Windows 10 update deli etti

thecreator

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar, windows 10 home kullanıcısıyım otomatik güncelleştirmeler bilgisayarı kullanılmaz hale getiriyor, diskin %100nü kullanıyor ve bitmek bilmiyor. Ben de hizmetlerden devre dışı bırakarak ayrıca eylem yürütme yaptım. fakat her bilgisayarı açtığımda yine çalışıyor ve bilgisayar yine ağırlaşıyor.

Sistemde eset yüklü oradan da "güncelleştirme yok" diye ayar çektim ama yine bilgisayar açıldığında devre dışı bırakarak güncelleştirmeleri durduruyorum fakat 2 saat sonra bilgisayarı kullanırken yine otomatik olarak güncelleştirmeler arka planda çalışıyor.

Yokmudur bunu tamamen imha edecek bir yöntem. Deli oldum, windowsu silip linux kuracağım sanırım, istemiyorum arkadaşım güncellemelerinizi :)

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Merhaba, aşağıdaki adımları uygulayarak çözmeye çalışalım sorunu...

#1 PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.
#2 ''stop-service wuauserv'' diyelim (tırnaksız)
#3 ''set-service wuauserv -startup disabled'' diyelim ardından.
#4 Bilgisayarı yeniden başlatıp durumu gözlemliyelim.

thecreator

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
@Princeps merhaba ilginiz için teşekkürler şöyle bir hata aldım komutlarda;
Kod:
'stop-service' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

aynı hatayı ikincisinde de aldım.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
@Princeps merhaba ilginiz için teşekkürler şöyle bir hata aldım komutlarda;
Kod:
'stop-service' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

aynı hatayı ikincisinde de aldım.
Path yolu hatalı olsa gerek, Bilgisayar>Özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarları>Gelişmiş>Ortam değişkenleri diyelim.
Bu pencerenin bir ekran görüntüsünü alalım, ayrıyetten altta bulunan ''Path'' kısmına gelin Sistem değişkenleri bölümündeki.. Üstündeyken düzenle diyin birde oranın görüntüsünü atın. Ortam yolundan kaynaklı bir hata diye düşünüyorum merak ettim yinede göz gezdirelim. Bu sırada çözüme ulaşmaya devam edelim.

Bash:
REG add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Denediğimiz ile aynı anlamı taşıyacak olan şu komutu, CMD'yi admin modunda çalıştırırken okutur musunuz? Kendi makinemde az önce test ettim bu yöntemi... Powershell üzerindeki yöntemi ayrıca denedim onda da olumlu sonuç aldım. CMD üzerinde de sonuç alamazsak path yolunu yanlış görüyor demektir. Denemekten zarar gelmez deneyelim...

*Servis çalışır halde ise bunları yapmadan önce, net stop wuauserv'i CMD komut ekranına geçelim.

Son düzenleme:

thecreator

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
1.jpg

2.jpg

Kod:
REG add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

hocam şunu cmdye girdiğimde "işlem başarıyla tamamladı" dedi.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Kod:
hocam şunu cmdye girdiğimde "işlem başarıyla tamamladı" dedi.
system32 isimli olanları yukarı taşıyıp saveler misin? peki durum nedir update açılışta disable mi?

Son düzenleme:

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
Abi ne gerek var bu kadar teknik detaya, internetini tarifeli bağlantı olarak ayarla güncellemeler otomatik inmez. Bitti gitti

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Abi ne gerek var bu kadar teknik detaya, internetini tarifeli bağlantı olarak ayarla güncellemeler otomatik inmez. Bitti gitti
İyi hoş diyorsunuz fakat şöyle bir durum var... Sadece indirme yaparken değil arka planda update servisi çalışırsa da aynı sorunla karşılaşılabilir. Durum böyle olmasa oraya direkt "Linux kur Windows'un can sıkan servisleriyle uğraşmana gerek yok" tarzında bir cevap atardım kullanıcı da hazır hevesli... sorunu kökten çözmüş olurduk. Bunu şöyle düşünün, bilgisayarının arızası ile alakalı biri ilgili kategoride konu açsın ve biz direkt olarak format at diyelim. Aynı şey inanın değişmiyor... Umarım ifade edebildim. :)

thecreator

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
@Princeps @Mustafa Deliktaş ilginiz için teşekkür ederim. Uzun zamandır windows 7 kullanıcısıyım ve önceleri windows 8i kullandıktan sonra hiç beğenmemiştim ve sürekli 7 kullanıyordum. İş yerinde bilgisayarım windows 10 olunca kullanmak zorunda kaldım fakat son 3 aydır bayağı bir ısındım. 8e göre oldukça iyi.

Programlama işlerimi genelde zaten linuxta yapıyorum fakat windowsda da bayağı işlerimiz oluyor. Soruna gelirsek tarifeli bağlantı güzel bir teknikmiş. Fakat windowsu güncelledim bayağı uzun sürdü. Şuan herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Olursa tekrardan konuya yazarım. Tekrardan teşekkürler herkese.

youngturks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en iyi windows güncel olanıdır...

Sanki Microsoft her şeyi düzgün yapıyor da... :) Güncellemeler bilgisayarın stabilitesini bozuyor çoğu zaman, ayrıca arka planda benim isteğim haricinde bir şeyler indirilmesi, sistem kaynaklarının harcanması hoş bir durum değil, para vererek aldığın bir üründe hiç değil. Üstelik bir tek Windows home ürününe metazori güncelleme yaptırması daha da vahim, diğer versiyonlarda en azından çeşitli yöntemlerle kapatabiliyorsun.

Önceden services'den kapatıyordum, şimdi o da engellenmiş görünüyor, yukarıda yazılanların hepsini yaptım açtım, gene çalışıyor gene çalışıyor. Update ile ilgili dll.dosyalarını güvenli modda silmiştim bir ara, sonrasında nasıl yaptıysa onları da yeniden yükledi ...

Son düzenleyen moderatör:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Sanki Microsoft her şeyi düzgün yapıyor da... :) Güncellemeler bilgisayarın stabilitesini bozuyor çoğu zaman, ayrıca arka planda benim isteğim haricinde bir şeyler indirilmesi, sistem kaynaklarının harcanması hoş bir durum değil, para vererek aldığın bir üründe hiç değil. Üstelik bir tek Windows home ürününe metazori güncelleme yaptırması daha da vahim, diğer versiyonlarda en azından çeşitli yöntemlerle kapatabiliyorsun.

Önceden services'den kapatıyordum, şimdi o da engellenmiş görünüyor, yukarıda yazılanların hepsini yaptım açtım, gene çalışıyor gene çalışıyor. Update ile ilgili dll.dosyalarını güvenli modda silmiştim bir ara, sonrasında nasıl yaptıysa onları da yeniden yükledi ...
şu konudaki işlemleri yapmayı denediniz mi?

Reaksiyon puanı
16,128
ya Linux Mint 19.1 yada Pardus 17.4 kur yada pcyi kutusuna koyup iade et 10 kullanamıyorum de...

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Windows update disabler yüklemeyi dene google da arat ilk çıkan.

Reaksiyon puanı
16,128
başlık hatalı 10 deli etmez zaten deli ise Microsoft'un bunda kusuru yok ...
tabi Doğa'nın Yüce Allah (C.C.) hakkında ne hayırlı ise onu verir...