah ekran gidiyor masaüstün geliyor ve artık kayda başlayabilirsin. Eğer canlı yayın yapıcam diyorsan Streamlabs OBS kullanabilirsin, aynı şey ama daha canlı yayın odaklı.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
öncelikle cok teşekkür ederim dostum bir sey soracağım kaynaklar kısmındaki artıya basınca gelen secenekler:
ekran yakalama görüntü metin ortam kaynağı oyun yakalama pencere yakalama renk kaynagı resim slayt gosterisi sahne ses giris yakalayıcısı ses cıkıs yakalayıcısı tarayıcı video yakalama aygıtı group ve kullanıp dışı
diye secenekler geliyor. bunlardan hangisini secmeliym masaustum tamamen gorunsun istedigimde videoya benim goruntum de girsin ve sesim de cıksın diye hangilerini secmeliyim

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
öncelikle cok teşekkür ederim dostum bir sey soracağım kaynaklar kısmındaki artıya basınca gelen secenekler:
ekran yakalama görüntü metin ortam kaynağı oyun yakalama pencere yakalama renk kaynagı resim slayt gosterisi sahne ses giris yakalayıcısı ses cıkıs yakalayıcısı tarayıcı video yakalama aygıtı group ve kullanıp dışı
diye secenekler geliyor. bunlardan hangisini secmeliym masaustum tamamen gorunsun istedigimde videoya benim goruntum de girsin ve sesim de cıksın diye hangilerini secmeliyim
Ekran yakalama tabiki. Sesi otomatik alıyor diye biliyorum. Senin gözükmen için hangisine tıklaman gerektiğini bilmiyorum orda zaten hepsi türkçe, anlaman lazım. Olmasa bile teker teker deneyebilirsin.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
kanka hepsini denedim . video yakalama aygıtı var ordan kendimi koyuyorum da sorun su ekran yakalamayı sectim ama hala siyah ekran kaydı baslattıgım halde siyah ekran. ayrıca böyle türkçe olmaz olsun ekran yakalama deyince insan başka anlıyor dogal olarak.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
kanka hepsini denedim . video yakalama aygıtı var ordan kendimi koyuyorum da sorun su ekran yakalamayı sectim ama hala siyah ekran kaydı baslattıgım halde siyah ekran. ayrıca böyle türkçe olmaz olsun ekran yakalama deyince insan başka anlıyor dogal olarak.
Hocam o bendede oluyordu çözümü basit, ekran kartlarımı ne çakışıyor.

OBS'nin masaüstündeki kısayoluna sağ tıklayın orda Grafik kartı ile çalıştır gelicek onun üzerine gelin Entegre Grafiği seçin bakın ne olcak.

İşe yaramazsa diye koyuyorum.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
hocam sizi cok rahatsız ediyorum cevap vermeseniz de bir sey olmaz. bu dediginiz seyi yapınca video goruntumu aldı video yakalama aygtı secili oldugu halde. ve obs uygulamasının ic ice sonsuz goruntusu olustu masaustu de var gerçi ssu an bir video cektim sonsuz goruntuyu kapatırsam gidiyor sadece suratım yok :D
:(

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
hocam sizi cok rahatsız ediyorum cevap vermeseniz de bir sey olmaz. bu dediginiz seyi yapınca video goruntumu aldı video yakalama aygtı secili oldugu halde. ve obs uygulamasının ic ice sonsuz goruntusu olustu :(
Evet o herkezde oluyor, sorun yok sakin.

alsousolo

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
8
beleşadam kardeşim cok teşekkürler sonsuz görüntüyü kapatırım masaustunden anlatırım acacagımı acıp benim goruntumu almıyor almasın hic sorun degil. tum yardımlar ve vkit ayırdıgınız icin cok teşekkür ederim çok sağ olun