Windows 10 Yükseltme Sonrası Touchpad Çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan imgzl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

imgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle bilgisayarım Asus K52JT
ELAN'a yeni güncelleme geldikten sonra touchpad'im bozuldu. İnternette çözüm aradım. Sürücü doğal olarak güncel. Silip eski driver'ı kurdum. Yeniden başlattıktan sonra düzeldi ama windows update eskiden olduğu gibi sadece istediğimiz güncellemeleri yapmıyor otomatik olarak indirip kuruyor. Bende başka bir çözüm aradım. Ayarlar>Cihazlar>Fare ve Dokunmatik Düzey>Ek fare seçenekleri>ELAN bölümüne gidip sorunu düzeltmeye çalıştım. Ama orada 2 ELAN var. Biri açılıyor diğerine tıklayınca 'Windows Shell ortak dll'i çalışmayı durdurdu' diyor. Bence sorun 2 tane ELAN olması. Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.
2. problemim parlaklığı %60 ve aşağısına indirince ekran tamamen kararıyor.
3. problemim arada bir genelde alt tarafta olan windows, arama, görev görünümü, kablosuz ağlar, bildirimler kısımları basınca hiçbir şey çıkmıyor bir şey yapamıyorsun. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 14228

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Yüklü programlar listesini bir atar mısınız?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Bu sorun Asus laptoplarda genel sorunmuş ve bunun için tüm forumlarda binlerce konu mevcut. Biraz bekleyin çözüm bulacağım.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Elan yazılımını silip yüklemeden bir daha dener misiniz?

imgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Elan yazılımını silip yüklemeden bir daha dener misiniz?
elan'ı silince touchpad çalışıyor ama çıldırıyor fare her yöne sürekli hareket halinde oluyor denemiştim
bunun çözümü olarak asuslar için smart gesture eskisini silip yenisini yüklenince düzeliyormuş ama benim modelimde smart gesture yüklenmiyor hata veriyor. Bendeki elanda seçenekleri de açılmıyorEkli dosyayı görüntüle 14236

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Çoğu kişi ya elanı silip ya da elanın eski sürümünü yükleyip ya da smart gesture'yi yükleyip çözüme kavuşmuş.

imgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Çoğu kişi ya elanı silip ya da elanın eski sürümünü yükleyip ya da smart gesture'yi yükleyip çözüme kavuşmuş.
Onu yapınca düzeliyordu sanırım. Fakat windows update güncelliyor tekrar bozuyor. En iyisi silmek o zamanda kontrol edemiyorum, sapıtıyor. Tek çözümüm farenin pili bitince yanında sürekli yedeğini bulundurmak :) Teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
Öneri: i-5 asus k52jt'niz varsa windows 7 de kalınız.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Onu yapınca düzeliyordu sanırım. Fakat windows update güncelliyor tekrar bozuyor. En iyisi silmek o zamanda kontrol edemiyorum, sapıtıyor. Tek çözümüm farenin pili bitince yanında sürekli yedeğini bulundurmak :) Teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
Öneri: i-5 asus k52jt'niz varsa windows 7 de kalınız.

Sadece senin laptobun değil diğer asus modelleri için de aynısı geçerli :)
En iyi yol evet yanınızda bir yedek pil bulundurmak olur :) Yardım edemedik ama yine de rica ederim.